Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Agent královský

04. 02. 2006
2
1
1398
Autor
Perchta

18:41 - Náhrobek Milady Horákové, která byla odsouzena ve vykonstruovaném politickém procesu a v roce 1950 popravena, tento týden na vyšehradském hřbitově v Praze poničil neznámý vandal. Ukroutil z pomníku její bronzovou bustu. Seznam – Novinky, 4.2.2006

Ukrad ho asi James Bond,
Zrovna je v Praze,
Jen si tak odskočil z natáčení
Navštívit prázdný hrob.

A jaké bylo překvapení,
No to je tedy nadělení,
Ta busta cizí ženy
Tak podobná je Královně.

James je muž činu,
Již pádí k letadlu,
A co se změní?
Británie bude mít novou královnu,
Marii

Jí přece napsala
M.H. ten krásný dopis
před popravou:
„z květu mého srdce“.



1 názor

Garage
26. 05. 2007
Dát tip
Mně se to naopak zdá docela trhle vtipný. Zvlášť, když bottom je hovorově i zadnice.

Perchta
07. 02. 2006
Dát tip
Tak to ber jako fikci, Marie Horáková je přece podle zpráv z tisku už taky mrtvá, zemřela prý v USA, no tak to by Británie byla úplně bez královny a to je přeci blbost, no ale v literatuře se tyhle blbosti tolerujou a říká se jim fikce. A já sem četla ty dopisy, co psala Marii Milada anglicky někde na netu a nejvíc mě tam zaujalo "from the blossom of my heart" a potrápilo mě to, přece bottom, no ne? ale ne, bylo to blossom, květ. Tak asi ten poslední odstavec je klíč k mému dílku.

stanislav
06. 02. 2006
Dát tip
drsné. věru.

Perchta
05. 02. 2006
Dát tip
díky za kritiky, je to můj pohled, úplně osobní souhlasim s jenyk, taky me naštvala ta zpráva ale utěš se, skutečný James Bond by přece neloupil na hřbitově, jaza, je to parodický, jojo, parodie je krutá

jaza
05. 02. 2006
Dát tip
parodie je krůta

jaza
04. 02. 2006
Dát tip
já bych řekl že to je špatný takhle nám podhryzávat národní sebevědomí... bude lepší když to smažeš... pochop když to celý napíšeš parodicky...tu poslední sloku to úplně vobrátí proti tobě.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru