Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dopis

Výběr:
09. 09. 1999
6
1
2840
Autor
Phil

Dopis




   Vážený obchodní příteli,

   předem mého dopisu mi dovolte, abych se hluboce omluvil. Zadem mého dopisu se omluvím také, a tak Vás předem varuji.

   Píši Vám v reakci na náš telefonický rozhovor, kdy jsem si stěžoval na poslední dodávku mražených dietních chlebíčků a Vy jste mé manželce vytkl, že nosí mezi prsty na nohou kůrky od chleba. Nejsem si zcela jist, ale mám dojem, že jste řekl ruského. Pokud ano, pak se šeredně pletete, protože moje manželka je na ruský chléb alergická a raší jí po něm vousy. Než dojde z Vaší strany k pochopitelné a lehce předvídatelné reakci vězte, že Vám nezbaštím , že jste řekl pruský.
  

   Rád bych se vrátil k oné inkriminované dodávce chlebíčků. Vytkl jsem Vám, že jim ujíždí hlas při Verdim. Po konzultaci s Vámi a nákupním oddělením jsem zjistil, že jsem to já, kdo se mýlí a že zboží vůbec Verdiho zpívat nemělo a bylo připraveno jen na plytké "Skákal pes" a následnou konzumaci. Tento omyl byl, bohužel, způsoben mou pečlivě skrývanou starosvětskostí, která mi však občas činí velké potíže, jak je evidentně patrno i v tomto našem případě. Jistě si pamatujete ještě na ty staré dobré časy, kdy Verdi patřil mezi základní výbavu všech chlebíčků s výjimkou vaječných, a dokonce se za to neúčtoval příplatek. Představa, že by někdo mohl vyrábět to, co Vy, je pro mne směšná asi do stejné míry, jako sexuální život mé tchyně. Naprosto nepřipraven na takovou situaci, jsem se, pochopitelně (a uznejte, dědulo, že trošku i právem), rozčílil do té míry, že jsem si zlomil tři ukazováčky, než se mi podařilo řádně vytočit Vaše telefonní číslo. Nesmíte se potom divit, že jsem říkal, co jsem říkal. Pokud jsem jakkoli urazil Vaši sestřenici, pak se velice omlouvám, ale musíte uznat, že skutečnost, že se jí v řitním otvoru zabydlela rodinka sýkor koňader, je objektivně směšná. Na čtrvrtou stranu chápu Vaše starosti o pověst rodiny a budu v budoucnu rád bojovat proti všem hloupým poznámkám o ptačí sodomii.
  

   Zadem svého dopisu se znovu omlouvám a přimlouvám se za to, aby tento malý incident nepoznamenal v budoucnosti naše doposud velmi uspokojivé obchodní vztahy.

   S přáním srdečného dne s pozdravem,

   Phil Co.


 


1 názor

Sala
16. 07. 2001
Dát tip
Chááá.. trpím konzumačně na chlebíčky.. co s tím? :-) zadem omluvou nic nad úmysl muzikálně nenadělám sejdou-li se dva neb tři :-)))

Janis
04. 02. 2001
Dát tip
:)))) ****

Silvinka
18. 10. 2000
Dát tip
:o))))))) JO! :o)))))

Saxanka
01. 09. 2000
Dát tip
supééj:-))

snoopy
15. 09. 1999
Dát tip
..hmm.. bezva scifi..

Bibša
14. 09. 1999
Dát tip
Jsi zábavné individuum ... sexuální život Tvé tchýně si nedovedu představi, takže tomu nemohu zcela porozumět:-)
Jen pod vážení... se řádkuje dvakrát ... a co takhle odstavce? No moderní pracovní dopisy se můžou psát všelijak, uznávám ...

Špuntík
09. 09. 1999
Dát tip
Hele Phile, kde si na takovou úžasnou blbost přišel....jinak skláním se před tebou....respektive před tvým talentem...

Tanizaki
09. 09. 1999
Dát tip
Úžasné!!!
Jen tak stranou... chtěla bych si také nějaké objednat... kdyby to bylo možné, tak s Mozartem...ne, nemusí být vaječné... Jo, ještě dotaz: Jak dlouho vydrží čerstvé? A co dodací lhůta, platební podmínky atp?

Bříza
09. 09. 1999
Dát tip
Hotovej Morrison....dobrý - fakt dobrý.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru