Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ďalšia víkendová udalosť bez pointy

18. 05. 2008
14
13
3330
Autor
.dunaj.

     Znovu máš na sebe šaty tak ako na čítačke kde som ťa videl prvýkrát. Rozumieme si.  Smeješ sa a ja si vravím, že aj po raňajšom návale úzkosti viem rozosmiať ženu. Priam zázrak.  Pomaly chodíme mestom.  Je noc múzeí a tak máme za sebou  národné, židovské, ťažký vzduch a Zrzavého v Mirbachovom.  Bolia ma nohy.  A lakte, no na túto bolesť som si už stihol zvyknúť. Rozprávaš mi o svojich trochu patetických básňach, o hudbe ktorú robíš a ja myslím na fantómovú ženu. Už druhý týždeň sme sa nevideli.

      Laurínska je plná neznámych ľudí. Pred rokmi by som tu stretol kopec priateľov, no väčšina sa už usadila alebo žijú kdesi v zahraničí. Nečudujem sa. Sám neviem prečo som sa pred pár mesiacmi rozhodol zostať. Vravím si, že to hádam bude Dunajom okolo ktorého práve kráčame. Na hladine sa odrážajú modré, červené, zelené svetlá výletných lodí kotviacich na brehu a rieka tečie ďalej. Odnáša úzkosť, fantómovú ženu aj iných ľudí na ktorých som už takmer zabudol.

      Druhá strana tohto príbehu začína osudovou udalosťou. Už dlho na ňu čakám. Na osudovú udalosť,  ktorá ma  rozhýbe, no vidím len obrys  viac menej neznáme ženy kráčajúcej predo mnou. Má trochu široké boky a veľké prsia. Odvážam ju domov. Unavene mlčíme. Zajtra odchádza. Do Brna, na večnosť či bohvie kam. Ďalšie stretnutie si v rozmare  dohadujeme o tri roky. Pred spánkom čítam pár strán z Šimečkovho Džina. Za oknom žiari Slovnaft.    


13 názorů

Marys
31. 05. 2008
Dát tip
hej, atmosfera dobra.... akurat by sa k tomu asi hodila ina hudba nez ta, ktoru mam prave pustenu...

.dunaj.
19. 05. 2008
Dát tip
.)

Bix
19. 05. 2008
Dát tip
Slovnaft to nezabil, len nebol už veľmi potrebný. Ale ako pre koho :)

slovnaft to zabil

oleandr
18. 05. 2008
Dát tip
povedené

18. 05. 2008
Dát tip
tak ja si budem tez enem domyyslat

.dunaj.
18. 05. 2008
Dát tip
kazdy je tvorca svojej reality

.dunaj.
18. 05. 2008
Dát tip
no za istych okolnosti moze byt pokladane za prozu cokolvek - takze ako steš .)

Winter
18. 05. 2008
Dát tip
Takže ambientní próza .)?

sidonia
18. 05. 2008
Dát tip
umis atmosfery *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru