Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Podzimní zima

15. 10. 1999
1
0
2483
Autor
AHED

V každém slově LÁSKA body přetíná A v zkroucená těla polomrtvých lišek Promění zima mráz Uprostřed tvého léta Sníh snáší z oblohy haldu poměnek Spatříš mě v zrcadle ruiny hlasu Až zavoláš Bude mi společníkem kůže těch polomrtvých lišek Stromy ztrácejí barvu a listí znachovělo Jako tvá tvář I duše, suše poznamenaná nedostatkem touhy Rozněžnělé konečky prstů ukáží cestu Cestu ke zmrzlým ložím Zarotlé hložím Ty trny rozdrásají Staré jizvy do krve Víš, zima nám řekla: Vítejte Rampouch bodnutý uprostřed prsou Zas tolik nebolí A už se rozpouští Jen zraní pýchu jarních úletů A rozpadne se v jinovatku Snášenlivých urážek To beru Sníh a pomeranče Déšť a čas Charismatické otáčky rotujících tváří Ne, ty nezměníš Vždyť Zima obléká se kožichem zmrzlé vody Vítr nám nedá nadechnout Vůni pečených kaštanů Jen ty polomrtvé lišky odhodí rez A zas ožijou To beru Jsem jako oni Jeden den hot a druhý Rychle přeskočíš A nespěcháš Za kým? Ne Zima nekrade Jen okrádá Nás o čas A těch pár set kilometrů Na sněžnicích a ve vánici Už nějak překonáme Jen aby nezamrzla srdce
kačka
08. 11. 1999
Dát tip
Vítej lásko; zimou, pečenými kaštany s příchutí pomeranče srdce nezamrzla - to tvoje horké hřeje po kapsách a ohřívá mé zkřehlé dlaně, děkuji...za lišky stříbrem posypané, smrt jim kráse neubrala..

Print
18. 10. 1999
Dát tip
Slávku...mno...Masaryka mám moc rád, ale zrovna tam...?!:-)

slavek
16. 10. 1999
Dát tip
cokoli? Tak třeba... Pětitisícovku ? :-) A můžeš zadarmo. :-)
omlouvám se, že jsem vám zcela prozaicky skočil do vašich romantických slov.

Print
15. 10. 1999
Dát tip
Sníh v pomerančích, zmrzlá srdce...všechno překonáme...zavolej...

AHED
15. 10. 1999
Dát tip
0609 112 111 co mi strčíš mezi stehna? ....vždycky.

Print
15. 10. 1999
Dát tip
:-))) Za kolik?:-))))
Zadarmo cokoliv...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru