Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nelidsky trpím...

07. 10. 2006
6
1
4395
Autor
JeanJoche

…tak ať trpí celý svět.

Nelidsky trpím…
 
…tak ať trpí celý svět.       
 


            Bolest, jenž nosím v sobě, přál bych si předat celému světu. Ať lidé okusí, co je to trpět. Mít strach, bát se. Prožívat zkroušenost, až do samého morku kostí. Když zármutek vyvěrá z hlubin mysli, jako černá žluč. Ignorantství na každém rohu špinavých měst. Kéž padnou tyto pocity na každého obyvatele téhle odporné planety.
            Nechť se ráno probouzejí s pocitem viny, s bolestmi hlavy z nastávající kocoviny. S hrůzou sečkávat v postelích z toho, co je tento den čeká. Po nocích pak nemoci usnout či budit se v panickém zpocení, stékajícím po čele. Prožívat ty nejhorší noční můry, které je lidský mozek schopen zplodit. Převalovat se na kavalci plném štěnic a drát si kůži posetou kousanci až do krve. Kéž auta nestartují při ranní cestě do práce, neteče voda, vlaky, autobusy i letadla mají eternální zpoždění a mobilní telefony v elektrickém rozvodu jsou vybité. Domácí mazlíčci pojdou v jediném okamžiku, načež jejich majitelé neuroní ni slzu nad těmi nehybnými mrtvolkami. Požitek z doutníku promění se v dusivý kouř, víno zkysne a pivo zteplá. Ovocné stromy přestanou plodit. Bublinky v šampaňském zmizí a kručení břicha z věčného hladu nic nezastaví. Lidé pozbudou kouzla chuti, odkázáni konzumovat stravu bez blaženosti tohoto smyslu.
Toužím krásným topmodelkám implantovat pod kůži šedozelenou sněď, jenž by pokryla jejich skorodokonalé obličejíčky odpornými tělovými mapami. A ty ošklivé-ať jsou ještě šerednějšími! Sportovcům polámat končetiny, řečníkům vyrvat jazyk, neurochirurgům zpřerážet prsty, hudebníky ohlušit a malíře oslepit. Proč vybírat pouze kasty? Jen ať si to užije každý. Od dělníka po prezidenta. Společenství rozbolavěných trosek popelavé pokožky bez jakéhokoliv smyslu žít. Obrat je o veškerou rozkoš, o radost z života. Nemoci se smát, ani plakat v těch nejhorších krizích. Pohlazení teď řeže, polibek pálí. Láska je pryč. Nechť muži ztratí jedinou svou chloubu a ženám sroste kůže na patřičných místech tak, že vytvoří neproniknutelný val. Prsní tkáň, ať odpadává v cárech masa z jejich těl, stejně tak jako vlasy a hýžďové svalstvo. Orgasmus stává se vidinou neuskutečnitelného. Jediný pravý cit, jenž můžou prožívat, bude jednou provždy žal s očekáváním brzkého konce.
            Dopřejme takovéto výsady všem a na věčnost. Trápit se, byť jen několik desetiletí, není patřičné zadostiučinění světu, který tolik ubližuje. Přál bych si vidět ta bezcitná stvoření, jak pachtí se životem, čekajíc na smrt, která nepřichází. Tělo jim postupně odumírá, mozek senilní a hnije uvnitř kostěné lebky. Cítit ten zápach z pomalu se rozkládajících žvatlajících tupců, pro něž žádný trest není dostatečně velký. Nechat je požírat se mezi sebou,jak divou zvěř, která na ně pořádá hony. Smečky vlků v ulicích a gorily na křížových výpravách. Perte se a žerte se!
            Kéž vzplanou vaše města i lesy. Pozemní komunikace vyrvou se ze země, šlehaje kolem sebe asfaltovými cestami, jako klubko hadů. Trním bezvýznamnosti zaroste každá lidská stavba. Mosty pohltí obrovská vodní vlna a stoky vyvalí svůj obsah do ulic mezi prostoduchou lidskou havěť. Borcení domů nezastaví nic. Pamětihodnosti se nezastavitelně kácí. Unikátní Eifellova věž padá na Martovo pole, drtíce pod sebou plácající se Pařížany. Čínská zeď se poskládá jako řádek domina. Budově OSN uletí střecha.
            Oceány pozvednou svou hladinu o několik stupňů a ponoří přímořské oblasti v modravou hlubinu, očišťujíce pevninu od trouchnivějícího hnusu. Vulkány chrlí spalující plameny na přeživší tvorstvo, magma teče proudy z kopců do kopců a ptactvo se dusí v černočerných mracích. Až slunce přestane zářit na tu bídáckou planetku a nastane neproniknutelná tma. Pak mrtví počnou vylézat z hrobů, ruku v ruce začnou se oddávat ženitbě mezi sebou a smrt už nerozdělí živého od mrtvého.
            Nechť tahle hrouda, co chatrně se valí vesmírem, je nemilosrdně rozdrcena na bezcenný prach. Staniž se mlhovinou, mrakem částic či prstencem jiné planety. A každá neusmrcená buňka, jenž bude osamoceně poletovat kosmem, zažívá hoře, jaké jsem do té doby prožíval já.
            Dokonáno jest!
 

           Konečně se cítím lépe. Všem zúčastněným děkuji.



Apokalypsa podle Jeana    


1 názor

JeanJoche
31. 10. 2006
Dát tip
Tak to mm radost a děkuji...

bestye
29. 10. 2006
Dát tip
a že je napsaná sakra dobře :c)

bestye
29. 10. 2006
Dát tip
napsat kletbu zajisté lze - otázka je, zda víš, jak jí potom také zrušit :c)

JeanJoche
29. 10. 2006
Dát tip
Ale copak nelze napsat kletbu? Skutečně mám radost, že to na spoustu lidí takto zapůsobilo...

bestye
22. 10. 2006
Dát tip
souhlasím s Nicollette - zní to totiž jako kletba - a ani já z toho nemám dobrý pocit.

JeanJoche
17. 10. 2006
Dát tip
Děkuji...řekl jsi naprosto vše...

Nicollette
09. 10. 2006
Dát tip
:o)

JeanJoche
08. 10. 2006
Dát tip
Jistěže piju...ale jen s chutí a mírou...

JeanJoche
08. 10. 2006
Dát tip
Romále: :))) "Je mi nepříjemné, když o mně píšeš..." Pro Tebe mám nachystanou mnohem lepší věcičku než je tohle;)To si pochutnáš, Kubrte... "No a psát o sobě...!" Jsem ubohý...všechno, co jsem kdy napsal vychází z mého života...i souložení hlemýžďů... "Teď zase nelidsky lžeš ! ! !" Ale opravdu...víš, kolik odstínů má okouzlující sněď...ani Rimmel jich tolik nemá ve svých katalozích... "Nezmínil ses, že máš nějaký problém... dyť můžem zajít na panáka a probrat to..." Problémy se musí řešit jinak než nad panákem=nová životní zkušenosti...vždyť já přece (už) nepiju "Jinak v pondělí budem čumět na Apokalypsu, tož se doválcuj podívat..." Nemůžu,ale rád bych...mám toho kotel...Přesto díky... ...i za příjemnou segmentovanou kritiku...

JeanJoche
08. 10. 2006
Dát tip
Všem děkuji za veškerou kritiku... Nicollette:Není třeba takových silných slov...Jistěže, díky takovým jedincům je svět mnohem horší než je, ale pořád to jsme my,lídé...Nevím,jak musíš reagovat při čtení politických thrillerů nebo Pohádek B.Němcové,ale nemůžeš brát věci tak příliš "doslova"...Každý svého štěstím strůjce;)Za bolest, jejíž strůjcem jsem já sám, nemůže nikdo kolem mne...Ale to neznamená, že nemůžu být "dobrý" člověk a zapojit fantazii a napsat něco takového...Nemusí to pramenit z mé zlosti, hněvu, závisti(,...a plno dalších lidských hříchů)...Napsat něco opravdu tvrdého(až surového), něco provokativního...Neříkej, že kdyby to bylo o sluníčku a projížďce na lodičkách, že bys reagovala;)Nicollettko;)Ale díky za projevení vášnivého elementu Tvé osobnosti...

forestrella
08. 10. 2006
Dát tip
zive napsane, misty usmevne, na tom porekadle (abbe) casto neco je, ja teda aspon doznavam, t

Nemyslim, že by autor myslel všechno tak vážně. Ale přadstavu umí každopádně navodit úžasnou. Tak ať už je to zrůdnost upřímná, nebo jen takový vcelku nevinný vylití, za tu atmosféru a obrazy rozhodně tip.

Nicollette
07. 10. 2006
Dát tip
a nejsem umíněná !!! ( :o) )

Nicollette
07. 10. 2006
Dát tip
to neni pravda že nikdo neví co je třeba a taky myslim že kvůli takovejm nepřejícnejm sobeckejm lidem sou druzí nešťastní co když právě přivolal na někoho neštěstí? nevěříš na to? já ano... du spát!

Nicollette
07. 10. 2006
Dát tip
já se vskutku nedivím, že máš v sobě tolik bolesti, když lidem přeješ tyhle hnusy.... ani sem to nečetla celý, bohudík myslim, že ses teď projevil jako jedno z těch opravdu bezcitných stvoření a kéžby se ti taková slova jednou vrátila... je třeba děkovat ne srát do kouta a nadávat lidem za vlastní neschopnost

JeanJoche
07. 10. 2006
Dát tip
Vidíš, Wartexku, teď jsem v Brně přečetl knížku za dva dny a neměl jsem, co číst... Vytisknu si to a budu pročítat v tramvaji...konečně smysluplná literatura...

JeanJoche
07. 10. 2006
Dát tip
Vidíš, Wartexku, teď jsem v Brně přečetl knížku za dva dny a neměl jsem, co číst... Vytisknu si to a budu pročítat v tramvaji...konečně smysluplná literatura...

Vitex
07. 10. 2006
Dát tip
Neboj Zvonku - už je to blízko :-( * * (přečti si ŠIVA TANČÍ)

Vitex
07. 10. 2006
Dát tip
Neboj Zvonku - už je to blízko :-( * * (přečti si ŠIVA TANČÍ)

JeanJoche
07. 10. 2006
Dát tip
K četbě doporučuji poslouchat tuto píseň. Stahujte zde.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru