Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

TOUHA

12. 02. 2008
3
9
2647
Autor
macecha


právě slyšela jsem větu,
že láska kvete v každém věku.
proč tedy nepotkala mě,
když jsem byla ještě k světu?

já chci ji zpět a to hned!
proč se mi to přání nedaří?
je to tím, že navštivilo stáří
mé tělo,
mou duši,
můj celý svět?

neumím v té dimenzi již přemýšlet
a to je chyba,
zákonitě musí vést k tomu,
že "láska" , pro mne je
už zapomenutý svět.

duše mladá,
tělo strádá,
chce  touhu mámivou,
ale stáří - vrásky 
navštívily

bohužel,

všechny údy najednou.

není to nespravedlivé?
proč zůstala představivost?
trápí mě touhou,
mysl brání se,
tělo, i když strádá,
lásku by chtělo

jenže ..... mladou!!

a tu již mám ve svém věku
z a p o v ě z e n o u .

 Nebo ne ?!


9 názorů

macecha
13. 02. 2008
Dát tip
Faktem je, že kdybych se nedostala k "Písmáku", tak už jsem asi pod drnem, taková je pravda. Už se v tom nebudu babrat, řekla jsem si,že v tomto roce začnu nový život. S osmičkou na konci jsem se narodila, tak snad ta letošní osmička bude štastná. Začnu žít znovu, ale to víš, jde to ztuha. Anebo si najdu psychiatra a ten mne odkáže tam, kam patřím. A budu konečně mezi svými, kteří ode mne nebudou pořád něco očekávat a nic dávat. :o))

A - ještě něco moc důležité: Ti dva z toho vyjdou očištění a budeš šťastná - uvidíš, nekecám.

Na ty dva se vyprdni!!!! Miluj - no přece dny a noci, Slunce a hvězdy, trávu, stromy, vodu skály, brouky, pejsky, hrochy, draky, děti, taky dospěláky - a hlavně Písmáky!!!!!!!!!!!! :))))))))))))))))) a uvidíš, jak se v tobě to světlo rozsvítí a posvítí na toho, kdo si toho všimne a už tě nikdy neopustí!!!! :))))))))))))))) Když si příliš dlouho hýčkáme bolest, je to jako bychom si ji přáli! Bacha! To je hodně nebezpečné - drží se pak jako klíště a je s ní těžké hnout....

macecha
13. 02. 2008
Dát tip
To se Ti řekne, miluj,miluj,miluj, - ale koho? Možná se fakt cítím moc ublížená, ale já odpouštím,odpouštím, někomu již čtyřicet let, synovi devět - ale dál už to nejde. Neváží si toho ani jeden z nich. Já jen odpouštím a odezva, natož milost, žádná! Tak, kde je potom ta spravedlnost? Možná se jí dočkám v tom dalším životě. Milovat už totiž neumím, za vším hledám nějaký podraz!! Takže, až tak čisté srdce opravdu nemám. Bylo ........., ale už není.

Víš, Ani, podle mě je to s tou duší asi tak: Všechny jsou krásné. Mnoho jich je bolavých. A bolavá duše zlobí. Nejbolavější nejvíc. No a takovou potkat a chtít ji vtěsnat do vlastního bolavého světa - co z toho může dobrého vypadnout? Tak musíme nejprve vyléčit tu svoji a ona se pak nějaká zdravá duše k nám přidá. A zdravá už nás nerozbolí ... Léčba je jednoduchá: Miluj, miluj, miluj!!!!!!!

macecha
13. 02. 2008
Dát tip
Dicku, děkuji za Tvoji podporu, moc si toho vážím. Věřte přátelé, dodává mi to sílu srovnat se s tímto světem.

macecha
13. 02. 2008
Dát tip
Jarmilko, Tys už poznala chlapa s krásnou duší? Tomu bych fakt odpustila i vrásky a pěstovala bych ho jako krásnou květinu!! Nejsem skeptik, snažím se najít pozitiva, ale možná v našem městě je mužů málo a jsou rozmazlení a proto hledají také spíše krásu a potom ještě peníze. Možná jim křivdím, je fakt, že se s nimi posledních mnoho let nestýkám, moc mě zklamali a nevěřím jim ani slovo! Ale, to víš, touhy těla jsou někdy silnější, než zdravý rozum. Vím, ta básnička - nic moc, snad se to někdy naučím, přesto děkuji za Tvé uznání. Kdo má čisté srdce, tak to jsi hlavně Ty. Pomáháš každému a to se nezapomíná.

Dickers
12. 02. 2008
Dát tip
Kdo přestává chtít, ten mlčí. Ale ty nepřestávej chtít, bylo by kolem smutno a těch co tě chtějí znát a mají tě rádi je kolem spousty, taky tě hledají Aničko. Pro tvoje srdíčko***

ty seš ale blázínek! tak krásnou ženu /znám tě z fotek/ obcházejí muži obloukem ze strachu, že nebudou vyslyšeny jejich návrhy - no, popravdě řečeno, někdy ani není o co stát! :))) jenom se stačí dívat kolem sebe a nezavírat svoje srdce - láska není jenom o kráse těl, ale o kráse duší - ani ti chlapi nemládnou, Ani ... :)))) "miluji tvoje vrásky a jizvy po těle, dávají tušit bohatost tvého života a za ni tě mám rád ..." říkal ........ jo, ať nezapomenu - za upřímnost a čistotu tvého srdce ***

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru