Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

NAIRA část 15.: Mezitím dole...

14. 08. 2008
2
4
1877
Autor
naira

 

Mezi tím dole.

 

    ,,Máme tu signál v neznámé oblasti? "

    ,,Ukaž?"

    ,,Podívej, tady a před tím jsme zaznamenali pokus o sebezničení, jež byl vzápětí zrušen z té samé frekvence, i ze stejného kódu. Ale tak rychle a tolik kilometrů? Rozumíš tomu? Zavoláme šéfa, co myslíš?"

    ,,Myslím, že bychom měli ještě počkat. Kolikrát se nám stalo, že to vypadalo zajímavě a nic z toho nebylo. Já bych fakt počkal. "

    ,,Jak myslíš, jsi starší ..."

    ,,Akorát bych zjistil kód, ze kterého byla žádost o sebezničení. Komu byl přidělen. Možná budem pak chytřejší a líp se nám bude rozhodovat. "

    ,,Ale když uznáme, nebo vlastně když nabude dojmu počítač, neboli teda program, že je to důležité..."

    ,,No právě! Počítačový program to vlastně rozhodne za nás. Dáme mu veškeré informace. Ještě zadáme zjištění podrobností...pusť mně k tomu!...když se na tebe dívám, jak se k tomu stavíš..."

    V sledovací místnosti nebyla vždy nejpříjemnější teplota. A ještě když trvali na uniformách.

 

    Najednou se rozrazily dveře! Strážní okamžitě vyskočili do pozoru! Jali se podat hlášení.

    Když skončili, byli změřeni přísným pohledem. Ne, že by to tu chodilo jinak. Čekali na doplňující otázky… A po jejich zodpovězení teprve začali přemýšlet, co by tak; sakra; mohli ještě chtít? Žádali, pod trestem smrti; nic nového; přísné utajení! Nic z toho co tu zjistili, se nesmí dostat ven! Tedy mezi běžné civilisty! Ty co sledují, jsou venku už příliš dlouho a pořád žijí. To, že přestali podávat zprávy, asi svědčí o tom, že přišli o techniku. Vypadá to tak i vzhledem k signálům, které se dávno rozdělili a postupně slábly a nebo se ztratili úplně…

V každém případě ať sledují vše a při sebemenší zajímavosti, dají vědět!

    ,,No, to nám ještě scházelo!" svalil se do křesla mladší Kenty, ,,teď je to všechno na nás! Když nám něco unikne, bude to na nás! A pak hotovo! Sbohem mizernej živote!"

    ,,No, " vzdychl starší strážný, Lardn, chvíli váhal. V duchu musel svému mladšímu kolegovi                                                                                                                                       

dát za pravdu. ,,Co nám zbývá? Než poslouchat! " Očima jen těkal po po odposlouchávacích zařízeních. Je tu i nějaká kamera...Vždyť proto, že se něco děje, dali i dvojité hlídky! Nejen tady u sledovacích zařízení na osoby venku, které mají čipy. Což by měli mít všichni. Ale byli i zdvojeny stráže u všech vchodů do podzemí. A další a další opatření... Čeho se báli?    

 

                                                 ---------------------------------------------------


4 názory

naira
16. 08. 2008
Dát tip
Faleš:..díky za zájem...to abych teda fakt psala dál..;))............

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru