Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Arachnofilia

03. 10. 2008
6
21
3788
Autor
JeanJoche
Arachnofilia
 
            Není nad cupitání čtyř párů chlupatých článkovaných nohou. Takhle večer, když si tělo človíčkovo hoví pěkně pod peřinou. Vlivem naplno jedoucích radiátorů odkope nožku nebo rovnou hruď s částí ramene. Kdekdo jistě slyšel, co si člověk může donést domů z velkoskladů v krabici s banány či jako přídavek zdarma k tropické palmě. Tvora, který dozajista působí na domácí hmyz lépe než mucholapka. Takového, který je schopen odehnat protivnou tchýni a zastrašit dotěrného souseda. A to o něm ani nemusíte vědět.
            Co s ním ovšem dělat, až domácí škůdci vymizí, chcípne vám křeček a manželka s dětmi se odstěhuje k mamince. V posteli je příjemné teplíčko, stal se z vás slaměný vdovec, váš krevní systém tepe celým obnaženým tělem, co tedy může být lákavějšího než přivinout si na svou hruď sic nechtěného, ale přesto obětavého tvora. Vždyť vás zbavil veškerých much, molů ve skříni a potemníky ve špajzce je nyní taky drahno hledat. A k tomu tak příjemně šimrá, když se vám souká po předloktí až ke krku. Jako malý plyšový medvídek. Jasně, s osmi nohama, ale to je detail. Každý krůček pečlivě zváží, nežli se dotkne narůžovělé kůže hrdla. Očičkama koulí, a to jich má rovných osm. Jen zamrkat. Při pohybu se naklání mírně ze strany na stranu, zadeček nesený těsně nad zemí, v našem případě nad klíční kostí. Z klepítek našeho chlapíka pomalu odkapávají trávící šťávy, připomínající vzdáleně svou konzistencí sliny. Zaměří svůj osmičlenný pohled na lákavě tepající krkavici na vašem krku. Dlouhými pedipalpami ohmatá cíl, ke kterému se tak pomaličku blížil. Zakloní smyslně hlavohruď dozadu a povznese vlhká klepítka k fatálnímu políbení svého pana domácího...
Inu, láska si nevybírá. Pavoučí jed již koluje v krevním řečišti spícího vdovce.
           
A teď rychle, okamžitě vyhoďte veškeré tropické plody, spalte tu amazonskou palmu po babičce a povolejte dezinsekci. Ne, nebojte, nemyslím to vážně. Nejsilnější pavoučí utrejch, který sebou v jedových žlázách nosí snovačka americká (Latrodectus mactans), známější jako černá vdova, by dospělého člověka zabil až po několika týdnech bez lékařské péče. Uvádí se přibližně dvě až čtyři procenta úmrtnosti po kousnutí. A to jsou většinou děti a nemocní či jinak oslabení. Pokud tedy nepatříte do žádné z těchto skupin, nemáte se čeho bát.
           
            Snovačka alias černá vdova má ve světě vskutku pošramocenou pověst. Postkoitální kanibalismus není tou nejlepší značkou ani v říši zvířat, natož ve světě lidském. Ne nadarmo se mnohým hrabivým ženám přezdívá jménem tohoto vpravdě sympatického členovce.
„Víte, jaké jsou adekvátní míry muže?“ Zeptejte se takové dvacetileté zlatokopky a dostanete odpověď: „Devadesát šedesát čtyřicet. Devadesát let, šedesát milionů na kontě a čtyřicítka horečka.“
Proti takovým potvorám, seriálovým či těm naprosto reálným, jsou totiž snovačky americké úplné světice. Možná vás ten příměr se světicí zarazí, ono taky když si prohlédnete samotnou snovačku, více než cudnou jeptišku, vám připomene dominu oděnou v latexu s insignií červených přesýpacích hodin na zádech, ale v konečném důsledku ony nechtějí své manžílky sadisticky zlikvidovat, ale když ti malí nadrženci jsou tak hrr do plození, že se jim pod kusadla přímo cpou. Sameček je víc jak desetinásobně menší než samice, takže každý přemýšlivý čtenář ihned pochopí, že pro ni nemůže být žádným bůhvíjak závratným soustem. Možná tak vysoce bílkovinovou jednohubkou. Přesto samečci vedou boje o to, který bude mít možnost skončit v žaludku nastávající vdovy, tudíž se úspěšně spářit. Sameček mnohdy vytáhne druhého samce z čelistí samice, paralyzuje ho tím, že jej obalí v pavučině, a sám se vrhne do náruče obrovské snovačky vstříc osudu, jako když krotitel v cirkusu strká hlavu do tlamy lva. Někteří z nich jsou dokonce tak nadržení, že zemřou nabuzením ještě dřív než je uspokojená samice stihne začít požírat. Jiní nosí dary v podobě libě působících balíčků. Není nad masitou mouchu obalenou v hedvábí pavučiny. Jak se lidově říká, snovačka se nažere a samec zůstane celý. Nebo ještě lépe, vyčuraní samečci jí během aktu zacpou čelisti pavučinou, tudíž je nemůže pozřít.
On je totiž největším problémem právě samotný styk, který tak bezprostředně vede ke kanibalismu. Pavouci jako takoví mají totiž něco, co by se dalo nazvat, dvěma penisy. Není jimi nic jiného něž pár podlouhlých hbitých pedipalp, tedy makadel. Sameček vyloučí z pohlavního otvoru chomáčky spermatoforů, které zabalí do pavučiny a nohama si je přenese na konečky pedipalp. Teď už jen musí dostat balíčky spermatoforů do pohlavního otvoru samice. Není nic jednoduššího, řeknete si. Samozřejmě. To by ale nesměl být zmiňovaný otvor lásky na lesklém bříšku samice v těsné blízkosti věčně hladových čelistí. Dostat se tam musí a to znamená, že se bude bezprostředně ochomýtat kolem nasliněného ústního otvoru.
             Faktem je, že v takovémto případě, nejúspěšnějším samcem je ten, který předá samici, co nejvíce spermatu. A pokud jste, jakožto sameček pomalu žvýkán samičkou během kopulace, na to měl více času (a to díky zdlouhavému požírání máte), pravděpodobně jste taky odevzdal více spermatu. Ze samice je rázem vdova, uspokojená na všech frontách. Nač se hroutit, že to nejspíš byl váš poslední (a nejspíš i první) koitus. Pokud jste uspěl, ono se vám to určitě vrátí na dětech.     

21 názorů

JeanJoche
19. 10. 2008
Dát tip
:)Děkuji...za to dobré slovo:)

celer
17. 10. 2008
Dát tip
geniální jako vždy bono. Závěrečné "dobré slovo" nasazuje korunu ! TIPJAKCIP

romale
10. 10. 2008
Dát tip
nestraš;)

JeanJoche
10. 10. 2008
Dát tip
Šak se v Brně uvidíme...;)

romale
09. 10. 2008
Dát tip
vidět žes již několik dní nepil... nóó, měl bys s tim něco udělat;)

JeanJoche
09. 10. 2008
Dát tip
Ale já to fakt netuším...jsem asi přitroublý...:)

romale
08. 10. 2008
Dát tip
budiž... ale myslim, že je to zbytečná otázka;)

JeanJoche
06. 10. 2008
Dát tip
Ano...protože je jak je mnohem zajímavější,než-li se ptát proč:)

romale
06. 10. 2008
Dát tip
ty se ptáš "jak"?;-)

JeanJoche
05. 10. 2008
Dát tip
Alojs: Díky...určitě s tím zkusím něco udělat... Romale: Jak se Ti daří dostávat se tak do mínusů?;)

romale
05. 10. 2008
Dát tip
(-20 000) - a jsme na tom podobně;)

Alojs
05. 10. 2008
Dát tip
tip. za to, že jdeš proti proudu a vzděláváš nevzdělané. jinak fejeton? tak možná ze startu, ale pak... ale pak už ne. Napsáno vcelku solidně (nejvíce mě uhranul ten úvod, pak jsem chvílemi váhal). ... nicméně bych minimálně rozsekal tuhle větu. Je zbytečně dlouhá a taky mírně zmatená: "Možná vás ten příměr se světicí zarazí, ono taky když si prohlédnete samotnou snovačku, více než cudnou jeptišku, vám připomene dominu oděnou v latexu s insignií červených přesýpacích hodin na zádech, ale v konečném důsledku ony nechtějí své manžílky sadisticky zlikvidovat, ale když ti malí nadrženci jsou tak hrr do plození, že se jim pod kusadla přímo cpou."

JeanJoche
04. 10. 2008
Dát tip
Romi:Tož co bys nechtěl...u mě je to 23-(-5000)-37;) Ale tohle je slabší...už nevím,co psát,...furt se opakuju...:(

romale
04. 10. 2008
Dát tip
90-60-40;) hmm - je to napsané moc dobře

JeanJoche
04. 10. 2008
Dát tip
Norsko 1:Třebas?;)

Norsko 1
04. 10. 2008
Dát tip
jsou i jiné kategorie, kam byses vešel :-)

JeanJoche
04. 10. 2008
Dát tip
Johana Baesil, zoelle: Mnohokrát děkuji...;) 6aztec: Víc nohou jak pes...hmmm...vždyť hmyz je tak kouzelný...je všude kolem...pořád, i když ho nevidíme, zrovna právě teď...je to nádhera, jak byl schopen opanovat prakticky všechny biologické niky planety...;) Zas tak moc jsem se nevyžíval, to si nechám pro šílenější členovce;) Norsko 1: Nechci se pouštět do sáhodlouhých debat, jak má vypadat pravý fejeton, ale myslím si, že příběh není zrovna tím nejtypičtějším pro tento druh literatury. Řekl bych, že příběh je spíš důležitější pro povídku;) Ale faktem je, že z nabídky kategorií na Písmáku se tohle hodí nejlépe právě do Fejetonu,nemyslíš?;

zoelle
04. 10. 2008
Dát tip
Mazec *

Norsko 1
04. 10. 2008
Dát tip
kde je příběh. Fejeton má mít příběh

6aztec
03. 10. 2008
Dát tip
tak toto je extremne nechutne XD neznasam vsetko, co ma viac noh ako pes... ale mas moj tip za to, ako je to napisane, tusim si sa v tom priam vyzival xD

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru