Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

13

01. 01. 2008
7
35
2303
Autor
FunThomas

Ach jo, lidi.. jak já bych psal.... - mám úplně zoufalou chuť něco napsat a zároveň se mi TAK NECHCE... znáte to taky? ..tak jsem aspoň dopsal dílko které jsem načal v létě u táborových kamen, kdy jsem hlídal se svou skupinkou, protože se báli tmy.. =)

A objevil se měsíc

a někdo zhasl hvězdy

my budeme svoji –

- a to klidně věř mi


jsi anděl v rouchu Ďábla

jsi hvězda na zem spadlá...

 

jsi chladná krůpěj rosy

když v trávě kráčím bosý

 

jsi sklo v okně do tmy

a já tma

jež tě pohltí.

35 názorů

FunThomas
16. 04. 2008
Dát tip
dík... moje oblíbené a štastné číslo je 5 :D

FunThomas
03. 04. 2008
Dát tip
arabsky už je to v té básničce.... "Ana bahebek, ve enty agmal bent shoftaha, fe hayati!" - jen by se to nevyslovovalo takhle, ale trochu by se u toho chrčelo :D

Lady_clash
02. 04. 2008
Dát tip
zatím ta nej! napiš mi něco v arabštině! :D *

FunThomas
19. 02. 2008
Dát tip
možná.. kdyžtak mi to řekni..;-)

nie, ide o to, že tam asi dáš nejaký znak, ktoré niektoré programy neprečítajú tak ako majú...možno farbu, alebo neviem...

FunThomas
18. 02. 2008
Dát tip
kde mám hatlamatlaniny? :) řekni prosím.. rád bych to o některé věděl, já to totiž nepoznám - mě připadá nanic všechno =)

je to pekné...ale v tvojich dielach sa občas vyskytne taká hatlamatlanina;))) a dosť to ruší (asi to fakt bude explorerom;) )... no nič* (ale za ten prológ si zaslúžiš 5 a 20 na zadok...si to celé pokazil...ten dojem...veľa ľudí to odradí...ešte porozmýšľaj, či to nechceš dať preč;) )

FunThomas
18. 02. 2008
Dát tip
A objevil se měsíc a někdo zhasl hvězdy my budeme svoji – - a to klidně věř mi jsi anděl v rouchu Ďábla jsi hvězda na zem spadlá... jsi chladná krůpěj rosy když v trávě kráčím bosý jsi sklo v okně do tmy a já tma jež tě pohltí.

hm, možno mi niečo blbne...ale aj tak vidím toto jsi hvězda na zem spadlá... jsi chladná krůpěj rosy že čo tam máš ty miesto toho?

FunThomas
18. 02. 2008
Dát tip
čemuto ?? :D

v úplne poslednom verši ti utiekol (ale totálne) rytmus, čo je škoda... a nerozumeim tomuto: ??

FunThomas
05. 01. 2008
Dát tip
jn.. to se mi taky stává.. děti zlobí a zlobí.. a nedají si pokoj... - ten je jen v noci, ale to už člověk nejraději ze všeho spí..

FunThomas
04. 01. 2008
Dát tip
=) tak mi řekni začátkem léta =)

Anyz
04. 01. 2008
Dát tip
no to nezni uplne marne:o)

FunThomas
04. 01. 2008
Dát tip
vážně? Vážně? Vážně? (na všechny tři části věty =) ) ...tak můžeš přiště jet na tábor jako vedoucí se mnou... a sedět večer u horkých kamen v táborové polní kuchyňce.. kochat se tmou okolo, spálit si na plotně kamen šátek, ztratit náušnici, spadnout do potoka... no samé bezva věci ;-)

Anyz
04. 01. 2008
Dát tip
jojo ten pocit znam a nechala bych se klidne i hlidat pri strachu ze tmy a nakoukla obcas pres rameno do psani

FunThomas
03. 01. 2008
Dát tip
no a třeba zítra, tady v Brně a se mnou? =) =)

Emilia
03. 01. 2008
Dát tip
no jak kdy, jak kde a jak s kým ;)

FunThomas
03. 01. 2008
Dát tip
... a ty se tmy nebojíš? :)

Emilia
03. 01. 2008
Dát tip
Je to hezký, kdybych se bála tmy taky bych to chtěla slyšet :) *

FunThomas
03. 01. 2008
Dát tip
dík :)

Háber
03. 01. 2008
Dát tip
OK takže prolog - takéto pocity mali hádam všetci:) najmä na začiatku lit. dráhy, potom Ťa prejdú a prídu do potreby - a to je dobre, teda máš potrebu písať, jednoducho bez písania nežiješ, necítiš prílev energie, upadáš, chradneš, stávaš sa nikým, takže si na ceste stať sa niekým a to je pozitívne... K básničke - veselá blbina na prvý pohľad, má v sebe švih a ľahkosť, ale predsa zaťahuje aj na hlbinu, keďže núti premýšľať - prirovnal sa autor k tme preto, že tma je tajomná? Veľká? Neznáma? Vzbudtzuje strach? Alebo autor naznačuje, že muži majú temné duše? Že ich milostný život je často podmienený viac inými pudmi ako krásnym a čistým citom láskou? Ale to je dobré, že to autor nevysvetľuje, ale zanecháva to zakryté tajomnom svojej básne, lebo tým vytvára široký interpretačný priestor*, čo dokresľuje jeho erudíciu v tomto malom dielku jasne badateľnú a v podstatne ľahko poznateľnú - gratulujem:)))

FunThomas
03. 01. 2008
Dát tip
hm.... myslel jsem že taková kapacita jako Háber se drobet rozepíše ... =)

Háber
03. 01. 2008
Dát tip
:) *

FunThomas
02. 01. 2008
Dát tip
to brcal: jj, nevadí.. jsem rád za každou kritiku :)

No jo, tak to promiň, tak nějak jsem si to odvodila z toho "se mi tak nechce". S tou modrou jsem ráda. To jediný se mi na tom líbilo. Spousta lidí podceňuje vizuální stránku, tahle byla ok :)

FunThomas
02. 01. 2008
Dát tip
to brcal: no to právě ne... - já ted měl chuť i náladu psát... - kdybych neměl, psal bych to přes moc.. - když mám náladu, tak se píše fajn... jo a k té modré.. - já modrou nerad.. - je to kvůli tomu stupnování.. a modrá mi přišla nejlepší..

V prologu??

FunThomas
02. 01. 2008
Dát tip
to zelená: mno, je možné že je nevidíš ráda, ale prostě tam mají být.. - nemůžu být vždycky originální... - jsem prostě jaký jsem =) mno a nikdy jsem neřekl, že jsem to psal přes moc (tak možná přes noc....) - takže jsi to vlastně ani možná nečetla.... =) to medvídek: já nemám tvůrčí krizi.. - právě naopak.. krizi mám časovou a zkouškovou =)

Sakra,když už začneš psát něco normálního.. taky mám nějakou tvůrčí krizi .. ale radši nepíšu nic,to by to dopadlo :-!

"Jsi" básničky mě už nebaví, páč je jich tu plno. První sloka se ti nerýmuje, i když asi měla. Rosa, ďábel, měsíc a hvězdy, tolik slov, který na papíře nevidím ráda, pokud nemají čistě popisný charakter, na strašně malým prostoru. A ještě přiznáš, že jsi to psal přes moc. Jediný, co se mi líbí, je vizuální stránka, teda pokud zůstanu u mého prvního dojmu, že ty barvy vyjadřují obsah a jakýsi vývoj, který ta básnička snad má. Jestli máš jen rád modrou, tak to asi nemám co kladnýho k tomu říct.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru