Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ražická rocková noc (Hudba Praha, Znouzectnost, Visací zámek, Funusband)

17. 09. 2007
0
4
1532

Do přírodního amfiteátru v Ražicích u Písku zavítaly kapely Hudba Praha, Znouzectnost, Visací zámek a Funusband.

Deštivé a chladné počasí zpočátku minulého týdne dělalo vrásky pořadatelům Ražické rockové noci – minifestivalu, který chce navázat na Tálínskou rockovou noc. Počasí se ale naštěstí umoudřilo a krásné babí léto v kombinaci se zavedenými rockovými legendami přilákalo v sobotu do přírodního amfiteátru několik stovek návštěvníků.

Už při prvním pohledu na věkové složení rockerů bylo zjevné, že se koncert bude nést tak trochu v duchu nostalgie a bude patřit hlavně pamětníkům. Náctileté a dvacátníky aby pohledal, za to třicátníků a čtyřicátníků se sešla drtivá většina.

Právě oni důvěrně znali vystoupivší skupiny z dob jejich největšího věhlasu z osmdesátých a první poloviny devadesátých let, kdy toto fanouškovské jádro neváhalo za svými kapelami jezdit desítky kilometrů a tato komunita punkerů silně držela pohromadě.

Zahajovali písečtí Funusband a velmi dobře navodili atmosféru svým přímočarým, nekompikovaným punkrockem s nadhledem a zdravou rebélií, která připomněla konec normalizace osmdesátých let. Bylo příjemné zjištění, že i Písek měl v té době kapelu jako Strakoničtí „svůj Telex“.

Hudba Praha alias Jasná Páka sázela mezi lidi jednu pecku za druhou z  celého období dvoujediné kapely a publikum nadšeně aplaudovalo a známé texty si sborově prozpěvovalo se svou skupinou.

Punkoví dadaisté Znouzectnost potěšili léty prověřenými písničkami plnými jinatojů, fantazie a hravosti.
„Bůh zemřel mlčky první den války, zbyli jen šamani a dobře ví jak na to, největší umění stvoření krávy z davů a ta se krmí gesty a dojí moc a slávu,“ zpívala Znouzectnost v písni Bastila, jejíž slova jsou platná stále a v každé bobě.

Publikum asi nejvíce rozvlinili punkoví matadoři Visací zámek, kteří na pódiu kromě razantního a energického výkonu předvedli také nejlepší šou večera. Hitovky kapely jako Traktor, Stánek nebo Cigára z nejlepšího období skupiny přiváděly posluchače v nadšení. Příjemný večer, který velmi evokoval revoltu undergroundu sklonku osmdesátých let se vydařil a nezbývá než pořadatelům přát dostatek  energie na uspořádání dalších ročníků.


4 názory

těša
18. 09. 2007
Dát tip
to bezpochyby, souhlasim a ježto taky hraju tak na těch "bláznech" taky závisim, nicméně přesto si myslim, že recenze musí obsahovat i nějaké informace, ne jen "bylo to ok".

humbert a téša: nemyslím si, že recenze proto, aby byla dobrá( i když uznávám je to spíš reportáž z koncertu) musí nutně být kritická a někoho sestřelit, nevidím nic špatnýho na tom sdělit dobrej pocit z akce, rozhodně ne každý by šel do takovýho rizika při pořádání s takovým rozpočtem, takže jsem rád, že se pořád ještě najde dost "Bláznů", který do toho jdou, a i proto je recenze pochvalná, byl totiž důvod

těša
17. 09. 2007
Dát tip
taky v tom nenacházím nic nového, celá recenze by se myslim dala shrnout jako "všechno dopadlo dobře a podle očekávání"

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru