Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Příběh Malého Světélka

17. 01. 2007
1
5
1453
Autor
rutha

* Pokud budou na nebi svítit hvězdy, nebudeš nikdy sám... .*

 
Příběh malého Světélka
 
Když měsíc dává dobrou noc, a hvězdy na lůžko zvou, když je čas jít spát, když na pohádku je čas, bloudí světem Malé Světélko. Nahlíží smutně do rozzářených oken, hledí do silné záře lampa připadá si zbytečné a malé.
 
 
Přemýšlí, proč vlastně bloudí světem, proč prochází studené ulice. Je mu náhle do breku.Svět mu připadá moc veliký a cizí. A už se málem rozhodne, že přestane svítit.
 
 
A jak tak přemýšlí, jak se zhasnout, uslyší tichý hlas: „Hospodine, prosím. Mé ženě sednes narodí děťátko. Nemáme kam hlavu složit, ukaž mi cestu, ukaž místo, kde budeme v bezpečí“.
 
 
S jakou radostí se světélko rozzářilo. Ze svého místa, totiž spatřilo opuštěný chlév, kde bylo seno a hodně místa. Nahlédlo tedy opatrně dovnitř, a rozzářilo se štěstím ještě víc. Když tu tichý hlas poděkoval: „Děkuji Hospodine, že jsi Mě neopustil“
 
 
To bylo radosti. Světélko svítilo tichounce a šťastně. Ještě netušilo, jaké velké věci se udály - že bylo prvním světlem děťátka,  jenž je mnohým „Světlem Světa.
Přeji Vám, aby někdo,ikdyž malý, byl světlem Vám.

5 názorů

rutha
18. 01. 2007
Dát tip
Honzyk, dobrá připomínka, myslím si že dítě, možná ojediněké tipy, ( avšak děti dnes nečtou ) samo v malém věku číst nebude, je na dospělých, aby četli svému dítěti, které spíše po textu lační po klidném rodičovském hlasu. je to tedy opravdu pohádka pro dospělé a pro dětí které jsou vnímavé na čtení mezi řádky. K prologu : Člověk není nikdy sám je jen chyba že to nedokáže vnímat, pokud se zaměří na své okolí, musí se cítit sám, protože svět nepočká, točí se rychle, každý aby přežil- musí hájit své teritorium, a prosazovat se, pokud na obloze uvidím hvězdy mám naději že svět ještě stojí, a já žiju. Jenže je to myšleno spíše obrazně, hledám pevný bod kolem sebe.. nekonečno.. lásku Ahoj... Děkuji za názory

Honzyk
18. 01. 2007
Dát tip
...inu, mne prijde text klamavy, diteti spise ublizujici...uz prolog je skutecne diskutabilni pomyslim -li na to, ze rikam , no treba sestiletymu klukovi....

Rabb
18. 01. 2007
Dát tip
jedná-li se o dítě z křesťanské rodiny, řekl bych že ano..

Rabb
17. 01. 2007
Dát tip
povedený text.. dítě jím určitě uražené nebude.. ..je o naději a pomoci druhým.. líbí..*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru