Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

PIKNIK

16. 09. 2006
0
2
3965
Autor
houda

PIKNIK občerstvení v přírodě z přinesených jídel. Z angl. picnic, a to z fr. onom.-expr., pique-nique. (Stručný etymologický slovník jazyka českého)

A já se táži: Je tato stručná definice dostačující? Nabídne někdo jinou? Co ještě je a co už není piknikem? A záleží na tom vůbec?


2 názory

houda
14. 11. 2006
Dát tip
..také si myslím, ale na čem pak už?

houda
03. 11. 2006
Dát tip
...teď nevím, co k tomu ušemu dodat, tak snad jen pro registrovaný je to zadara, pro ostatní v peuřimově.

jaza
23. 10. 2006
Dát tip
to je registrovaný prase

papouch
29. 09. 2006
Dát tip
Piknik? A je to zadarmo?? Jasně! Přijedu!! A kde to je? V Pejřimoujě?? .-))

zelva
27. 09. 2006
Dát tip
jo tak z vypočítavosti no to nevím to já nedělám ale myslím že vim cim sem ta motivovala:-)))

houda
26. 09. 2006
Dát tip
avi rabb: já ti nevim, spíš obráceně? pic-nic++ubrus...

houda
26. 09. 2006
Dát tip
a TO JE moc DOBŘE, ŽE TO NEVÍŠ, PROTOŽE pŘÍŠTĚ BYS TO MOHLA UDĚLAT už Z VYPOČÍTAVOSTI A NE Z RYZÍ UPŘÍMNOSTI SRDCE. tAKŽE TO VE SVÉM VLASTNÍM ZÁJMU RADĚJI ANI NECHTĚJ VĚDĚT, ABYS PAK NEMUSELA ŘEŠIT TOHLE OŽEHVAÉ DILEMA: JAKÁ JE VLASTNĚ MOJE PRAVÁ MOTIVACE? páni tak on má titanovou tyč v noze, to mu skoro závidím :-), ne že bych o to stál. a teď, jak ti píšu už vidím, že mosím končiť. tak se měj.

Rabb
25. 09. 2006
Dát tip
to je jasný.. slovo pik-nik, vznikl ze slova ub-rus.. :-)

zelva
24. 09. 2006
Dát tip
sem poctěna, sice nevím jak sem to dokázala že sis aj neco ujasnil, ale díky:-))) sak mobil fakci nam oboum a aj do prahy sa nekdy dostanu ted jedu k priteli ve ctvrtek ale praha ta bude az pozdej po novem roce asi v breznu pude vytahovat z tej nohy tu titanovou tyc tak pokud mi to vyjde cu tam byt s nim ale to mi bohuzel zas zacne semestr a ja nebudu zas moct...pačko

houda
24. 09. 2006
Dát tip
no právě, já sem spíš životní suchar a humorizuju se ventilovaně např. tady, ale teď s tím na nějaký čas končím, abych se úplně nevyšťavil (humor=šťáva, ne?). takže želvičko zatím pa, loučím se, doufám že nakrátko a že brzy si zase budeme písat, až si to tu dám trochu do pořádku. (nastupuju teď novou profesní kariéru, beru to z jedný vody načisto a mám tři měsíce na to, abych si ujasnil, co a jak. pokud mne mezitím nevylijou i s vaničkou) čusík-busík p.s. psaní s tebou mi pomohlo leccos si ujasnit, díky moc (za pomoc)

zelva
24. 09. 2006
Dát tip
diagnóza no přecaj život a to co je pro každého štěští a nemusí to být zrovna dodělání školy a mít titul lidi bez titulu sú taky šťastní...humor no ten mam jak kdy ale vetšinou ho mám moc

houda
23. 09. 2006
Dát tip
ukaž mi normálního člověka :-). no nic, doufám, že to mezi školou a láskou rozdělíš spravedlivě a náležitě. já zvolil na vejšce "lásku", to už jsem mlel z posledního, a i když jsem si tím z vnějšího pohledu "zbytečně" zkomplikoval další život (nedostudovaný, nevyučený, nicuměl a najednou živitel rodiny), dodneška toho nelituju. i ta sranda byla a je, ale to je jen vedlejší produkt, kvůli tomu bych to nedělal. sranda to člověku ulehčuje, aby vydržel. jenže já nikdy neměl smysl pro humor :-) a tvoje diagnóza je?

zelva
23. 09. 2006
Dát tip
no tak zdravotnictví a to co do toho všechno patří tak lidi co s tím mají co dočinení ti už su diagnostikovaní předem jelikož normální človek by do toho nesel, ale zas u toho človek zažije tolik srandy ze to za tu diagnozu staci:-)))už mám tyden skoly za sebou a ted už du makat na seminarce uča to chce pomalu jak bakalářku tak mám co delat dyz mám na to 2 mesíce...a to mosím spojit dohromady skolu a lásku a ani jedno nemožu zanedbávat:-)))

houda
23. 09. 2006
Dát tip
budu reagovat smrtelne važně, i když je to vlastně prdel: to mne, bohuzel, nenapadlo. ona taky byla jina doba, kdyz ja studyroval. dospele za svobodne projeveny nazor zavirali do kriminalu, nam studentum hrozil (na do jiste miry chranene skolni pude, i kdyz praskaci byli vsude) pouze vyhazov. nas ani nenapadlo, ze by nam mohlo regulerne hrabnout. ti citlivejsi to udelali rovnou uz v ulem veku a podle toho se s nimi zachazelo (ja nekdy v ve ctvrte pate tride, nevim presne, bracha zhruba taky tak, akorat mnohem durazneji-taky to odsral vic:"léčili ho"). v mem (1.) pripade stačil pohovor s otcem a to, že přistoupil na změnu výchovného režimu. přestal mě "vyplácet" pravidelně koncem týdne podle mých "spravedlivě oceněných zásluh". trochu se mi ulevilo a zlepšila se mi i paměť, kterou jsem měl tou dobou z permanentního stresu už téměř nefunkční. myslel jsem jenom na to, co jsem zase zapomněl udělat, na nic jiného nebylo v hlavě místo. na zakladce jsem vlastne vsudypritomny teror skoro nevnimal. zdrhat ze školy jsem začal až na gymplu (klasické ulejvárny přes neschopenku, na neomluvenou absenci jsem si netroufl). a to jsme teprve na začátku mé životní dráhy... ...a podle toho jak mi v průběhu psaní automaticky odešly háčky a čárky (tedy změkčovadla a kvantitátory) si můžeš udělat obrázek, jak se mnou tyhle vzpomínky dodnes mávají. tak pac a pusu a příště hezčí pohádku na dobrou noc, jo? slibuju... (světlonoško, světluško, želvuško, atd. však víš)

zelva
22. 09. 2006
Dát tip
no a ty sis nerezervoval misto na psychine ja uz od prvaku strední:-)))

houda
22. 09. 2006
Dát tip
jasne, zelvucho, tohle je enem bokovka, abych se pritom nezblaznil...

zelva
21. 09. 2006
Dát tip
no precaj neco co ma smysl:-)))

Skřivan
20. 09. 2006
Dát tip
I pohlavní?

houda
20. 09. 2006
Dát tip
...když bratrství, tak pokrevní.

Skřivan
20. 09. 2006
Dát tip
Přijímám. A bratrství ve zbrani taky?

houda
20. 09. 2006
Dát tip
...a co jinyho mam podle tebe delat? :-) skři: hele, mír jo?

zelva
20. 09. 2006
Dát tip
ach jo ty sa zabyvas takovyma kravinama:-)))

houda
19. 09. 2006
Dát tip
tangent: nejsem francouzštinář, ale mám jednoho doma, tak se zeptám. (pique pochází z latiny, picus nebo pičus, tak nějak a já si to celé překládám jako "výběr niky", tedy k pikniku vhodného prostředí. ale to je jen začátek.) K2: super! picnic = pidlooký nimrod na šoulačce muamarek: jo, to mi rezonuje.

Muamarek
18. 09. 2006
Dát tip
Piknik není jenom jídlo, o lidech je, o zábavě, nad rybníkem letí šídlo, snídani lze dát si v trávě. A pak baštit už lze hravě či potravu tam zanechat, živit zvěř se může zdravě, hlavní je nést to - ne to žrát :-)) Muamarek

houda
17. 09. 2006
Dát tip
Stanger: sebou prostě říznu..., ale jak říkáš.

K2
17. 09. 2006
Dát tip
Je to člověk, registrovaný na písmáku, píšící eroticky podbarvené, nechutné a prznící lascivní mini-krimi. Registrován pod pikantním nickem - čili picnick. Pro neanglofili - piknik.

Stanger
17. 09. 2006
Dát tip
houda: to máš jedno, krom toho, když si leháš, tak se musis nejdřív posadit. Nebo si běžně leháš skluzem?:)

houda
17. 09. 2006
Dát tip
skřivan, neser. navíc si pleteš íčka. beeswax: kdyby jen mravenců... stanger: když si lehnu=posezení? M_K: tomu řikám definice!

Skřivan
17. 09. 2006
Dát tip
piknik - též člověk zavalité postavy s vyklenutým hrudníkem, krátkým krkem a končetinami. Povahou cyklotím.

Stanger
17. 09. 2006
Dát tip
definice zní jasně, když si lehnu v parku, tak to neni piknik, ale posezení v přírodě, ale jakmile vytahnu z batohu housku, tak se posezení stane piknikem:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru