Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

PLAY FAST OR DONT 5

28. 08. 2008
2
91
4212
Autor
m11
PLAYFAST OR DONT FEST 5
5.-6.9. 2008
Hradec Králové – Pivovarská Flošna
vstup 500,-
www.playfast.cz

Již páté setkání příznivců extrémního hardcore proběhne opět první zářijový týden a opět na stejném místě v útrobách bunkru Flošny v Hradci Králové. Letos se podařilo dát dohromady velmi silnou sestavu čítající kapely skoro ze všech světadílů, takže se můžete těšit na vystoupení dnes již kultovní grind core kapely Unholy Grave z Japonska, kterou doprovodí výborný hardcore/thrash kapely Vivisick opět z Japonska, kterým právě vychází nová deska na tuzemském labelu Insane Society. Jako headliner se představí se svojí exkluzivní show králové käng crust hardcore, Wolfbrigade ze Švédska. Pozornost si určitě zaslouží vzácní z hosté Agents Of Abhorrence z Austrálie, ultra nářezový přesto precizně technicky zahraný extrémní HC/grind core, reinkarnace Disrupt v podobě kapely Massgrave z Kanady, Italská ověřená klasika Kontatto a Giuda, to samé se dá říct o našich Gride, kterým na datum festu vyjde vynilová verze jejich nového alba nebo Joe Pesci z UK. Seznam kapel, jejich popis včetně mp3 ochutnávek, další informace jak se dostat na místo, kde parkovat atd. najdete na www.playfast.cz
Platí možnost stanování na louce vedle Flošny, parkování v dostatečném prostoru na vyznačeném místě, veg. jídlo od Food Not Bombs a hojný výskyt distro prodejců zajištěn. Program doplní výstava a projekce organizace Realita TV.

kapely :
WOLFBRIGADE (Švédsko) - švedský crust cult
UNHOLY GRAVE (Japonsko) - legenda grindcore !!
MASSGRAVE (Kanada) - crust
AGENTS OF ABHORRENCE (Austrálie) - technický grindcore
KONTATTO (Itálie) - crust švédského střihu
FUBAR (Holandsko) - old school grindcore
VIVISICK (Japonsko) - trashcore z tokya, poprvé v ČR
TINNER (crust hc z Finska)
MICHEL PLATINUM (fastcore z Francie)
COCKROACH (Holandsko) - speciální show jen pro Playfast !!, kapela je dávno rozpadlá - fastcore
GIUDA (Itálie) - old school HC nakopnutý crustem a japcorem
KRUSH (Holandsko) - crust/grind
LOS DOLARES (Venezuela) - anarcho punk, typický pro kapely z latinské ameriky
GRIDE (ČR) - kultovní extrémní HC/grind
JOE PESCI (UK) - fast core
HIBAKUSHA (ČR) - Letitá crust/grind úderka z Orlové
PAVILIONUL 32 (Rumunsko) - hc/crust ukazující na Los Crudos
FESTA DESPERATO (ČR) - dbeat
POTOP (Makedonie) jako každý rok sludge lahůdka na páteční večer
EVIDENCE SMRTI (kapela lidí z Festy, Basta, Risposty, thrash punk crust)

91 názorů

papouch
15. 09. 2008
Dát tip
píp: MORÁLNO!!! :-)

papouch
13. 09. 2008
Dát tip
nepochopili... :( chroustí jazz JE písmácká akce playfast NENÍ písmácká akce das ist alles rebe: bohajeho vždyť se snažím vyřešit problém a náš rozdílný pohled na věc a být vstřícný, tak proč se apriori nasíráš??? :-( Klub KALENDÁŘ AKCÍ by (dle mého názoru) byl prospěšný, psaly by se tam akce typu Playfast, kam se předem nedomluvila banda písmáků že tam pojedou.. Podle mne je to dobrý nápad, tak se ho drž (si myslím, ve fší skromnosti) für alle: Takovýchto akciček je po celé republice stovky. Kdyby sem každý dával "tu svou", tak se to tu zaliská a můžeme to zabalit .. na tom trvám, bo je to pravda. Zahrádkáři na své stránky taky nedávají letecké dny a jízdy parních lokomotiv. Mějte fajň podzim ☼

papouch
04. 09. 2008
Dát tip
máš tam překlep má tam být křovák

Norsko 1
04. 09. 2008
Dát tip
Vojna prej z chlapců dělá chlapy. V tvém případě to ovšem neplatí, ty jsi normální brněnský křivák (na to nemají ani pražáci)

papouch
04. 09. 2008
Dát tip
Ano, spisoval jsem ve štábní kanceláři počty ovinovaček, polních lahví a záložních konzerv.

Norsko 1
04. 09. 2008
Dát tip
a byl z tebe spisovatel.

papouch
04. 09. 2008
Dát tip
Prohlédli. Důkladně. A řekli: "Tauglich!"

Norsko 1
04. 09. 2008
Dát tip
p: Jsi takový konstruktivní. Vždy mluvíš k věci. Nechápu, že tě ještě neprohlédli

papouch
04. 09. 2008
Dát tip
Neumím, imbecile. Však ty taky né. Ty umíš jen - hrazda, švédská bedna, medicinbal. Trhni si pařátkem, vypatlanej tělocvikáři. Mívávával jsem tě kdysi rrrád...

Norsko 1
31. 08. 2008
Dát tip
neumíš číst, ty nulo ?

papouch
31. 08. 2008
Dát tip
Čistý Písmák! Čistý Písmák! Oi oi!! .-) rebe.: - no já to původně vážně myslel, ale .. je to marný, ať dělám co dělám, dycky z toho vyjde nějaká sranda... .-)

Norsko 1
31. 08. 2008
Dát tip
Milý papouchu, přestaň si hrát na admina a vrať funkci. Jsi tu na hovno, když tady zde přetékáš aktivitou a normální pomluvy ti nevadí, ba je přímo podporuješ. Jsi velmi, velmi komický

Honzyk
30. 08. 2008
Dát tip
...nejlepsi,k co tu bylo az na tri ctyri vyjimky za posledni dva mesice ke cteni: jinak samej pahejl...) ...zeč prej literqarni server:P--------haha--)))

Honzyk
30. 08. 2008
Dát tip
...nejlepsi,k co tu bylo az na tri ctyri vyjimky za posledni dva mesice ke cteni: jinak samej pahejl...) ...zeč prej literqarni server:P--------haha--)))

počkat..!! to mě dycky zajímalo... písmácká dbárna.. Jaký pletky s Armandem.....?!

Algaranna
30. 08. 2008
Dát tip
škrte...

domin.go
29. 08. 2008
Dát tip
Za 500? Pch.

Bravo, Syde... .))))))))))))))))) Máš recht:)

romale
29. 08. 2008
Dát tip
myslel jsem si to - pak by ses mohl podívat na upoutávku, co je pod touto a a ujasnit si preference...

Nechápeš.

romale
29. 08. 2008
Dát tip
chápu správně, že těm, kteří odmítají tuto upoutávku na hlavní straně, vadí absence oslovení "milí písmáci" na úvod a na závěr výčet alespoň dvou nicků těch, kteří se zúčastní?

Do pletek s mamlasem jsem si chtěl kopnout já. A zase jdu pozdě:(

katugiro
29. 08. 2008
Dát tip
Kalendářem to klidně vyřeš. Vždyť se vlastně shodujeme - na hlavní stránce ty akce být nemají, můžou být jinde, právě třeba v Tebou navrhovaném kalendáři. Ovšem do doby než se dohodneš s majitelem a s programátorem na jeho implementaci bychom se mohli držet toho, že na hlavní stránce Písmáka mají být upoutávky na písmácky relevantní akce. Uvítal bych, kdyby sis příště odpustila výkřiky jako "Adolf by měl radost" a "zájem ochechulující komunity o zbídačelou literaturu". Do diskuse to jaksi nepatří, taky ti nikdo nepředhazuje pletky s mamlasem Armandem.

avi obema :-P

Garth
29. 08. 2008
Dát tip
avi Sydovi

Garth
29. 08. 2008
Dát tip
No.. přece jenom abych byl luzně konkrétnější... protože vaše reakce se mě celkem dotkly, tak si zaslouží plnohodnotnou a ne odbývací reakci:) Co mě štve je faleš ve vašich očích. Řeči o tom, že písmák v žádném případě není komunitní server, řeči o tom, že si kdo chce si bigbít najde na servrech k tomu určených. Tyhle argumenty jsou špatné - a mně se nelíbí, že když vám je vyvrátím, napíšete blábol a vysvětlení ve stylu "ok, když je to tak nějak písmácké, tak je to ok, když není, tak to není ok - takhle je to snad srozumitelné i těm největším idiotům (mezi které své odpůrce takto nepřímo zahrnujeme)." Jenže ono hovno, protože takhle to nikdo nikdy předtím nepostavil. Akorát jste si urovnali myšlenky a teď chcete falešně říct - my v tom máme celou dobu jasno, snad to konečně pochopíš i Ty. Na rovinu - takový jednání mě v jakýkoliv diskuzi sere a dotýká se mě a naproti sedícího diskutéra v mých očích degraduje. Takže tak, aby bylo ještě jasněji. Na tom, že jsem lúza trvám a budu trvat do nejdelší smrti. Co je nejdelší smrt se ještě nikomu nepodařilo zjistit. A papouchů se nebojím, byť by měli sebevětší zásoby slivovice a burčáku.

Garth
29. 08. 2008
Dát tip
Vy jste tu všichni občas tak chytří, že jsem chvílema hrdý na to, že jsem lúza a člověk bez mozku. A že tu těch akcí na hlavní stránce je, co... Asi výsledek selekce lidí dostatečně kompetentních rozhodovat o tom, co je písmák compliant a co ne. Písmák je halt písmák a lúza je lúza (to snad nikdo nezpochybní)

m11
28. 08. 2008
Dát tip
to domin.go: prijd se podívat a pak o tom napiš...

m11
28. 08. 2008
Dát tip
to domin.go: prijd se podívat a pak o tom napiš...

papouch
28. 08. 2008
Dát tip
Syd - to není špatný nápad rebe - viz Syd - založ klub KALENDÁŘ AKCÍ a může se to sypat tam

domin.go
28. 08. 2008
Dát tip
A já chci vědět, jaký je rozdíl mezi crustem švédského střihu, technickým grindcore, old school grindcore, crust hc, fastcore, japcore, crust/grindem, HC grindem, HC crustem a thrash punk crustem :)

StvN
28. 08. 2008
Dát tip
Každý správný spisovatel touží, aby na jeho čtení chodili příznivci hardcoru. Tohle je tak trapný, asi jako skůtr v oddělení zeleni u nás v Plusu. Copak nikomu nedochází, že skůtr skutečně není zelenina a když si budu chtít koupit motorku, nepůjdu ji kupovat do Plusu do oddělení zeleniny? Ale tohle lidi bez mozku prostě nepochopí, že?

katugiro
28. 08. 2008
Dát tip
no, děkujeme... ale co my si tady s těmi czechcoristy tak nějak počneme?

mam-dredy-tetovani-nebo-piercing-desne-chlastam-porad-hulim-a-citim-se-fakt-nezavislej-a-proto-tu-mam-vypis-svejch-oblibenejch-supermegadeathttrashcorehardgrungeheavy-kapel-a-taky-svy-fotky.cz ...........?

m11
28. 08. 2008
Dát tip
už jsem to tu jednou psal.....kdykoliv můžu na revanž avizovat Písmáckou akci na www.czechcore.cz, na webu instinct.czechcore.cz je odkaz na pismak, kdykoliv můžu pomoct s organizací a propagací akcí písmáka. Vždycky jsem myslel, že nezávislá kultura je jen jedna, a ne že se bude hloupě dělit na literaturu, hudbu atd.

katugiro
28. 08. 2008
Dát tip
ano, papouch to vyjádřil pregnantně... nemám co dodat

papouch
28. 08. 2008
Dát tip
jo... katu to řekl pünktlich, nemám co doplnit :-)

katugiro
28. 08. 2008
Dát tip
no, viz Zlý_wětry_vod_řeky o pár minut dřív...

katugiro
28. 08. 2008
Dát tip
Já jsem taky pro to, aby tu byly upoutávky na a) literární akce písmácké i externí b) písmácké akce literární i neliterární a proti tomu, aby tu byly upoutávky na externí neliterární akce. Pro Písmák je relevantnější, když jde deset jeho členů na pivo, než když se náhodou ukáže, že jich dvacet hopká na stejném festivalu mezi pěti tisíci jiných lidí. Přitom nic proti akcím typu Indruchovy Hrachovky, kde je sraz u příležitosti festivalu, kam ovšem nikdo nemusí chodit... ale to snad vysvětlovat netřeba.

papouch
28. 08. 2008
Dát tip
jo... wjetr to řekl pünktlich, nemám co doplnit

ok.. řekněme to takhle.. tohle nahoře rozhdoně není akce svolaná za primárním účelem písmáckého srazu.. je to upoutávka na festival hudby nějakého nezcela populárního kalibru, takže není velice pravděpodoné že by tam šla půlka písmáka, pokud bere v potaz sortu lidí, co se normálně projevuje psíemnou formou a dává to na net.. spíš je to reklama a ta na halvní stránce nemá co dělat.. je to trochu jako když házíš odkazy na chat.. je rozdíl mezi hele znám super kapelu hraje zítra u nás v hospodě nechce te tam ty a ty zajít a PLAYFAST OR DONT FEST 5 5.-6.9. 2008 Hradec Králové – Pivovarská Flošna vstup 500,- www.playfast.cz vidíš ten rozdíl..?

Garth
28. 08. 2008
Dát tip
Pap, Wětř : Garthovo - ale pochybuji, že tam zjistí, kolik tam jde dalších písmáků je irelevantní. Písmáků je jako smetí a každý chodí "někam". Pokud chtějí někam jít spolu, zajisté se domluví způsobem tomu odpovídajícím. Pak by sem ale spadly Pištova "piva", písmácké pidisrazy, chatičky, atp... Přece se nebudou domlouvat ve zprávách. Mně prostě přijde hodit do akcí "hele vyrážíme tam a tam - nechcete se přidat" jako ok a plně relevantní, protože písmák JE komunitní server...:-)) Lůza

papouch
28. 08. 2008
Dát tip
jo, no přesně ... Kdybys to tam dala pod rebeccou13 tak je to úplně to stejné! proboha... Stejně sis teď tu upoutávku s chatou nahonem vycucala z palce, jen abys za každou cenu prosadila svou :-PPPPP

Papouch: Ne mistr. GURU.

Reb: No já si taky myslel, že ten nick to bude uveřejňovat jako "Ostatní", a kdo bude chtít, najde si ho a projde příspěvky. Frkat to pod takovým nickem na hlavní stranu fakt neřeší ani ň.

papouch
28. 08. 2008
Dát tip
rebe nešil :-)) že tě ta pruda ostatních lidí prostě baví .. je to způsob tvé seberealizace v sociálních vztazích co to meleš? :-) Hele - pokud mě chceš napadat, tak prosím do zpráv. Tohle sem skutečně nepatří. .. k věci Festival PLAY FAST OR DONT není písmácká akce, ani to sem evidentně nebylo dáno s úmyslem na tomto festivalu nějaké setkání písmáků uspořádat. Navíc autor této upoutávky to sem plácnul a dále nekomunikuje, takže je to jen a pouze upozornění na nějakou (neliterární) akci. Opakuji - takovýchto akcí jsou ale po celé ČR desítky a kdyby sem každý dal "tu svou", tak by se hlavní stránka zasvinila balastem a skutečné literární či písmácké akce by odrolovaly a beznadějně zapadly. Garthovo - ale pochybuji, že tam zjistí, kolik tam jde dalších písmáků je irelevantní. Písmáků je jako smetí a každý chodí "někam". Pokud chtějí někam jít spolu, zajisté se domluví způsobem tomu odpovídajícím. (Anebo si to Garthe myslíš z hlediska statistiky? Že někdo sedí doma, pročítá kritiky a dělá si čárky kdo kam chodí? ;-)) Hlavní stránka Písmáka v minulosti nebývávala platformou pro hromadné upozorňování na kdejaký bigbýt. A nerad bych, aby se jí stala. Neprudím. Jen se snažím "bojovat" o čistotu hlavní stránky literárního serveru, kam umisťování reklamy dle mého skromného názoru nepatří. Tvůj nápad s novou, vyčleněnou kolonkou KALENDÁŘ AKCÍ (neliterárních, nesrazových...) striktně nezavrhuji (ale soukromě si myslím, že je to ptákovina).. Dávaly by se tam takovéto akce. Proč ne. Včetně odkazů na stránky těchto akcí. A nepřekáželo by to upoutávkám na srazy a literární akce. Z tvého popisu ale pořád nechápu, jak to chceš udělat. Založit si nick k tomu určený a akci pod tímto nickem umístit na hlavní stranu nic neřeší, protože se stejně zařadí do seznamu akcí literárních, jako kdyby to tam dal někdo jiný. Vyrobit extra klikací odkaz vyžaduje programátorskou práci. Nejsem admin a programátor písmáka, ale vím, že tato práce by byla (díky velle je jejímu "mistrovi programátorovi") úmorná. Písmák je napsán tak blbě, že když se do něčeho hrábne, rozsypou se další tři věci. (Buďme rádi, že to vůbec chodí :-) A už jsem toho nakecal dost. Dost. ☼

lide.cz / libimseti.cz / moje-nahy-fotky-vedle-mejch-mer-a-seznamu-mejch-zajmu.cz / klub-milovniku-smazaku-a-stupidnich-napisu-na-trickach-a-jejich-fotky.cz / samponi-diskanti-a-kulturisti-a-jejich-vyholeny-a-naolejovany-fotky.cz / jsem-pipina-nemam-sebeuctu-a-proto-mam-na-netu-svy-fotky.cz / mam-dredy-tetovani-nebo-piercing-desne-chlastam-porad-hulim-a-citim-se-fakt-nezavislej-a-proto-tu-mam-vypis-svejch-oblibenejch-supermegadeathttrashcorehardgrungeheavy-kapel-a-taky-svy-fotky.cz / nagelovani-bacove-ze-severniho-madarska.sk... a tak...;))

Garth
28. 08. 2008
Dát tip
Co je přesně komunity server?

navíc po přečtení diskuse výše se musím zastat papoucha (to sem to dopracoval).. tohl je skutečně LITERÁRNÍ SERVER.. (nebo teda má být) Vím, že funguje i trochu jako seznamka, organizační prostředek a tak podobně.. Ale nechápu proč by se to z něj kvůli Vaší lenosti mělo stávat oficiálně.. Není to kulturní server a už vůbec ne komunity server.. Kdo chce najít někoho kdo sním půjde na koncert/do divadla/na pivo/do bordelu/na pouť nebo tak něco si to má vyřídit přes své známé nicky porstřednictvím zpráv.. Primárním účelem je literatura.. Tzn. když sem někdo přijde chce číst povídky, poesii a tak.. Ne upoutávky na rámus, výstavy a podobně.. Na to jsou jiná místa.. Když je všechno tak lehký naprogrmaovat tak si založ klub psímáku a pořádejte výlety..;))

jak je tam core, tak ruce pryč... nebo třeba billy.. brrr, když si vzpomenu na poslední podobnou akci, kam jsem se omylem dostal (kytara, červená tygrovaná basa a bubny odněkud z maďarska, repertoár pěti akordů pro oba strunné nástroje dohromady, zpěv to nebyla angličtina s přízvukem, to byl nějaký starobylý jazyk s anglickým přízvukem někde vprostřed příšerně dlouhých vytých slov, které byly patrně větami ).. dneska už může mít kapelu fakt každej, kdo se naučí i jen tři akordy.. jasně, sex pistols jich taky neuměli moc, ale tehdy to bylo originální a mělo to něco do sebe.. dávat upoutávku na tohle na literární server je jako dávat reklamu na gang bang fekal párty na web vatikánu.. o nejhorší je, že spousta kněží přijde, jestli víte jak to myslím..

Algaranna
28. 08. 2008
Dát tip
chm...2x sem samo nechtela.

Algaranna
28. 08. 2008
Dát tip
chm...2x sem samo nechtela.

Algaranna
28. 08. 2008
Dát tip
mne tohle upozorneni na akci potesilo...nemusim tudiz hledat na serverech k tomu urcenych...napad rebe neni vubec spatnej...ale jelikoz i ja sem laik...nevim jak moc technicky a casove narocnej...chapu, ze se tudiz panove vztekaj...kdyz hrozi, ze by to museli treba nedejtyjendo...udelat. Faktem ale zustava, ze misto dlouhatanskych diskusi nad tim co je vhodne a nevhodne pokazde kdyz nekdo nejake upozorneni ci upoutavku hodi, by to bylo elegantni reseni. A toho mista a kecu co by to usetrilo....

Algaranna
28. 08. 2008
Dát tip
mne tohle upozorneni na akci potesilo...nemusim tudiz hledat na serverech k tomu urcenych...napad rebe neni vubec spatnej...ale jelikoz i ja sem laik...nevim jak moc technicky a casove narocnej...chapu, ze se tudiz panove vztekaj...kdyz hrozi, ze by to museli treba nedejtyjendo...udelat. Faktem ale zustava, ze misto dlouhatanskych diskusi nad tim co je vhodne a nevhodne pokazde kdyz nekdo nejake upozorneni ci upoutavku hodi, by to bylo elegantni reseni. A toho mista a kecu co by to usetrilo....

Garth
28. 08. 2008
Dát tip
kdo si chce najít bigbýt, tak si ho najde na serverech k tomu určených - ale pochybuji, že tam zjistí, kolik tam jde dalších písmáků

papouch
28. 08. 2008
Dát tip
aha tak přece .. ono se naprogramuje a ono se tam dá odkaz je to blbost

pišto - ok, jsem tu. :) jaké jsou akce zvěrolékařů v nejbližší době? nebo snad rozstříhaná piva, promítání filmů a jiné aktivity z okruhu pištovců - podnuselák nevyjímaje? ráda sdělím heslo k vytvoření akční piští sbírky :) r13

No, tak si ten nick udělej, ne? Kdo ti brání?

papouch
28. 08. 2008
Dát tip
ale stejně je to ptákovina, kdo si chce najít bigbýt, tak si ho najde na serverech k tomu určených.

papouch
28. 08. 2008
Dát tip
jo takhle, já myslel, že máš na mysli nějakou další funkci, klikací odkaz No - pokud to chceš udělat jako "dílo" v kategorii "Události", tak ti nikdo nebrání .-) Odroluje ti to. ;-P

papouch
28. 08. 2008
Dát tip
..si myslím, že to nezabere moc času to vytvořit v tomhle se mýlíš.. .. Prvotní je ochota a kapacita člověka, který to do Písmáka přikóduje. Bez tohoto jsou všechny "nápady", "cobykdyby" a "ono by se mělo" pouze -promiň- plané tlachy. A Písmák potřebuje zprovoznit jiné, důležitější funkce.

papouch
28. 08. 2008
Dát tip
rebe - a naprogramuješ to a naimplementuješ do Písmáka? Nebo to je jen hurá nápad a kódovat to má Dero??

papouch
28. 08. 2008
Dát tip
toto je LITERÁRNÍ server odstraň to prosím ! Takovýchto akciček je po celé republice stovky. Kdyby sem každý dával "tu svou", tak se to tu zaliská a můžeme to zabalit.

O takové myšlence nevím, nicméně jelikož o realizování úprav Písmáka jsi informována úplně stejně jako já, postrádá tvá otázka smysluplnosti Jakýsi "extrémní hardcore" mou představu literární události nesplňuje. To už by na hlavní stránce mohla být jako Událost uvedena i merenda zelinářů. Leckterá zelenina má totiž poetická jména. Hovadina.

StvN
28. 08. 2008
Dát tip
None, ale tohle je naprosto výjimečná akce, Pišto. To poznáš už z názvů kapel.

Kdy se z písmáka stal hudební server?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru