Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Cigareta na poušti

22. 04. 2001
1
0
1030
Autor
Celinka

Písek si s mými vlasy pohrává, zahrává si s každým zvlášť, můj sen a touha prohrává, proto cítím vůči Tobě zášť. Písek mám i na krku, pomalu mě celou zahalí. Kdo mi dá však záruku a modré LM si se mnou zapálí? Poušť žadoní o cigaretu a o šluknutí, ale já ji nikomu nedám. Mám strach z jejího uštknutí, a tak taději dál mraky hledám. Vidím ten modrý dým nebo je snad šedý? Není to skvělý rým a už přestaň být tak bledý. Cigaretu si zapaluju, před chvílí pohasla a nechce znovu chytnout. Konečně ten kouř potahuju, ale proč u toho vždycky ptáci ztichnou? Přestává mi nějak chutnat, ale ještě půlka zbyla. Musím si pak přiznat, že jsem ho celou dobu kryla. Chodil na poušť kouřit se mnou a já jsem štěstím hýřila. Cigareta se třásla skličující touhou, aby v mých ústech vlhko cítila. Tu radost jsem ji dopřála, ale jen naposledy. Doubrou noc ji popřála a v tu chvíli se střetly naše pohledy.
Norek
22. 06. 2002
Dát tip
modrý LM nejsou dobrý, ale ta báseň je dobrá

Mea
29. 04. 2001
Dát tip
Tys chodila jako malá kouřit na píseček??? To mi zase k rybníčku ... :)

Naso
23. 04. 2001
Dát tip
Celinka ja som šialene rád, že som pred 8,5 rokmi prestal fajčiť a dodnes mi to vydržalo... Ale aký že by to bol život bez nerestí?

kometa
22. 04. 2001
Dát tip
co to je to LM? cigarety podotýkám jsem se za celý život kouřit nenaučila přeztože mne to učil kde kdo, určitě je zdravější to jinší, teď bez teho chcípnu... jako koza čéče, ale u počítače?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru