Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

prší n

23. 02. 2007
12
18
2404
Autor
silence

s bázní na rtech s přáním brzkého uzdravení Filipovi

Prší

Vopuštěný chodníky
skotačej s mlhou
podivnou rezonancí
nad rozlitým mlíkem.
Zrcadlej spokojeně
vobraz Tvýho "já",
když dáváš najevo
latentní posedlosti.

Řvi za nás za voba!!!
No tak, Miláčku!!!

Prší

Vyplašený
polívky zdrhaj
tabulím bufetu
"Na Knížecí".
Labutí epilog
voponou z mřížoví,
unylá melodie
zmaštěnejch rukopisů.

Prší

A slunce vyhání
bodláčí vod paprsků,
pár slz navíc,
na tom už nesejde.
Bláznovství smilců
poztrácelo dech,
teď vkleče prosí
za vodpuštění.

Však tajně si vaří ...
... v podhrudí    
                 švestkový
mračna        

18 názorů

a mne sedia tie švestkové mračna...tá ich farba, si ich a2a2a predstav...tú ich farbu...a do toho konca zapadajú úplne samovoľne... a mne sa páči najmä 2. polovica *

silence
05. 03. 2007
Dát tip
:-)))) dobra dobra, i tak diky :-))))

a2a2a
05. 03. 2007
Dát tip
vracím se znovu k této básni, po čase, a přidávám tip. Zřejmě jsem na něj zapoměl, když jsem se pohrouýil do předešlé kritiky. Ta švěstková mi ovšem pořád nesedí, zkoušel jsem se znovu nad tím zamyslet, ale nesedí mi vzhledem k náladě a tónu celé básně, který je přece jen zamyšlený, a ta švestková mi evokují tedy nejen knedlíky, ale také něco letního, optimistického, a to spojení s mračny jako něčím spíše pesimistickým mi nejde.

silence
05. 03. 2007
Dát tip
a2a2a: Díky za dobrou kritiku, váží ... Švestkový mračna pošlu do zpráv :)

a2a2a
24. 02. 2007
Dát tip
čtu tvou druhou báseň, a zde se mi zdá, že upřednostňuješ obrazy "za každou cenu." Zejména ve druhé sloce se to projevuje, ta sloka je pro mne neprůchodná, zatímco první a poslední mi nabízí uchytné body. Podobně i poslední, kde se sice jeví či může jevit jako nápadité - švestková mračna,ale mi se to jeví naopak. Totiž švestkvé knedlíky - bezva věc. mračna naopak. Já vím, že v tom ukrýváš nějaký úmyslný rozpor či symbol, ale je příliš pro mne skryt. Zdá se mi, že nemáš nouzi o nápady, spíše jde o jejich průhlednost, množství, dát jim prostor, aby mohly a já s nimi vydechnout. Hezký prvek je - přímá řeč - to řvi miláčku .... Rozhodně máš co nabídnout. Zajímavá je také první sloka, pro svůj sarkasmus.

silence
23. 02. 2007
Dát tip
hvezdinka: Tak to Vas ceka mooc prace, rekl bych :) Ale rozhodne zajimave, mno ja to mam takove rozhazene, pochazim z Branne, coz je v Jesenikach (nepochybuju ze nevis), pak jsem zil par let ve Vysokým chlumci u Sedlčan (hovorová čehůnština :)) ) a ted už dlouho a rád přebývám tu na Olomoucku, nejdřív v Pasece (kam se nejspíš vrátím) a ted tady v Olomouci :) Takze pripad pro fonetickýho psychiatra :)))

jo a ten průzkum je o tom, jak se mluví v Olomouci :-).. sem zapomněla dodat :-D..

hezký... a ukázkový příklad obecné češtiny :-D chichi... to mi připomíná ten průzkum, co budeme dělat v Olomouci :-)... nahrávat rozhovory vybraných občanů žijících v Olomouci, kteří by měli pokud možno pocházet z jíné oblasti, na diktafon, pak se to kamsi pošle a oni z toho udělaj nějaký Olomoucký korpus nebo co... a my snad dostaneme zápočet z fonetiky :-D... jo... Prší líbí :-) *

silence
23. 02. 2007
Dát tip
všem děkuju za návštěvu i vlídné slovo :-) Usuším Vám deštníky :-) T_O_M_: dlooouho jsem přemýšlel :-) Mno je to tak jak to je a jsem tomu rád :) Dík za názor :-)

típí

T_O_M_
23. 02. 2007
Dát tip
ne že by to bylo úplně nej, ale není to tak nejhorší ta hovorovost to v mých očích sráží...

weeruszka
23. 02. 2007
Dát tip
mě moc a cokoli z toho((o: myslím, že já určitě jo(o: *

physis
23. 02. 2007
Dát tip
ale jo jo*

Háber
23. 02. 2007
Dát tip
švestkový mračna

vesuvanka
23. 02. 2007
Dát tip
A slunce vyhání bodláčí vod paprsků, pár slz navíc, na tom už nesejde. Bláznovství smilců poztrácelo dech, teď vkleče prosí za vodpuštění. Však tajně si vaří ... ... v podhrudí švestkový mračna moc hezky napsaná báseň, zajímavé metafory ... TIP

Místy mě něco ruší, ale jinak líbí*

Sarrah
23. 02. 2007
Dát tip
*** švestkový mračna....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru