Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Konec školy

31. 08. 2007
1
7
1645
Autor
racek

minutová groteska

Konec školy

 
-Čau, to jsem já, tak už jedu domů. To víš, trochu se to protáhlo, je to jednou za rok. Ostatní ještě sedí, hlavně tělocvikář, to bys nevěřila, kolik toho snese! Cože? Počkej,  tramvaj rachotí…no už můžeš. Kdože přijel? Babička? A proč jsi mi o tom nic neřekla? Zapomněl, zapomněl, mělas mi to připomenout, měl jsem starosti s vysvědčením. A jak dlouho se zdrží? Odveze si kluky? No jo, mají vlastně taky prázdniny. Vysvědčení měli dobrý? To ujde. Cože dělali? Skákali a rozvalili postel?A kde bude spát babička? Na mojí? Kristepane…Ne, nic jsem neříkal. Víš co, tak já se na tu oslavu ještě vrátím a pak se vyspím v kabinetě. Notor tělocvikář vybral tu hospodu naproti škole. Nonstopáč, ale slušnej! Babičce teď určitě chybět nebudu, ne, ta si chce povídat s tebou. Ráno přijdu a pomůžu jim s kuframa. Nebudu nevyspalej, Krista, vyspím se v kabinetě. Tak zatím.

   Když tramvaj zastavila, vystoupil a přešel na zastávku opačným směrem. Podíval se na jízdní řád a vymačkal číslo. – Ahoj, miláčku, můžu se stavit? Stala se mi taková věc, mám doma tchyni a dozvěděl jsem se to teď. – Můžu do rána. Chvíli poslouchal: - Seš zlato, podíval se na hodinky: - Za pět minut mi to jede, takže za deset jsem u tebe.

 

/6.července 2007, 17:10 hodin/


7 názorů

jirun
19. 01. 2008
Dát tip
povídky .. prozaické útvary libovolného rozsahu uzavřené v jednom díle... btw vlastní definice písmáka ;)

Rabb
05. 09. 2007
Dát tip
jak myslíš..

a co tělocvikář? opije se sám?

racek
02. 09. 2007
Dát tip
U povidky je jedno, jak je dlouha, povidka muze byt napsana i v dialogu, i v monologu, i jako vypraveni, neni pravidlo.

Rabb
02. 09. 2007
Dát tip
ne.. neptám.. ptám se je-li todletoto opravdu žánrem povídkovým?

racek
01. 09. 2007
Dát tip
Jestli se ptas, zda je to fabulace, tak uplna. Od A do Z vymyslene.

Rabb
01. 09. 2007
Dát tip
povídka?? opravdu?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru