Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Plácačka na mouchy

14. 08. 2006
3
1
1232
Autor
Vlkodlak

Plácačka na mouchy

Začátek

Jednoho dne když člověk vymyslel plácačku na hmyz, zrodila se i víra v boha Plácáka.

Lidé začali věřit, že existuje bůh Plácák a že je chce zabít velkou plácačkou na mouchy, jako oni zabíjejí hmyz. Začali žít ve strachu a modlili se dvacet čtyřikrát deně. Vždy boha prosili, aby jim dal ještě jednu hodinu života. A tady začíná příběh Vivian, dcery Johna Berona z města Nádor.

Jednoho ponurého dne v hodinu dvanácté modlitby ve městě Nádor

Vivien jako každou hodinu se modlila. V tu chvíli jí napadlo, jak můžou vědět, že Plácák existuje, žádný důkaz není. A začala přemýšlet, což v jejím případě byla velká chyba. Kdyby nezačala přemýšlet nestalo by se tolik zlého. Když tak přemýšlela přišla na to, že bůh Plácák není a proto se přestala modlit a nejen to, začala prohlašovat, že neexistuje. Lidé to zprvu nechtěli přijmou, ale protože Vivian byla chytrá a věděla kde mají lidé slabá místa tak je nakonec zlomila. Lidé se přestali modlit. 

Náš příběh končí tím, že velký bůh Plácák se rozzlobil, že se lidé už nemodlí a všechny zabil velkou modrobílou plácačkou na mouchy.


1 názor

Cookie
12. 02. 2007
Dát tip
ježíši kriste...tak to jo...napsaný je to teda docela nic moc a jsou tam i nějaký ty nejasnosti jako ...začala přemýšlet, což v jejím případě byla veliká chyba...a ...Vivian byla chytrá... a taky mě dost fascinuje to deně s jedním n ale za ten finish ti to odpouštím...to je teda kalba:-)

Sovitchka
20. 08. 2006
Dát tip
*

tak to je úlet :o) tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru