Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Fantas

11. 07. 2007
4
16
1669
Autor
Jezuita

Sto krátkých slov

sto krátkých slov vyrůstá postupně

nepravých sklenicích

schodiště napolo

proplouvá mala halou

odírá lustry i zdi

    

nezávislosti kvetou

nezávislosti kvetou spolu

ta mrcha jasmín

hlasý skleník

kormidelníci hledají, ne řeky splavnou trasu

hledají, ne řeky

ne splavnou trasu

as mlčení hladin šeřeno

                   

kartářka věštívá skupiny písmen

vybrana hromádek až až, zemdlela ruka

do koule hledívá, do ledu, do andělů

ti skládají schodiště napůl

ani jsa blesky, ani temné deště

horizontem neoddálí ještě - stíny ratolestné

ty hříčka větvová libozvučných


16 názorů

fárum
12. 07. 2007
Dát tip
Kolik schromlich chodniku a kolik lasek jeste krupobitim oblacku dobije se jitra. Celkove se neusmal a chodnik dal predaval kroky padlych pocestnych vlacenych jeho vuli. (to myslim chodnik) Popraskanym potrubim zacelenych ulic mihota se jeviste pristavy bez odplaty. Kolik kolik kolik jeste vlas kolik jeste vlastovek preleti si nad chodnik loubim pohledem omitym. Kopitnici kolecek hledajici zazraky pod zahrady chodniku ktery je vlaci cestou.

Jezuita
11. 07. 2007
Dát tip
Katiguro, bože- katugiro je správně

Jezuita
11. 07. 2007
Dát tip
Teď jsem si vzpoměl na Daliho olej na kterém je namalováno zrcadlo ve křoví jak zrcadlí vodopád myšlený "za zaády diváka°;-)

Zuzulinka
11. 07. 2007
Dát tip
jéžiš...to je rozkošné oslovení zuzbabo...já jen chtěla říct, asi jsem se nyvyjádřila blbě, že i fantazie musí být svým způsobem čitelná a srozumitelná, nebo respektvě pokud čtenáři předáváš svou fantazii, otevři jim ten svět, který vidíš více...tady se už netvoří obraz ale obraz v obraze...a v tom se jeden málem ztratí

martinez
11. 07. 2007
Dát tip
fantazie... a netechnická... to teda já můžu... :o)

Jezuita
11. 07. 2007
Dát tip
P.S,Zuzbabo: Mějme fantazii jako součástku každé básničky.Funguje tam jako výběr tématu, básnických prostředků; spoluvytváří obraz,výjeviště,časové machinace.I osobnost autora se může stylizovat do nějaké postavy, charakteru resp.postoje, ze kterého báseň předkládá.Fantazie však většinou bývá schována za kulisami, je jenom čtenářem tušena v mírných oscilacích.Slovy "moc vyfantazírované" chce š tedy říct, že zde je fantazie v popředí, hraje hlavní roli, je odhalena.Ano, rozepnut hubertus na nahém těle, budliky, zřejmě se okruh uzavírá potřebou Honzíkem jmenované tzerapie.

Jezuita
11. 07. 2007
Dát tip
Je to starší předělaná - ale že bych ji tenkrát dával na Písmáka? Arteterapie-proč ne, příjemně jsem se uvolnil(tedy duševně samozřejmě, abych předešel vtipálky).A vyfantazírované-taky proč ne, když mohou vegetovat RPG fantasy, že jo ,babizno a vy dva tidle..no stydím se.

Honzyk
11. 07. 2007
Dát tip
smi pripomnel, jak ve filmu W a V...slim Svet patri nam dou ty dva do nocleharny pro chudaky a fasujou deky....a Werich rika: prosim jednu decku, milostpani....!... a vona:"Jaka milostpani, co si to dovolujete?" A Werich:" Tak dobry, jednu deku, babizno...".....a vona cela nadsena))))

Honzyk
11. 07. 2007
Dát tip
...Chtels neco, ty curaku?)))

Honzyk
11. 07. 2007
Dát tip
..necetl ja toto uz...?.---------------je mozny? Fantas je halt fantas........mne, pripomina, neuraz se, este kdyz sem delal tu arteterapii po pakartnach, tak tam treba velmi, velmi podobny slova i spojeni, az nekde tady vyhrabu, davali mi, poslu ti... ** eset musim dzusikovi to napsaty:))

Zuzulinka
11. 07. 2007
Dát tip
takové trošku moc vyfantazírované, místy mi docela uniká, co jsi chtěl říct...líbí se mi snad jen obraz napůl složeného schodiště

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru