Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Proč bez nohou

03. 09. 2006
3
4
2148
Autor
Bossman

            Tak jak to bývá v pohádkových příbězích, měl jsem i já pod postelí strašidlo. Člověk si řekne, že strašidla jsou jenom vymyšlené postavy ke strašení dětí, ale jakmile vás začne budit funění z pod postele zjistíte, že na těch příbězích možná něco pravdy bude. Zprvu tomu nevěnujete žádnou pozornost. „To budou sousedi či ucpané potrubí“ říkáte si v duchu a s touhle představou usínáte. Ano, někdy je to skutečně pravda a po čase to ustane. Já to štěstí neměl.

            Když už se k hučení a funění přidala jasná záře z pod postele, začal jsem být nervózní. Z těchto důvodů jsem nemohl spát. Ve škole si začali všímat mých unavených očích a vyptávali co se to se mnou děje. Však nemůžete říct, že vás budí strašidlo aniž by jste nepočítali s posměchem. Tak jsem to radši svedl na přílišné noční flámy. Jenže strašidlu nestačilo jen to, že nemohu spát, ale postupně mi začali mizet věci, které jsem nechal na podlaze. Nejdříve jenom zbytky od snídaně, ale pak i učení a nakonec budík. Strašidlo jenom vystrčilo svou ruku z pod postele a vzalo si svůj cíl. Ale to nebyla jenom obyčejná ruka jako lidská, byla zelená a slizká s bílými chlupy a ostrými  špinavými drápy. Začal jsem být hrůzou bez sebe. A stále mu to bylo málo a tak mi jednou v noci uloupil peřinu. Z nedostatku spánku, strachu ze strašidla a přicházející chřipkou z chladných nocích bez peřiny, jsem začal blouznit. Umorousaný jsem se třásl v rohu postele a přemýšlel, jak se tohoto problému zbavím. Ale strach vám nedovolí ani podívat se jak to strašidlo vlastně vypadá, natož aby jste se strašidlu postavili sami. Tak jsem vše pověděl svému kamarádovi.Ten mě nechal na pár dní přespat u něj doma. Tím jsem měl nové útočiště a postupně jsem začal sbírat síly na odvetu.

            Velmi dlouho jsem přemýšlel jak strašidlo vypudit. Četl jsem všelijaké publikace o křesťanství, satanizmu a mystice, ale všechny jejich návody na zneškodnění nadpřirozené bytosti, byli příliš složité. Někde psali, že potřebuji kouzelné lektvary z Transylvánie a jinde že lidskou oběť. Ale řešení je vlastně tak jednoduché, že nebýt jedné pohádky v televizi, tak bych asi na nic nepřišel. Jak se zbavit strašidla z pod postele? Stačí se zbavit postele samé. Tak jsme ji s kamarádem odvezli na skládku a druhý den jsem koupil postel bez nohou.Od té doby jsem měl od strašidla klid. 

Jenže dnes, po dvou letech, moje malá sestřička vyprávěla mámě  o bubákovi, co sídlí u ní pod postelí. Ta se na ni nedůvěřivě podívala a šla ji dokázat, že tam žádné strašidlo není…            


4 názory

Bossman
22. 06. 2007
Dát tip
Jo pravopis neni moje silne misto:)))

Liane
22. 06. 2007
Dát tip
Ale jo... ale některé hrubky mi lehce rvou oči (z lebky ;)

karmen
19. 06. 2007
Dát tip
*

Natali_A
10. 12. 2006
Dát tip
lidi jsou blázni a venku prší. A bubáci existujou jenom lidi je musej vidět aby ostatním uvěřili. je tam hezká myšlenka že se řešení ukrývá v jednoduchosti . jo to je fajnový.ahoj.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru