Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tvary Dne

19. 04. 2001
4
0
2512
Autor
Lasy

`Hledal jsem HLAVNÍ POSTAVU svého života, potácel se sem a tam, támhle jsem zaskočil na absint, jinde na kávu, šel jsem nekonečnou krajinou za denními duchy sebe sama, s hrůzou smrti a vzkříšení na jazyku. Možná jsem byl pouhým tupcem z obecenstva . . .` - Lawrence Ferlinghetti, Ona . . . věnováno Ling, básnířce, která chtěla napsat báseň ode mne . . .

Tvary Dne Ráno dva šálky čaje omamná vůně podzimu tajemství kostek cukru a pokorný, tichý řád v lžičkách stříbrného servisu. Jeden a jeden polední hrnek bujónu vývar dvou Srdcí a trpkého koření sůl, pepř a tři mastná oka co dávají sílu na hladině. Dýmající aroma kávy černé jak noc i v poledne sedm kapek bílé smetany dva kalíšky toužící po naplnění až po okraj. Před rozbřeskem pár křišťálů kouzlem vína v poháry zakleté s krůpějí červené rosy na bílém ubruse snoubí se s melodií nadcházejícího jitra kdy oba opilí poezií nejdem spát.
Janis
29. 04. 2001
Dát tip
* * * * * (půjdu si koupit rám....)

clovrdik
20. 04. 2001
Dát tip
Velmi pěkně vykteslený obrazy, co sloka, to obrázek se svojí vlastní atmosférou a všechno to má takovýho toho společnýho jmenovatele.

Pája
20. 04. 2001
Dát tip
krásné *

Ling
20. 04. 2001
Dát tip
nemohu jinak... :-) 1) báseň je věnována mně 2) v úvodu Ferlinghetti 3) a konečně : báseň je naprosto gheniální!!!!! výborná... děkuju... budu se často vracet...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru