Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O jiskrách mezi nebem a zemí

20. 05. 2001
2
0
1317
Autor
Anitram

... a jiskry (nebo to byly hvězdy?) sestoupily na zem <i>[pokračování příběhu:-) ]</i>

Chtěla bych s Tebou létat na křídlech Paegasů :-)
a každý úsvit vítat polibkem do vlasů
Chtěla bych žít víc než jenom málo
pane Nezávazný
o Tobě se mi dneska zdálo

Polibek s hvězdičkou - to už mi nestačí
a úsměv ze závorek je trochu jinačí
Chtěla bych žít víc než jenom málo
pane Nezávazný
o Tobě se mi dneska zdálo
Anitram
05. 09. 2003
Dát tip
Astalavista, Verita - bingo, je to slovní hříčka, teď už by neplatila :-) Anonym20 - taktéž bingo, pan Nezávazný už je rok mým zákonným manželem :-))

J
26. 05. 2001
Dát tip
také ty jiskry vídávám :-)

Astalavista
20. 05. 2001
Dát tip
Dobře, ale křídla peagasů se tady čas od času stávají velmi oblíbeným artiklem a myslím, že existuje člověk, kterej má na ně copyright (C.....j). Peagas je zvíře, tak nevím, proč to píšeš s velkym P, leda by si v tomto případě chtěla létat na křídlech jednoho z provozovatelů mobilní sítě.... Jinak se to hezky čte a nepostrádá to rytmus. Posílám alespoň trochu jinačí úsměv ze závorek :)))

Verita
20. 05. 2001
Dát tip
Astalavista: co se týče pegasů, souhlasím s tebou, že jsou už poněkud profláklí, ale pokud jde o psaní velkého písmena, Anitram ho napsala docela správně, protože podle řecké mytologie je Pégasos jméno a nikoliv označení živočišného druhu (pégasos vulgaris :)))) ) ....no i když teď si uvědomuji, že to by zase nemělo být "Pegasové" v množném čísle....tak nevím :)) no ale v rámci básně to není nijak podstatné, tak se omlouvám, že jsem se tak rozepsala :)))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru