Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Za řekou

11. 04. 2008
1
2
908
Autor
Sebastienne

Ve světě za řekou bejvá ráno mlha. Až budu stoupat svojí oblíbenou ulicí, všude bude pusto a prázdno. Projdu kolem magický studny, uslyším jenom ozvěnu kroků na čerstvým sněhu. Podél malejch barevnejch aut, pořád nahoru.
   A možná tu potkám i svýho Boba Dylana, kterej se tu zapomněl někde v šedesátejch letech. Jsme přece ve snu. A projdem se spolu po náměstí a rozběhnem se a holubi se rozletí na všechny strany jako v Benátkách, vyskočíme na kašnu a rozhlídnem se dokola po těch domech jako z pohádky. Vánoční stánky tam budou stát a my naberem plný dlaně různobarevnejch baněk a vyhodíme je do vzduchu a všechno tak bude ještě barevnější. Potom se rozbijou o šedou dlažbu a my půjdem po těch modrejch a zlatejch a červenejch střepech podloubím, budem se schovávat za sloupy. 
   V jednom z těch stánků si třeba koupíme grog a půjdem cestou k parku u muzea. Chytnu ho za loket a budu chvíli jako Suze Rotolo na tom albu z třiašedesátýho.
   Kdyby to bylo v létě, šlapali bychom po bílým písku a ptáci by zpívali a slyšeli bychom dětskej smích. Teď všude leží sníh a ty bílý lavičky, co se podobaj kostem vyběleným od mravenců, jsou prázdný. Na jednu si sednem a budem tam úplně sami. A opřu se o něj a za zvuku kytary, zachumlaná do péřový bundy si těsně před usnutím budu přát, abych se už nikdy neprobudila.
   A pak sedím přesně jako v tý písničce u okna kavárny Avion a piju svůj druhej, možná třetí Dublin. Bob Dylan je v tahu. A nebe je šedý, jako je jenom nad Těšínem.


2 názory

pěkná atmosféra. se dívím, že to nikdo moc nečte:)

Kokrouč
12. 04. 2008
Dát tip
to je dobře pustý. jakoby i ten dětskej smích a ptáci byli jen puštění z přeskakující desky:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru