Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

a pak že..

23. 08. 2008
4
15
1591

i když mám lahev
ve které je pravda
která brousí jazyk a
hřeje u srdce

bojím se sám
bojím se ve tmě
bojím se násilí
 -jsem oběť paranoje
  a u zdi hospody na kolenou leží
  sťatá babka
  z okna domu křičí hysterická hádka
  kolem mně jezdí drahé auta
  je tma
  a pak že

  tvrdí hoši píšou básně


15 názorů

a taky by bylo správnější -píšÍ-, ale s tím nic nenaděláš.. je to tak, jak to je.. né, že bych neznal pravidla českého pravopisu, ale v určitém směru se jimi nehodlám řídit..:)

drahÉ je tam schválně.. píše se i lAhev a to se mi líbí.. a s tou paranoiou jsem byl na rozpacích mno.. zasraná paranoia i orchidea i idea a to všechno:D.. nicméně zrovna to cos zmínil (a věci tomu podobné) zrovna od nikud nemám.. byl jsem prostě jen trochu opilý a psal jsem to večer na zastávce:)

Nonchalance
27. 08. 2008
Dát tip
super*

Nechme zájmena zájmeny,tolik zas na tom nezáleží,já nejsem žádná jazyková puritánka.Jazyk je stejně živý organismus,pravopisná pravidla ho jenom činí srozumitelným všem Čechům i cizincům.

však v pohodě:)

uteklektyk
24. 08. 2008
Dát tip
hmno nedalo mi-taková hříčka, uznej :) ...a to pokud kdo dokáže - dát najevo...!

mno nemyslím si, že by člověk měl užívat správných tvarů zájmen i v nespisovné češtině.. trochu jsem toho již přečet a nemyslím si, že autoři (světoznámí) se tímto pravidlem nějak řídí.. to je spíš věc názoru..:)

Promiň upozornění na zájmeno,jsem bývalá učitelka češtiny,to je nemoc z povolání.Ale směšuješ dvě různé věci.Používat spisovných slov v poezii vůbec nemusíš,nechceš-li, a je to úplně v pořádku.Ale používat správné tvary například zájmem by člověk měl, ikdyž třeba píše nespisovně,to je věc úplně jiná.A teď si nemysli, že já píšu vše vždy správně,jsem roztržitá a dělám chyby z roztržitosti,překlepy atd.

2H.kupčíková: jo a taky bych spíš měl napsat - opilá stará paní.. tvrdí hoši píší básně..- jenže to píšu, tak jak bych to řek.. nemluvím spisovně, když nechci a taky nepíšu spisovně když nechci.. ale pouvažuju nad tím a možná si tam to zájmeno opravím:).. nicméně hrát si na tvrdého hocha se musí, ale taky se musí dát najevo ´pravá pravda´:) 2uteklektyk: tvrdí tvrdí:).. a dokonce na povel:P jinak všem dík:)

uteklektyk
23. 08. 2008
Dát tip
* (netvrdí to právě, že ti netvrdí?)

Dobré.TIP.Akorát-kolem mě-mněpíšeme tam, kde se dá říci tobě.Tvrdí hoši někdy uvnitř vůbec nebývají tvrdí,však přiznej,že sis také někdy na tvrdého zahrál.Pro muže je to lákavé a mladá dívka to hned neprohlédne,zralá žena většinou ano.

tak teď už to víš:).. nicméně i ti netvrdí, jako jsem já:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru