Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Měrkovi ještě další slovo?

27. 01. 2009
3
211
7331
Autor
akredit

Domnívám se, že ve vedení tohoto serveru zmizela veškerá soudnost. Selhává sebereflexe. V době, kdy se ve Tvaru diskutuje o povaze internetové tvorby, dostane Měrka příležitost ukázat najednou všechnu hloupost a přímočarou naivitu, které se kritika vysmívá.

Nic proti kritice politiky, nic proti provokativnosti vulgárního jazyka, pokud mají svoje oprávnění. Ale Měrka jen hlásá neadresnou nenávist. Říká, že „nekompetentní lidé rozhodují o našem osudu“, což znamená, že existuje někdo jiný, kdo je kompetentní – nepolitik? Politika je tu proto, aby se různé zájmy reprezentovaly, aby byly ochráněny i zájmy menšiny a také hloupý a křehký mír, kterého se zastávají vpravdě jen ti nekompetentní lidé. Cítím, jak tu vyvstává primitivní nevraživost proti tomu vůbec se politikem stát. Kdo se jím stane, je zřejmě tímto aktem okamžitě nekompetentní.

A co s tvrzením „plánují hromadnou genocidu“? Jakou, a proč nám takové nebezpečí nepopíše, neodhalí nositele tak vážné hrozby? Navíc, jak by mohla existovat nějaká genocida, když přeci, podle Měrky, neexistuje spravedlnost? Je to prostá xenofobní paranoia. Poplašná zpráva pro prosťáčky, za které má písmáky a celou ostatní veřejnost.

Smůla je, že si někdo asi usmyslel, že Měrkovo slovo dodá tomuto prostoru váhu. Bohužel tím jen dokazuje, že Piorecký bude mít zanedlouho pravdu, když veřejně píše, že internetové servery nejsou pro čtenáře, ale jen pro komunitu samu, která se zhlíží jen sama v sobě.

Nepřidávám se k této krátkozrakosti, k tomuto nevyhlášenému „písmácko-komunitárnímu náboženství“! Internet je veřejné médium a proto doufám, že se napříště „redaktor“ udílející slovo polepší. Nebo vám se to líbí? Souhlasíte s takovou myšlenkovou  podMěrkou na první stránce, kterou čtenář uvidí hnedle jako vizitku? Já rozhodně ne.


211 názorů

dapler
18. 02. 2009
Dát tip
Cristinne: Bavím se tím,jak Horavin narazil v osobě akredita na stejný balvan,jakým je on sám. Je vidět,že na každého jednou dojde.:)

Cristinne
18. 02. 2009
Dát tip
dapler: ale řekni, nepobaví tě kolikráte jeho argumenty a vysvětlování? jako třeba teď s onou gramatickou chybou :D Připomíná mi to způsob, jakým u nás vždycky reagovali kluci v "pasťáku", když udělali nějakou chybu... :D

dapler
18. 02. 2009
Dát tip
Cristinne: má smysl se s tím individuem dál bavit? Já tedy rozhodně nemíním být pro někoho jako je on vzrušující.Ať se ten Měrkův řiťolezec uspokojuje raději dál tou jeho obscéní tvorbou,než mnou.:)

Horavin
18. 02. 2009
Dát tip
No to je mi nadělení! Pokud jde o skutečné hady, neštítím se jich, nevadí mi, ale ani je nedráždím. Ovšem ten nápad s bosou nohou by se mi od Cristinne docela líbil, kdyby ho nemínila jako pokleslou výhrůžku. Bosejma nohama umím tančit na žhavém dřevěném uhlí a rád bych věřil, že moje bosé nohy ani hady nedráždí. Jenom s tím vztyčeným daplerovým ukazováčkem to bude asi pravda, nemůžu za to :o) Ta představa mě zřejmě vzrušila natolik, že jsem zapomněl dokonce i na gramatická pravidla a ve slově "ztopořený" jsem místo "z" napsal "s." Dost možná si to přesně nepamatuju (každou chvíli mě něco vzruší) a slovo "stopořený" jsem napsal správně od základu "stopa" - "stopovati." Ale o tom až třeba příště, pokud to bude někoho zajímat :o)

Cristinne
17. 02. 2009
Dát tip
Dapler: ale Horavin přeci neprovokuje, to my všichni ostatní jsme vulgární provokatéři... :D

dapler
17. 02. 2009
Dát tip
Horavine: proč by ses mě bál? Vždyť jen slintáš ve tmě, kde můžeš každého beztrestně praštit po hlavě a ani utíkat nemusíš.:) Boj se toho, až jednou nad tebou někdo rozsvítí ve chvíli kdy to nečekáš a požene tě k zodpovědnosti za ty tvoje provokace a velemoudra.

Cristinne
17. 02. 2009
Dát tip
Dráždíš hada bosou nohou...

Horavin
17. 02. 2009
Dát tip
Takový hezký chlapec, ale je nějaký hrubý... To abych se ho bál... inu, dyž se takový panáček rozparádí, to pak nemá slitování, to já vím... :o)

dapler
17. 02. 2009
Dát tip
Horavin: Jestli si myslíš,že jsi schovaný v bezpečí,tak tě brzy vyvedu z omylu. Uvidíme, kdo si co vychutná.:) ..aby ti pak z prstu, nestopořela huba!

Horavin
17. 02. 2009
Dát tip
Není slastnější představy nad stopořený daplerův ukazováček... olíznout - vychutnat - a polknout :o)

dapler
17. 02. 2009
Dát tip
Horavine: jak to vypadá,tak tyhle svoje "psychopatické proklamace" píšeš už jen sám sobě...nezacyklil ses trochu v tom svém paranoidním hněvu? :) Důsledně tě varuji před tím,abys tady dělal z lidí,kteří mají jiný názor než ty, nějakou statistickou skupinu, která je přívržencem akredita,nebo kohokoli jiného!!! Já neznám ani jeho, ani Měrku, tak si laskavě nech to svoje zevšeobecňování! Opovaž se dál tvrdit,že moje slova jsou stejná,jako označování židovskou hvězdou.Já nikoho do ghett nezavírám ani nepronásleduji za rasovou,či náboženskou odlišnost,tak ze mě laskavě nedělej neonacistu svým debilním příměrem! Měrkův úvodník se mi zcela jednoduše nelíbil a jeho tvorba taky ne,tak proč bych to nemohl v diskusi napsat? Mám stejné právo to vyjádřit,jako má Měrka právo na psaní úvodníků,nebo svých povídek. Začni hoodně zvažovat svoje slova,protože už začínají být žalovatelná!

akredit
17. 02. 2009
Dát tip
Horavin: tvůj bezuzdně zjednodušující manipulátorský fundamentalismus je od nynějška předmětem mého bojkotu; nejsi debatér, jsi odstřelovač od boku a fanaticky prázdná hlava .) příkladná ostuda celého internetu .))

Horavin
16. 02. 2009
Dát tip
Nemusí, ale nevím, proč bych si měl svoje názory, kterým věřím, které jen tak ze dne na den nezměním a za které se snad nemusím stydět, měl nechávat jenom pro sebe :o)

Cristinne
16. 02. 2009
Dát tip
Hej, vy vděční, přihlaste se! :D Nemyslím to jako výsměch, jen by mě zajímalo, koho tohle přesvědčí...

Horavin
16. 02. 2009
Dát tip
Pouze kratší část a do zpráv a jako odpověď, to se vůbec nevylučuje. Co jeden nepochopil a nebo nechtěl pochopit, může se zavděčít mnohým dalším :o)

Cristinne
16. 02. 2009
Dát tip
Opakuješ se, tuhle litanii už jsi mi jednou poslal... *zív*, nové argumenty nemáš?

Horavin
16. 02. 2009
Dát tip
Z dosavadních 47 účastníků této diskuse je počet odpůrců Měrkových úvodníků sotva poloviční, než počet účastníků, kteří se Měrky zastávají a hájí svobodu slova. Je to celkem pochopitelné. Petr Měrka začíná být politicky lákavým soustem a několik závistivých snaživců přispěchalo napomoc zapškle zhrzenému někdejšímu majiteli Písmáka, který se rozhodl pomstít se desslerovi - majiteli současnému. Jejich argumenty jsou stejně jako u jejich předchůdců za protektorátu, kteří vykřikovali: "Ať si píší co chtějí, jen když jsou viditelně označeni židovskou hvězdou a nemají přístup na veřejná místa." Je to stejné jako rada daplerova: jen ať si píše na svý autorský stránce co se mu zlíbí, máme svobodu slova, ale ať nemá přístup do úvodníku! Naštěstí se lze snadno přesvědčit, že skutečně značná převaha účastníků hodnotí Měrku pozitivně. Dokonce v příspěvcích hodnotící Měrkovy úvodníky jako nejlepší. Podstatu vulgarity dobře vysvětlil Werich, když řekl, že sprostá nejsou slova, ale lidi. Jejich výroky mohou být sprosté bez použití vulgárních výrazů, což podpořil přirovnáním: "Z mnohých úst i slovo růže zní sprostě." Pro ty, kteří naříkají, že se nemohou prokousávat vším, co Měrka napíše: Nesuďte jeho tvorbu, mohli byste ho nespravedlivě poškodit. Měrka v historii české literatury rozhodně nezapadne, Jeho tvorba je kupříkladu předmětem disertačních prací studentů filosofické fakulty Karlovy university, vyšly odborné studie, profil v Respektu. Pro srovnání názorů navrhuji přečíst si jeho povídku "Když holka přestane být hezká," kterou považuji za jednu z nejlepších. Pochopitelně jde o politickou satiru, výsměch politikářství. Je na vás, milí čtenáři a na vašm svědomí, jak se zachováte. Pokud jde o váš vnímavý žaludek, pak se ptám, zda mafiánské skupiny vrahů v řadách České Policie (kupříkladu Berdychův tým) obludnou korupci a zneužívání pravomocí ve státní správě, snáší lépe než tuto povídku.

Cristinne
16. 02. 2009
Dát tip
Wow, docela zírám, kam až se to tu dostalo... Zkrátka a jednoduše, Horavin je zjevně jediný, kdo pronikl do tajů geniality Měkových textů a vidí v nich to, co my nenajdeme ani s mapou... A proto nemůžeme Měrku pochopit, jeho mylšnek jsou na nás příliš komplikované... A co náhodný čtenář? Vystopuju pravou podstatu a hloubku jeho úvah? Nebo se nechápavě a znechuceně otočí a vícekrát sem nezavítá? Co myslíte? Jak se přál Horavin, je to tentokrát komplet bez avi...

Horavin
16. 02. 2009
Dát tip
Citace akreditovy formulace: Navíc, jak by mohla existovat nějaká genocida, když přeci, podle Měrky, neexistuje spravedlnost? V uvedené větě jsi Měrku nikde necitoval, je tedy celá tato věta komplet Tvoje, nikoli Měrkova. Pokud Měrka říká, že neexistuje spravedlnost, je to naprosto vpořádku, protože jde o jeho názor odrážejídcí obecně sdílenou zkušenost. Naopak Tvoje věta je naprosto nepřijatelná a pobuřující, protože v ní tvrdíš, že pokud neexistuje spravedlnost, nemůže existovat genocida - jinými slovy prohlašuješ genocidu za spravedlivou. Snižuješ se k šíření hysterické nenávisti primitivním pamfletem namířeným proti autorovi Písmáku, jehož dílo velmi trefně zesměšňuje totalitu a tím i nejvíce ohrožuje fašistickou ideologii, kterou ty ovšem vehementně propaguješ a ještě se chlubíš vlastní blbostí. S drzostí hajzlů ochotných a kdykoliv připravených znovu špinit a házet odpovědnost na svoji vlastní oběť. Je mi úzko z lidí posedlých stereotypy nevraživosti, kdykoli ochotných chovat se stejně jako kdysi jejich předchůdci, šířit nenávist a strach, bez skrupulí a studu se neomaleně přetvařovat a čekat na příležitost s maskou tolerantních dobráků. Těžko pochopit, kde se v nich bere hrůzná xenofobie a jak asi musí působit na lidi, kteří si stále vše znovu musí prožívat.

akredit
15. 02. 2009
Dát tip
Horavin: podezření se potvrdilo, nic vysvětlovat nebylo třeba, ty od počátku víš jak to má být .) taková nesoudnost je ovšem příkladná..

Horavin
15. 02. 2009
Dát tip
Zase jenom kecáš. Nikde jsi Měrku necitoval a ta věta je tvoje. Nehledě na drzou zhovadilost předhazovat autorovi a světu, že se názorově ztotožňuje s výroky v díle uvedenými.

akredit
14. 02. 2009
Dát tip
Horavin: to co vytýkáš mně, vytýkám Měrkovi, protože tuhle myšlenku vymyslel a napsal on a ne já; dokonce v citaci uvádím "podle Měrky", uvádím to právě jako ukázku jeho myšlení, což ty mylně považuješ za myšlení moje; tady jsi na velikém omylu...

Horavin
14. 02. 2009
Dát tip
Neřekl bych, že jde výhradně o můj osobní problém a nesouhlasím s názorem, že v diskusi „prudím“ kvůli "kritice" Petra Měrky - mimochodem nejde o kritiku, ale o denunciační pamflet. Problém vidím ve tvojí výše uvedené nevysvětlené formulaci uvádějící tuto diskusi: "Navíc, jak by mohla existovat nějaká genocida, když přeci, podle Měrky, neexistuje spravedlnost?" Vyplývá z ní naprosto nepokrytě, že pokud neexistuje spravedlnost, nemůže dle tvého tvrzení existovat genocida – považuješ tedy genocidu za spravedlivou věc, jejímž uskutečněním se naplní tvoje představa o spravedlnosti. Jiný výklad k této formulaci nevidím. Ty ano? Touto větou zcela zřetelně něco sleduješ a je na tobě, abys ji obhájil, nebo vysvětlil. Nějaké pitomé výmluvy, že ti na minutu přeskočilo, že jsi nevěděl o čem píšeš a zapomněl si po sobě přečíst, co jsi vlastně napsal, v tomto případě sotva někoho přesvědčí.

akredit
14. 02. 2009
Dát tip
Horavin: naprosto nechápu tvůj problém; jednak cituju a logicky interpretuju to, co napsal ve svém antipolitikářském deliriu Měrka, jen dovádím do konce nesmysly, které k sobě seřadil; v čem je problém?? zdá se, že jsi nějak osobně zaujatý a snažíš se prudit na revanš za kritiku Měrky, ale mne by stejně zajímala logická dimenze tvé úvahy; zkus to co nejsrozumitelněji..

Horavin
14. 02. 2009
Dát tip
Hutka zpíval: Každej v svojí mošně žida má... A když dojdou v mošně... z kohokoliv si novýho udělá, stačí bejt nepohodlnej. Podle nezaměnitelnýho stylu pokřiku: "V době, kdy se ve Tvaru diskutuje o povaze...," je každýmu hned jasný že následuje odporná osobní denunciace. Jednou skončí vyšuměním do trapného ticha, jindy pogromem.

dapler
14. 02. 2009
Dát tip
Horavin: můžu se zeptat,co tím myslíš? Měrka je žid a tady ho snad někdo rasově nesnáší???? Je ten tvůj příklad relevantní?

Horavin
13. 02. 2009
Dát tip
23. srpna 1941, pouhý týden před Ortenovým smrtelným úrazem, vyšel v Árijském boji denunciantský článek, který obsahuje několik nejodpudivějších vět, napsaných v českém jazyce: "V době, kdy se vede velký zápas proti Židům, zjišťuje se, že v čele českých básníků stojí Žid, který přirozeně není nadšen novými poměry a který proto nejraději by se vrátil do lůna mateřského... To je další důkaz pro náš požadavek, aby Židé byli viditelně označováni." (Holocaust.cz) O téměř sedmdesát let později, píše jakýsi "akredit" pouhý týden před odhlasováním pobuřujícího cenzorského zákona, jaký nemá v ostatních členských státech Evropské unie obdoby: "V době, kdy se ve Tvaru diskutuje o povaze internetové tvorby, dostane Měrka příležitost ukázat najednou všechnu hloupost a přímočarou naivitu, které se kritika vysmívá." (pismak.cz 'akredit')

Cristinne
12. 02. 2009
Dát tip
dapler: no já pochybuju...;)

dapler
12. 02. 2009
Dát tip
Cristinne: no já doufám,že by s ním řeč byla...:)

dapler
12. 02. 2009
Dát tip
Horavine: když už sis vyžlutil,tak reaguji... Je fakt,že existenci genocidy bych taky v rozporu s nespravedlností neviděl,takže smysl věty, vyzní trochu podivně,ale to už je skoro hnidopišský přístup. Základní otázka zní,zda je Měrka tím co píše vhodný v úvodníku,nebo ne(jako celek)...toho bych se držel víc,než hledání chyb v akreditových slovech. Bohužel už s tebou nikdo kromě Cristinne a mě nediskutuje,tak posudky na "tlučhuby" už asi nikde nezískáš. Máš nějakou potíž s tím,že se nikoho kromě akredita neptáš? TAk proč ses původně tak vehementně cpal mezi mě a měrku,já se taky ptal jeho a ne tebe.:)

Horavin
12. 02. 2009
Dát tip
Potíž je v tom, že se kromě akredita nikoho dalšího zatím na nic neptám. Co může a nebo taky nemusí být pouze subjektivní, nechám na posouzení laskavých čtenářů či dalších případných účastníků diskuze. O tom s kým v debatě pokračovat a s kým ne, si rozhoduji sám :o)

Cristinne
12. 02. 2009
Dát tip
Protože označení za tlučhubu může být dost subjektivní, proto... Dapler: no já snad radši ani ne... myslíš, že pak by ti nějak srozumitelně odpověděl?

Horavin
12. 02. 2009
Dát tip
Mě by zase zajímala tato pozoruhodná akreditova věta: "Navíc, jak by mohla existovat nějaká genocida, když přeci, podle Měrky, neexistuje spravedlnost?" Neměl by ji raději vysvětlit? (Abych se nemusel opakovat a předhazovat mu ji znovu). A proč bych měl jmenovat všechny tlučhuby, kteří se v této diskuzi sami nejlíp postarali, aby je nikdo nepřehlíd?

dapler
12. 02. 2009
Dát tip
Cristinne: docela rád bych Horavina potkal někde v reálu a vyříkal si s ním z očí do očí, co se mu nelíbí. Porovnat skutečnost s tím,co za svým nickem píše...fakt by mě to zajímalo.

dapler
12. 02. 2009
Dát tip
Cristinne: docela rád bych Horavina potkal někde v reálu a vyříkal si s ním z očí do očí, co se mu nelíbí. Porovnat skutečnost s tím,co za svým nickem píše...fakt by mě to zajímalo.

dapler
12. 02. 2009
Dát tip
Už jsem si myslel,že se Horavin navrací konečně k tématu a ono to zase jen o "tlučhubech". Horavine,můžeš je aspoň vyjmenovat,když už jim nadáváš? Zachovej aspoň tu základní míru slušnosti a ukaž na ně,neboj se.:)

Horavin
11. 02. 2009
Dát tip
akredit: "Navíc, jak by mohla existovat nějaká genocida, když přeci, podle Měrky, neexistuje spravedlnost?" Aha, takhle to tedy akredit vysvětlil spolu s výkvětem svých servilních tlučhubů !!!

Cristinne
11. 02. 2009
Dát tip
Dapler: já ležím horavinovi v žaludku už asi od začátku... To víš, nějaká osmnáctka je přeci jen moc povrchní a je třeba jí ukázat, co má mít ráda, co si má myslet a co má dělat...zajímavé je, že když si o mně myslel, že přesně takhle se sebou nechám mávat, vyčítal mi to, pak se asi čtyři dny choval celkem "mile" (no to je nadnesené slovo, ale víme jak to myslím, že jo) a než se přehoupl týden, všechno je jinak... Máš pravdu, anonymita skýtá lidem obrovské možnosti vytvoření nové identity a někdy je to dobře :) horavin: ehm, ale já ti mezi tvými dvěma zprávami neposlala žádné avi... pokud vím, tahle diskuze je docela "open" a můžu se klidně připojit, aniž by mě někdo vyzval, nebo ne-e? škodolibě tě provokuju? a čím prosím tebe? btw: vážně netuším, na co by měl mít "přikrčený český fýrer" pomyšlení... no tak tentokrát tedy snad naposled avi i tobě, sám mi je neposílej a neraguj na mne, když se mnou necheš "mluvit" s pozdravem Criss

dapler
11. 02. 2009
Dát tip
Horavine: co tě vlastně ještě štve? Už i Cristinne? Před týdnem ses snažil,vtisknout ji spiklenecký tip v kritikách jejích veršů a teď jí chceš poučovat s kým je vhodné tady debatovat? Radíš tam,jak získat odvahu a trpělivost k sebedůvěrě a když projeví svůj názor,chceš ji za to okřikovat. I slepej by poznal,jak moc se snažíš o manipulaci někým,kdo ti připadá ještě natolik tvárný,že by tvým mentorským posudkům snad i mohl uvěřit. Naštěstí ti to moc neklaplo,protože ona tak nezralá,jak sis myslel není.. a tak tady zase křičíš a mlátíš kolem sebe výrazy o přikrčenejch českejch fýrerech. :)

dapler
11. 02. 2009
Dát tip
Cristinne: popovídám s tebou moc rád,jestli chceš. Horavin je už tak trochu pod věcí,jak vidím.:) Nechtěl jsem po něm nic jiného,než aby mi vysvětlil jak přišel na to,že jsem přesvědčen o svojí neomylnosti a v čem si myslí že se mýlím. Zatím mi na to neodpověděl a asi už neodpoví,místo toho mě nazývá "fýrerem":). MF Dnes to vystihla dobře...něco na tom opravdu bude, jen ten věk bych tak nespecifikoval...myslím,že se hádají všechny věkové skupiny a záleží jen na míře osobních frustrací,komplexů a neschopnosti či nemožnosti projevit svou osobnost v běžném životě. Z lidí schovaných pod anonymním nickem se snadno stanou "vědátoři,snílci,násilníci,úchylové a pod". Takoví asi všichni jsme a nejen tady. Fenomén lidské psychiky i se všemi jejími chybami a nedostatky dostává v této podobě nový rozměr...a myslím že je to tak nakonec i dobře. Jsme stále jenom lidi.

dapler
11. 02. 2009
Dát tip
Vaud: tví přátelé jsou koherentní? V jakém slova smyslu? Ponechme prosím stranou,zda je to terno nebo ne,nebo že to někomu zvýší čtivost...tak jsem to nemyslel.(Kromě toho,jak sám píšeš ti to udělalo radost,tak to zas taková "poprava" není,že? Můj názor je ten,že už z principu budou výběrci podjatí....zvlášť když vidím,jak to tu chodí. Pokud patříš k lidem,jež jsou nestranní a doporučil bys úvodník i člověku,který tě/ty jeho osobně nesnáší,avšak umí a má co říci ve slově na titulní straně, pak jsi jako bílá vrána(tady) a myslím si(bohužel),že jiní by se tak nezachovali. Ale je to jen věc názoru na lidi(možná to vidím moc černě)...ověřit by se to dalo jedině praxí...třeba to dassler zkusí a pak společně uvidíme,jak to dopadne.:) .................................................. pozn. být spravedlivý ke všem stejně,je děsně těžký úkol. Společnost, která chce být aspoň trochu demokratickou nemá jinou možnost,než volit buď jednotlivé zástupce z celé komunity podle nějakých kritérií aby rozhodovali, nebo na vše vyhlašovat referendum. Je otázka,čím je vlastně Písmák a čím být chce....je-li vlastněn jednotlivcem. Dasslerovi to vůbec nezávidím,ale myslím,že je zatím jediný majitel,který se o "spravedlnost" opravdu snaží.

Horavin
11. 02. 2009
Dát tip
Cristine: pronásledovat a škodolibě provokovat druhé lidi není vůbec hezká vlastnost a na ty, kdo s ní zachází, není vůbec hezkej pohled. Proto mi už prosím, žádná avíza neposílej a obracej se výhradně na toho, s kým bys ráda fajn pokecala :)

Horavin
10. 02. 2009
Dát tip
Cristnne: tak to si pokecej a nenech si rušit příjemnou zábavu. Není nad to si fajn pokecat, zvláště "pokud jsi tázána." :o) Přikrčenej českej fýrer bude mít pomyšlení.

Cristinne
10. 02. 2009
Dát tip
Tuhle jsem četla v magazínu MF Dnes, že lidé se chodí do diskuzí odreagovat, zanadávat si a vzájemně se pozurážet... A že jde zpravidla o muže nad 30 let... Tak si říkám, jestli se k napsání toho článku neinspirovali zrovna tady :D Horavin: náhodou, já bych si s Daplerem ráda pokecala, kdybych tu bývala byla...;) Že vás to baví se tu pořád hádat... No nic, mějte se, diskutéři :)

Kastel
10. 02. 2009
Dát tip
"dobrá odpověď...svědčí o nevýslovném,intelektu.:)" Díky - tušil jsem, že jsi nad věcí, ale až tak - to mě překvapilo :o)

Vaud
10. 02. 2009
Dát tip
daplere - ono psat uvodnik zas takovy terno neni mne to udelalo radost, ze jsem byl oslovenej ale nerekl bych, ze by mi to zvysilo ctenost - spis jsem naopak par lidi nastval, ze tam jsem ja a ne oni (uz takhle nektery lidi nejspis stvu, ze pisu hodne o Barcelone a oni tvrdnou v Postoloprtech) nemyslim, ze bychom se zacyklili do kruhu pratel - mi pratele jsou vetsinou koherentni

dapler
10. 02. 2009
Dát tip
Vaud: ..aby ten,co má úvodník vybral sám dalšího? Tak jsi to myslel? To by pak úvodníky psala jen klika kamarádíčků vč.jejich alternicků.

dapler
10. 02. 2009
Dát tip
Horavin: 57let?? Tak to sis trochu přistyd pubertu ne?:) Stále ses nevyjádřil k tomu,proč jsi reagoval na otázku,která se tě netýkala.Je to takový problém slušně odpovědět jako chlap a ne jako malý dítě odvádět pozornost jinam? Je tady ještě hodně takových,kteří praští člověka zezadu a pak utečou??? Škoda,že se z toho Měrka úplně vytratil...tvůj názor na něj by mě opravdu zajímal. apropos: Když reaguješ,je slušnost poslat avi,to už bys mohl v tvých letech vědět,ne?

Vaud
09. 02. 2009
Dát tip
Navrhuju, aby vzdycky clovek, co ma uvodnik, nasel oslovil dalsiho autora a pozadal ho o uvodnik

Horavin
09. 02. 2009
Dát tip
57. No tak už se netrap a uvolni se. Najdi si nějakou zajímavou práci nebo zábavu a dej už pokoj :o)

dapler
09. 02. 2009
Dát tip
Horavin. Máš pocit,že jsem chlapec...no to mi lichotíš a kolik je tobě,dědečku,že si mě dovolíš tak oslovovat? A komu že jsem to tady zvlčel? Nám? Ty se považuješ za skupinu,nebo za veličenstvo? :)) Mě názor ostatních na tuto naši debatu nezajímá a jestli se ho chceš dovolávat,tak se jich budeš muset zeptat sám,když si neumíš přečíst ten tvůj prvotní blábol,který jsi mi napsal,aniž bys byl tázán a kážeš mi o vlezlosti.Zameť si nejdřív před vlastním prahem,než začneš někoho poučovat. Ze zásady se necejchuješ?:)..no tak v tom asi bude ten tvůj problém s přesvědčením o své neomylnosti...teď už je mi jasné s kým mám tu čest.:) Zas jeden pitomec,co si myslí,že je ředitel zeměkoule.:)

Horavin
09. 02. 2009
Dát tip
Ze zásady se necejchuji, ani nemrskám :o) avi - ale nemusíš odpovídat, bavit se s tebou mě nebaví.

Horavin
08. 02. 2009
Dát tip
"Vlezlost" nebo líbí-li se ti více "vemlouvavost" je způsob komunikace, kterým se zde systematicky a důsledně předvádíš. Ať si každý sám posoudí v historii týhle debaty, stojí-li mu to za to. Ale vypadá to, že se s Tebou tady už dlouhou dobu nikdo nebaví. Nějak si tu už hodně dlouho povídáš sám se sebou. Ale já jsem trpělivý. Víš, s osobností zas až tak velký problémy nemám a co se týče psychiatra, tak ten se v mém případě moc neosvědčil, nemám dojem, že bych ho potřeboval navštívit. Ty ano? Jenom proto, že jsem na tvýho rozumbradu poslal svýho troubu? Tobě se líbí hrubej pytel, ale nějak se ti nedostává kýžené hrubé záplaty, na kerou bys ho hodil. Nějak jsi nám tady, chlapče zvlčel. A přitom jaké jsi to měl ušlechtilé ideály... takovej slušňák... a teď tohle!

dapler
08. 02. 2009
Dát tip
Horavin: jsem vemlouvavý a prostořeký? A jak bys za to,cos mi před tím napsal ocejchoval sebe? Dost by mě to zajímalo.:)

dapler
08. 02. 2009
Dát tip
Horavin: pardon,tys psal tu druhou větu...ta první patřila Fartovi. Pokud jde o vlezlost a blbost,obávám se,že bys měl začít hlavně u sebe,protože opravdu nevím,co tě vedlo k tomu,abys ses cpal do diskuze mezi mnou a Měrkou,která již šla zcela mimo téma...zřejmě sis mě s někým spletl,protože já tě rozhodně jako první neoslovil,tak co si mě bereš do huby a kážeš mi nějký nesmysly o neomylnosti???Já se tě na nic neptal a neomylný samozřejmě nejsem! Laskavě si zapřemýšlej o tom,co to je VLEZLOST,než to slovo použiješ. Je dost možný,že jsem blbej trouba,ale tvúj úsudek o tom našteští nerozhoduje.:)

Horavin
08. 02. 2009
Dát tip
:o) já cizím pánům nikdy naříkám "strejdo," nebo jax na to přišel, Daplere? "Jsi vemlouvavý a prostořeký, tak nevstupuj do debaty, fanfaróne." Je to takhle lepší?

dapler
08. 02. 2009
Dát tip
dobrá odpověď...svědčí o nevýslovném,intelektu.:)

Kastel
07. 02. 2009
Dát tip
:o)

dapler
06. 02. 2009
Dát tip
KAstel: opravdu nechápu o co ti jde a proč tady vypisuješ moje odpovědi ..a pak napíšeš..."tak nevím" Když se zeptám,co nevíš...neřekneš na to žádnou relevantní odpověď.... Jestli něco nevíš,napiš laskavě co,abych na to mohl reagovat. A pokud se ti zdají moje reakce nepřiměřené,věnuj pozornost těm příspěvkům jichž se týkají. Doporučuji např: Horavin/a cituji... no nevím strejdo Jsi vlezlej a blbej, tak nelez do literárních diskusí, troubo NA hrubý pytel,hrubá záplata.

dapler
06. 02. 2009
Dát tip
KAstel: opravdu nechápu o co ti jde a proč tady vypisuješ moje odpovědi ..a pak napíšeš..."tak nevím" Když se zeptám,co nevíš...neřekneš na to žádnou relevantní odpověď.... Jestli něco nevíš,napiš laskavě co,abych na to mohl reagovat. A pokud se ti zdají moje reakce nepřiměřené,věnuj pozornost těm příspěvkům jichž se týkají. Doporučuji např: Horavin/a cituji... no nevím strejdo Jsi vlezlej a blbej, tak nelez do literárních diskusí, troubo NA hrubý pytel,hrubá záplata.

Kastel
06. 02. 2009
Dát tip
ty jsi ale chlapec napružený - "zapomínáš", "vměšuješ", "jednostranný", "vytržené z kontextu" - a už zase :o) - no nic nebudu prudit - hezký den :o)

dapler
05. 02. 2009
Dát tip
KAstel: a co nevíš? Nezapoměl sis to přečíst všechno po pořadě? Uvádíš moje odpovědi vytržené z kontexru a zapomínáš,na co jsem odpovídal.Když už se do toho vměšuješ,tak si to přečti všechno,abys nebyl jednostranný.

Kastel
05. 02. 2009
Dát tip
"To máš úplnou pravdu.Ve většině debat tady platí,že když vyslovíš názor,tak se najdou jeho odpůrci,kteří ti místo věcné diskuze řeknou rovnou,že jsi "blbá" a ještě to považují za argument.:)" "necpi se do polemik,jestli si protiřečím,nebo ne, protože tomu zjevně nerozumíš. Přečti si po sobě svoje příspěvky...a navštiv psychiatra,jestli máš nějaký problém s osobností.:)" ...tak ti daplere tak nějak nevím...

Cristinne
05. 02. 2009
Dát tip
Nevím, jestli tě potěším, ale to není problém jen zdejších debat... Copak, že mě někdo "shodí" kvůli názoru, to ještě budiž, ale občas stačí, že se jsem holka, dokonce ještě mladší... a už si neškrtnu, konec! :D

Cristinne
05. 02. 2009
Dát tip
Nevím, jestli tě potěším, ale to není problém jen zdejších debat... Copak, že mě někdo "shodí" kvůli názoru, to ještě budiž, ale občas stačí, že se jsem holka, dokonce ještě mladší... a už si neškrtnu, konec! :D

dapler
05. 02. 2009
Dát tip
To máš úplnou pravdu.Ve většině debat tady platí,že když vyslovíš názor,tak se najdou jeho odpůrci,kteří ti místo věcné diskuze řeknou rovnou,že jsi "blbá" a ještě to považují za argument.:)

Cristinne
05. 02. 2009
Dát tip
No, chyběla tu asi polovina věcí, které jsou tu teď navíc... Hlavně se někam vytratila původní otázka zda Měrkovy úvodníky více ano či ne... Řeší se tu spousta jiných věcí... a člověk se snadno nechá "unést"

dapler
05. 02. 2009
Dát tip
to tu ještě chybělo...:)

dapler
05. 02. 2009
Dát tip
to tu ještě chybělo...:)

Renas
05. 02. 2009
Dát tip
rozmyslam, co za staru prachnivu luzu moze povedat ze Merka hlasa nenavist... chodte si pisat socialisticky realizmus a oslavne ody na stranu niekam do minulosti... btw. ked niekto pise o nenavisti, neznamena, ze ju hlasa...skor nastavuje zrkadlo... chodte fakt vazne do prdele s tymi obmedzeneckymi a vecne na vsetky strany korektnymi nazormi... kurva toto ma vie nasrat

dapler
05. 02. 2009
Dát tip
Horavin: Tos napsal moc hezky. Je opravdu fajn,že zůstáváš člověkem i když tě tvé vlastní omyly dokážou tak namíchnout,že se vyjadřuješ slovy: "blbej troubo". Pro hlupáka, každej hloupej...že? :) Jestli chceš debatovat,debatuj o tom,zda je Měrka vhodný úvodník, a necpi se do polemik,jestli si protiřečím,nebo ne, protože tomu zjevně nerozumíš. Přečti si po sobě svoje příspěvky...a navštiv psychiatra,jestli máš nějaký problém s osobností.:)

Horavin
04. 02. 2009
Dát tip
No a co, Daplere, někdy se holt na někoho osobně namíchnu a pokud se týče omylů :o) je nádherný zůstat člověkem. A víš co, já Ti přeju do týhle tvý vítězný a úspěšně pokračující diskuze hodně neosobního kouzla :o)

dapler
04. 02. 2009
Dát tip
Cristinne: nic si z toho nedělej..Horavin si musí přijít na svoje omyly sám...je zbytečné s ním debatovat.:))

dapler
04. 02. 2009
Dát tip
Kastel: ..to máš svatou pravdu.:)

dapler
04. 02. 2009
Dát tip
Horavin: Cože??? Já že jsem tě oslovil??Tak to se laskavě podívej,kdo komu psal první...já jen reagoval na tvoje bláboly,kterými jsi mě z (pro mě) neznámého důvodu počastoval a které byly naprosto mimo mísu a mimo debatu. Je vidět,že ti jde o vyvolávání osobních sporů,takže pokud jde o diskuse,nemáš v nich co dělat.

Cristinne
04. 02. 2009
Dát tip
Promiň, to já tak ze zvyku s tím oslovením :) A kdy by se co mělo změnit? Ukecaná jsem a vím to moc dobře, ale že bych byla ordinérně vulgární? To jsou mi novinky...

Díky, Cristinne, to jsem skutečně potřeboval vědět. S ulehčením klikám na tlačítko "Nechci odsud dostávat avíza"...

Horavin
04. 02. 2009
Dát tip
A co by se jako mělo změnit? Z hovna bič neupleteš a neříkej mi brouku :o) Sama si ordinérně vulgární a jak jsi ukecaná, ani nevíš, jak sprostě, třebaže nepoužíváš vulgarismy.

Cristinne
04. 02. 2009
Dát tip
avi

Cristinne
04. 02. 2009
Dát tip
No, koukám, že se toho moc nezměnilo od mé poslední návštěvy... Horavin: já ti ale, brouku, žádný výroky nepodsouvám. Neřekla jsem, že jsi se o Měrkových dílech vyjádřil jako o geniálních. Ten výraz jsem použila, protože jsem ho někde v této diskuzi četla stejně jako mnoho jiných. Nikdy jsem neřekla, že jsi to prohlásil. Pokud došlo k nějakému náhodnému spojení tvých výtoků a tohoto slova, pak bylo naprosto omylné. Jinak Měrku jsem se nsžila pochopit u toho úvodníku, ale podle jednoho díla se dost těžko soudí, takže jsem se snažila ještě u pár jeho dalších výtvorů, ale prostě to nešlo. Vážně jsem se snažila najít alespoň nějakou stopičku, která by mě navedla na cestu porozumění, ale prostě jsem ji nenašla. Měrkova díla mi stále přijdou jako (s)prostá, vulgární, obyčejná, o ničem a bez nějakého vytříbeného vypravěčského stylu... Neznám pohnutky, které Měrku k tomuhle působení vedou, ale možná právě ony by mi umožnily to pochopení... Tak jako tak jsou pak "vtip" a "ona hluboká myšlenka" natolik utajeny, že obyčejný náhodný čtenář nemá šanci se jí dovtípit a jak už bylo řečeno, působí to na něj až příliš vulgárně a hloupě... A pochybuji, že by to někoho motivovalo k působení tady...

Fart
04. 02. 2009
Dát tip
...to "z" není záměr ... jen kurevsky vidím ... / v mým věku vcelku omluvitelné / ... a taky ty klapky jsou nějak moc blízko u sebe na mý lopaťácký prsty ...... :-))

Fart
04. 02. 2009
Dát tip
... konzumace ... a defekace ... *- ... to je úděl každého konzumenta ... ať jde o paběrkování v popelnicích ... ... a nebo o opulentní večeři v Hiltonu ... ***- ... totéž pak platí na zdejších stránkách ... akorát ten Hilton ducha ... ten se tu kurevzky blbě hledá ... /a kdoví jestli vůbec nějakej tu kdy byl ... /

Kastel
04. 02. 2009
Dát tip
...tahle totálně fekální diskuze "náhodného čtenáře" odradí víc, než tisíc Měrkových úvodníků...

Kastel
04. 02. 2009
Dát tip
...s lidmi kteří nevidí pro stromy les se asi názorovně nepotkám a následovalo by hrubé násilí, které jaksi virtuálně nemá smysl. S výkřikem hanba demokracii končím diskuzi (jen pro sebe - ostatní klidně dál kálejte), protože "argumenty" na obou stranách nemohou vyvrátit názory protistran.

Oldjerry
03. 02. 2009
Dát tip
Začalo to slibně, už je to zase - řečeno slovy pana Měrky - O HOVNĚ

Horavin
03. 02. 2009
Dát tip
dapler: aha, když mi říkáš di ty a ptáš se, k čemu se to vyjadřuji, nazýváš mě rozumbradou, svědčí to asi o defenziívní, a ktomu ještě nefér obraně. Pak ovšem nemůžeš očekávat další diskusi. Není mi tedy jasné, proč jsi mě v diskusi oslovil a proč se navíc ještě servilně vemlouváš do soukromých zpráv. Jsi vlezlej a blbej, tak nelez do literárních diskusí, troubo :o)

dapler
03. 02. 2009
Dát tip
Horavin: ale di ty..k čemu se to vyjadřuješ? Ta věta patřila k tomu,jestli si protiřečím,nebo ne a pokud bych si myslel,že jsem neomylný,rozhodně bych se Měrky na nic neptal a nechtěl,aby mě přesvědčil o opaku. Pokud někdo napíše,že se rád nechá přesvědčit o svém omylu,tak to dost JASNĚ znamená,že ho připouští,nemyslíš,ty rozumbrado? :)

Winter
03. 02. 2009
Dát tip
Ale Petře, možná pro tebe, pro zdejší homo sentimentalis, metafyziky mravů, morálky, normativního vnímání a zastánce pravidelného čištění zubů to kouzlo má - a jaké! Máme jen smůlu, že nám už to moc vtipné nepřipadá. Pak je tu ovšem i skupina, která jen hledá záminky a o nějakého Měrku jí ani nejde, viz. záhlaví diskuze.

Horavin
03. 02. 2009
Dát tip
Daplerovi: Kdybys bral vážně, co sám říkáš, tak bys musel připustit svoji nedokonalost a omylnost. Říkáš, že SE RÁD NECHÁŠ PŘESVĚDČIT O SVÉM OMYLU, ale říkáš to s přesvědčením lidí, kteří se považují za neomylné, podobně jako akredit či Armin. Milej básníku "stydkých rtů," budu Tě muset hořce zklamat. Není nikoho, kdo by Tě přesvědčil o Tvém omylu, pokud sám nezačneš přemýšlet, jak ho v sobě objevit.

dapler
03. 02. 2009
Dát tip
Nevím v čem bych si měl protiřečit..máš snad pocit,že proti tobě něco mám? Popis skutečnosti nikoho neosočuje a jestli myslíš,že je chybný,rád se nechám přesvědčit o svém omylu.

Měrka_out
03. 02. 2009
Dát tip
"docela by mě zajímalo,co si asi myslí náhodný návštěvník,který si před vstupem přečte úvodní slova pana Měrky a následně i pravděpodobně klikne na jeho další tvorbu,neboť ho slova intelektuálně-úchylného významu ještě neodradila. Uvidí seznam děl kohosi,kdo pod nickem neuvede ani vlastní identitu,natož věk .. avšak názvy povídek,již jasně naznačují jeho vyhraněnnou deviaci." "Milý hochu s povoláním: míchače sraček, já proti panu Měrkovi,ani proti jeho dílům vůbec nic nemám a jestli sis to dobře přečetl,nikoho osobně nenapadám." tak se mi zdá dapler, že si trochu protiřečíš. zdejší hon na čarodějnice je jako boj s větrnými mlýny - jen postráda jakékoli kouzlo.

dapler
03. 02. 2009
Dát tip
Milý hochu s povoláním: míchače sraček, já proti panu Měrkovi,ani proti jeho dílům vůbec nic nemám a jestli sis to dobře přečetl,nikoho osobně nenapadám. Pouze jsem popsal skutečnost a pravděpodobnost kam povede reakce náhodného čtenáře. Je dobře,že má v tobě a tobě podobných své zastánce,které jeho exhibiční,erotografomanské výplody přitahují více,než "bezduchá"poezie. Buď bez obav a míchej dál...prostor je jak vidíš tady pro všechny,jinak by Měrka asi těžko publikoval a že neuvádí svou identitu nad jeho díly,je vzhledem k obsahu celkem pochopitelné.:)

Fart
03. 02. 2009
Dát tip
... jo a názvy Měrkových děl, ... si na nic nehrají a jdou přímo k věci ... ... a v tomhle ohledu a v kontextu s bandou tajnosnubných ... kteří zde naplní kakáč slovy bez chuti a bez zápachu ... je jeho hovno krásně smradlavě lidské .... a vo tom to je, ... poznat že někdo píše o tom co známe ... a ne a bezpohlavních figurách ... ze středozemě ... . f

Fart
03. 02. 2009
Dát tip
for "dapler" ... *- ... no nevím strejdo, vizitka je vizitka ... v tom se shodnem ... je to jako otisk palce, ... a otisk taky postrádá ulici, číslo baráku a rodné číslo ... to ale nic neměnií na faktu že je jako u Měrky jedinečný neopakovatelný a tím pádem unikátní ... ty se jen pouštíš do polemiky s vlastním zaprděným názorem, ... dost možná taky že ten můj/ a třeba i náš, těch kdo čteme Měrku a fandíme mu / je zaprděný a ten tvůj voní fialkami poezie pravé a je oštemplován věhlasnými kritiky, lyriky a epiky ... všehomíra ... nasrat na to ... ptám se po jediném, ...?? kde je tolerance nechat žít a dát prostor všem ..?? nemusí se mi líbit všechno, ... ... je toho dost málo co mě osloví ... je ale božské přivřít oko ... ***- .... a zbytek nechat volovi ... :-)) ** *

dapler
03. 02. 2009
Dát tip
Osobně si myslím, že dávat prostor v úvodníku je velmi dobrý nápad...svým způsobem je to zajímavá VIZITKA jménem autorů. ovšem... docela by mě zajímalo,co si asi myslí náhodný návštěvník,který si před vstupem přečte úvodní slova pana Měrky a následně i pravděpodobně klikne na jeho další tvorbu,neboť ho slova intelektuálně-úchylného významu ještě neodradila. Uvidí seznam děl kohosi,kdo pod nickem neuvede ani vlastní identitu,natož věk .. avšak názvy povídek,již jasně naznačují jeho vyhraněnnou deviaci. Např: " UKÁZALA MU HAJZLA V ŘITI A NA HLAVĚ GRAMOFÓN POLOIDIOT A JEHO RADOST STYDKÉ PYSKY ZE ZAPADLÉ VÍSKY ZPOCENÁ PRDEL NA MOUNT EVERESTU LEHLA SI NA ZEM A PRDĚLA O STO ŠEST MÁM HEZKOU PRCINU SKVĚLÁ PICHNA TAJUPLNÁ PULINA ZASMRÁDLÉ VAJEČNÍKY PANÍ MINISTRYNĚ JE MI Z VÁS NA BLITÍ MĚRKA JE ČURÁK 2 " ... a náhodný čtenář,(bude-li toho schopen) se zaraduje nad tím, jak mu pan Měrka mluví z duše a pravděpodobně zde začne také sám hodnotně plodit. ...je to skvělý počin a panem Měrkou se trefilo na jádro pudla,neboť,není nad přirozený výběr čtenářů. :)

Horavin
02. 02. 2009
Dát tip
Ne, tak ten malostí netrpí, stejně jako ty. Jeho malostí trpí všichni ostatní. A už dej pokoj, křikloune :o)

02.02.2009 10:18:46 Horavin Nikde jsem netvrdil, že si hraješ na samozvanýho cenzora - TY JSI SAMOZVANÝM CENZOREM a svoji malost nezapřeš. nemám, co bych k tomu dodal :-)) snad jen, že nás malých je zde většina. a ty jsi zřejmě hrozně velký myslitel a intelektuál, když dokážeš měrkovo dílo ? česká malost je úžasné slovní spojení, naposledy jsem to slyšel, když umřel kaplický. komu se nelíbí jeho blivajs, ten trpí malostí... takže jsem malý už podruhé :-)

Horavin
02. 02. 2009
Dát tip
Nikde jsem netvrdil, že si hraješ na samozvanýho cenzora - TY JSI SAMOZVANÝM CENZOREM a svoji malost nezapřeš. Co si myslím, jsem řekl srozumitelně a nemám, co bych dodal. Že by byly moje "intelektuální zdatnosti" až "tak hluboké, že je nikdo jiný nemůže pochopit," si nemyslím, ani netrvrdím, ale pokud na tom trváš, těžko Ti mohu něco vyvracet.

Kristýnko, budeš si muset zvyknout na to, že horavin je přesvědčen o své intelektuální zdatnosti a nikdo není schopen pochopit jeho hluboké myšlenky na první pokus :-) horavine, já si nehraji na samozvaného cenzora, pouze poukazuji na to, že pamflet plný obscéností a vulgarismů není hoden serveru, který si klade tak vysoké cíle. ať měrka publikuje na své autorské stránce, jistě se najde někdo, komu se jeho dílo líbí, a ten je tam také najde. a co se týká vydání měrkovi knihy, vydává se kde co, viz chabal a moosová a rozhodně zde nelze hovořit o nějaké umělecké hodnotě a obrozenosti. pokud je měrkův cíl provokovat, pak se mu to povedlo, vizte tuto diskuzi. a k těma moudrým větám domin.ga a cristinne se připojuji. dassler : děkuji

Horavin
02. 02. 2009
Dát tip
Cristine - avi

Horavin
01. 02. 2009
Dát tip
Cristine: Brzdi, bojovná mravokárko :o) Pokud se na někoho osobně obracíš s nějakým argumentem, nepodsouvej mu výroky, které nejsou jeho. Jsi značně nepozorná, přečti si moje věty ještě jednou a zjistíš, že jsem nikde nepoužil výraz "geniální." Posuzuješ-li podobným způsobem i Měrkovu tvorbu, soudíš ji nespravedlivě, aniž by ses namáhala ji vůbec pochopit. Jsi s Měrkou nějak rychle hotova. Nezapomeň, že Tvůj pohled může být povrchní, pokud se s kritizovaným dílem dostatečně neseznámila.

Cristinne
01. 02. 2009
Dát tip
díky díky

domin.go
01. 02. 2009
Dát tip
Díky.

dassler
01. 02. 2009
Dát tip
viz. Novinky - PODPORA TVORBY -d-

Cristinne
01. 02. 2009
Dát tip
domin.go taky bych to objasnění uvítala. Díky za souhlas :) Tvou poslední větu bzch k té své přidala...

Cristinne
01. 02. 2009
Dát tip
Horavin: pracovat s vulgarismy jistě není snadné, ale kde je v Měrkových dílech zakódována genialita zdařilé práce s vulgarismy? Vulgarismus samotný ještě ukazatelem není, ale jeho užití dává velmi jasně tušit a usuzovat na tebou zmíněnou myšlenkovou mělkost či hrubost díla i autora, obzvláště je-li tento způsob pravidelně opakován... Tvůrčí kvantita absolutně nesouvisí s kvalitou. Knižní vydání Měrkových výtvorů ještě není důkazem vytříbenosti autorova stylu. I omyly se stávají... A poslušně hlásím, že u nás v knihovně ten vbýbor nemají, prý o něm ani neslyšeli. ještě schválně vyzjistím, jak je to s ním v krajské a univerzitní knihovně...:)

domin.go
01. 02. 2009
Dát tip
Už je skoro po víkendu, objeví se to objasnění úvodníků? Nebo jsem si ho jenom nevšiml? :) (je to možné) Cristinne, dík za avi, podnětné. Souhlasím s tebou v tom, že Měrkova díla jsou snůška blábolů. A poslední větu bych opravil: Svoboda je tam, kde se s ní nešermuje jako s argumentem.

Cristinne
01. 02. 2009
Dát tip
No, tož je to zajímavá "diuskuze" tady...:) Že se bývalému majiteli nelíbí, co dělá současný majitel se může stát, těžko se divit. Ale pochybuji, že by proto, že někdo byl majitelem Písmáku, měly být jeho články považovány za méněcenné nebo nějak "citově zabarvené". Já osobně mám s Písmákem pramálo společného, ale otázku zda by měl Měrka ještě někdy dostat slovo na úvodní stránce jsem si kladla taktéž...A to jsem, zaplať bůh, ještě netušila, že k téhle fatální chybě došlo už podruhé... A k problematice samotné. Podlě mě by se tohle už opakovat nemělo. A pokud mají úvodníky funkci, jakou podle mě mít mají, měli by se jejich autoři vybírat převelice pečlivě... Jinak chudák náhodný návštěvník, kterého by to tu mělo zaujmout... Měrkova takzvaná "genialita" mi zůstala neodhalena a zjevně je věcí osobních sympatií a názoru. Zavítala jsem na autorovu osobní stránku, pročetla jeho díla a divila se, že vůbec je něco takového možné... Mým osobním názorem je, že publikovaná díla mají mít určitou minimální úroveň (Měrkova a jim podobná díla nejsou ukazateli ani sebeminimálnější úrovně). Úroveň vyjadřovaní v médiích značně klesá a podobné zhovadilosti to jen urychlí. Nicméně ona hlásaná slova by se neměla potlačovat, ale řekla bych, že je jí snad učiněno zadost, když se autor může po libosti projevovat na své osobní stránce. Nevídím důvod to prezentovat na té úvodní. A ještě k oné posvátné svobodě slova. Ano, člověk by měl mít možnost svobodně vyjádřit své názory a postoje, ovšem ani toto by nemělo být vulgární a urážející. Svoboda totiž neí v tom říct cokoliv a JAKKOLIV, ale pouze cokoliv a v tom je značný rozdíl...

Horavin
01. 02. 2009
Dát tip
Armin Tamzarrin: Asi o tom ještě nevíš, ale patrně jsi samozvanej cenzor s hloupými argumenty. Každý a kdokoli musel číst nějakého autora zde poprvé. Vulgární výroky v dílech nejsou vůbec rozhodující pro určení jejich umělecké hodnoty, samy o sobě nepředznamenávají myšlenkovou mělkost či hrubost díla samotného, natožpak osoby autora. Je pravda, že pracovat s vulgarismy není vůbec snadné, ačkoliv viditelný svět je plný banálních hrubostí a sprostot. Petr Měrka vrací vytěsněnou hrubost světa do pravdivých konotací. Jako mimořádně produktivní a houževnatý autor má na svém kontě dlouhou řadu velice zdařilých děl a s nimi i svůj osobitě nezaměnitelný styl. Výběr jeho povídek byl vydán knižně v publikaci, která je katalogizována ve Fondu Národní knihovny České republiky a kdokoli si ji může vypůjčit v každé knihovně v kterémkoli městě v Čechách a jistě i na Slovensku.

když chceš, abych ti odpověděl, měl bys poslat avízo, nelezu do každé diskuze :-) Zajímalo by mě, kdo je tedy podle tebe náhodný čtenář >>> ten, který je na písmáku poprvé a nemá o něm informace, neb na něj zabloudil hledaje kvalitní poezii čím si si azasluhuje (...) péči >>> není vhodné vyděsit náhodného čtenáře (viz výše) vulgárními elaboráty, ať již je jejím autorem kdokoliv. je třeba si uvědomit, že první, co návštěvník uvidí, je právě hlavní strana. co si asi pomyslí, že najde dále, když hned na první straně vidí toto. pokud to někoho vzrušuje, ať si to najde na měrkově autorské stránce. jsem zvědav na dasslerovo vysvětlení, k čemu že má služit úvodník. vysvětlení mělo přijít o víkendu, žel nepadlo, o kterém víkendu :-/

leenai
01. 02. 2009
Dát tip
akredite, na tvé literární diskuse by si člověk měl vždycky zapnout emo-skin. =D

Horavin
01. 02. 2009
Dát tip
Aha, tak to jsi mě asi uklidnil... a co ten tvůj úžasnej pojem "ohledů k náhodnému čtenáři?" Zajímalo by mě, kdo je tedy podle tebe náhodný čtenář a čím si si azasluhuje Tvoji náhlou zvláštní ochranitelskou péči. Doposud jsi na moji otázku jen cudně mlčel a místo odpovědi mlžil. Opravdu jsi měl dojem, že sám nevím, o čem mluvím? Pro mne nejsi příliš přesvědčivý.

to je samozřejmě v pořádku, já proti měrkovi nic nemám, ale proti jeho zdejší tvorbě ano. tedy konkrétně proti těm jeho dílům, která visí na přední straně. nikde jsem se ani slovem nezmínil o zákazu publikování nebo cenzuře.

Horavin
01. 02. 2009
Dát tip
avi

Horavin
01. 02. 2009
Dát tip
Já myslím, že je každýmu krom tebe celkem jasný, že mi jde pouze o to přidat se na stranu Petra Měrky a zastat se ho, jak z mých předchozích vět jednoduše zřejmé. Nepotřebuji dál diskutovat s kýmkoli, kdo má splachovací způsoby.

horavin : a o co ti teda jde ? pokud to tedy víš...

Horavin
30. 01. 2009
Dát tip
Já to taky nevěděl, reagoval jsem jen na jeho tvrzení, nezajímá mě, čím je nebo není, nepotřebuju si proto zjišťovat, čeho je majitelem a už vůbec nenepotřebuju o čemkoli přesvědčovat splachovací šafáře a ještě jim rozesílat avíza. A neboj, nikdy by mě nenapadlo tvrdit, že jsem někoho ubil argumenty. Argumenty ještě nidky nikdo nikoho neubil :o)

Kastel
30. 01. 2009
Dát tip
...já jsem to nevěděl. Vzhledem k tomu, že už vím -tak se nedivím... Avízo neposílám, protože kdo řeší vyšší kruhy, ten mi to nestojí...

jiko mi narozdíl od horavina poslal avízo, což je ve vyšších kruzích slušností :-) kdybych nedostal do jika avi, tak bych sem nevlezl a horavin by pak patrně všude tvrdil, jak mě utloukl svými argumenty :-) akredit vznesl otázku, zda patří měrkův text na hlavní stranu. nehodnotí ty, kterým se to líbí. a zde musím dát akreditovi za pravdu. nepatří. bez ohledu na to, kolika uživatelům se to líbí. co kdyby dero na hlavní stranu nakreslil kosočtverec ? bylo by i toto obdivováno pro svoji názorovou vytříbenost a avantgardu. měrka má svoji autorskou stránku, nechť si všichni ti, kterým se toto líbí, chodí ulevovat tam. Horavin : nejni zde asi nikdo, kdo by nevěděl, že akredit je lyryk, bývalý majitel serveru. zjisti si informace, než něco napíšeš. na rozdíl od tebe ti posílám avi a jsem s pozdravem

JiKo
30. 01. 2009
Dát tip
Když holt někomu dojdou argumenty tak mu zbývá ještě útok typu "Komu se to líbí, je duchaprostý. Nás ostatní tohle nemůže uspokojit." Armin je asi něco více, zdá se. Übermensch. Hele tohle sme dělali v pátý třídě... když tě někdo předběhl prostě se ostatní dohodli, že "kdo tam bude první je debil!" Autor dakového příspěvku se snaží zakrýt nedostatek vlastního názoru a tak vypouští jen obláčky páry a protože to převádí do osobní roviny, jak obyčejně na písmáku, stává se z diskuse pouze chat.

Horavin
30. 01. 2009
Dát tip
Luk_Malér_8: To je vidět jak nepozorně čteš. 2x čti a jednou řeš, bude-li co :o) Nevíte náhodou, kdo je "náhodný čtenář," nějaký choulostivější druh, kterého nám tu na Písmáku Měrka děsí? A to by jako neměl? Proč tak náhlá ohleduplná starost o náhodného čtenáře? To by mě moc zajímalo :o)

J8 jsem si tedy zadal akredita do gůglu a nic.... teda krom toho, že je to autor písmáka a nějaké eseró.

Horavin: Měrka nehlásá nenávist, on se toho děsí a podle toho reaguje. Armin: Akredit je Lyryk, ten co tu blokoval, co čte výtečně chrousta má přehled, ale je netýkavka v podobných věcech

Horavin
30. 01. 2009
Dát tip
Armine Tamzarriane - říkáš, že "akredit je náhodou hooooooooodně známý," ale kecáš jako jako nějakej blb a ještě se tomu přitrouble tlemíš. Akredit si na autorskou stránku místo jména napsal "známý neznámého," zatímco Petr Měrka jde s kůží na trh, tak di do prdele! A že nejsi dost intelektuálně zdatný, nejspíš nikoho neudivuje, když jsi některý věci nepostřehl. Přiznat vlastní chybu snad není ostuda, ale to není tvůj případ, že? :o)

asi nejsem dost intelektuálně zdatný, ale nepostřehl jsem, že by akredit hlásal nenávist vůči komukoliv, ani proti měrkovi. politický humor má smysl tehdy, když je zakázaný. měrka je vulgární, a to, co by snad mohlo být považováno za humor, opakuje neustále dokola. akreditovy občasníky na hlavní straně neoblibuji, ovšem zde mu dávám za pravdu. pokud si dobře pamatuji, dassler sliboval, že o víkendu se dozvíme výnam úvodníků. pokud je tento záměr vyděsit náhodného návštěvníka, pak měrkovy úvodníky plní význam beze zbytku. a taky bych si dovolil oponovat proti tvému tvrzení, že akredit je "někdo neznámý". akredit je náhodou hooooooooodně známý :-)

Horavin
30. 01. 2009
Dát tip
Kouzlem nechtěného je sám fakt, že původním účelem veškerých úvodníků v jakýchkoli režimech, nebylo nikdy nic jiného, než předžvejkávat nějakou schválenou ideologii. Měrka si dělá svrchovanou prdel z mocenský ideologie totalitního režimu nejspíš proto, že humor je nejsilnější zbraní proti blbosti. Nikoli Měrka hlásá neadresnou nenávist, ale někdo neznámý pod nickem "akredit" hlásá otevřeně adresnou nenávist proti Měrkovi, který v závěru svého tolik diskutovaného příspěvku trpělivě vysvětluje: "To, co ve skutečnosti provází člověka na každém jeho kroku, je svrchovaná míra naprosté bezmoci. Přesto by lidé neměli klesat na mysli a měli by se pokud možno usmívat. A právě úsměv věnuji všem písmákům!" Můj dík patří Měrkovi :o)

Dneska jsedm se díval pod dřez, a byla tam Noeho pravda. Vyděšená.

Garth
29. 01. 2009
Dát tip
Souhlasím s Kastelem. Noe1 má pravdu.

Narvah
29. 01. 2009
Dát tip
měrka je pošuk

domin.go
29. 01. 2009
Dát tip
Tak takhle to je - Měrka je geniální! nepochopený génius! Na to objasnění jsem vskutku zvědav :) samotnému mi to není jasné.

Winter
29. 01. 2009
Dát tip
a2a2a Tak v podstatě by to měla být první slova, které si přečte náhodný návštěvník. Jasně, z našeho pohledu asi nemají cenu, při pohledu zvenčí už ano, byť stále mluví spíše za autora než za server jako celek. V podstatě tak můžou být o čemkoliv - čtyřectkrát převařit článek typu "Toto je Písmák, na Písmáku publikujeme díla..." taky není úplně šťastné.

Fart
29. 01. 2009
Dát tip
... s radostí se přihlašuji .... do řad "duchaprosté části ... spektra ... " která se nebojí slova hovno ba dokonce ani slovo sračka mi nevhání ruměnec do lící .... automaticky tímto prohlášením vyvržen ze zdejší majoritní krasomluvecké společnosti um-jelců pravých ... jsem tím poctěn, neboť sprostota a perverze nás obklopují tak samozřejmě jako vzduch, a v konkurenci s láskou, smířením a odpuštěním které jsou v reálném životě trapnými bezdomovci a outsidery duní tamtamy osvěty do vašich zaprděných hlav ... Vivat Měrka ...!! *

Tento úvodník se Měrkovi moc nepovedl, jeho texty bývají výrazně lepší, tohle mi připadá, jakoby vysbíral pár svých postřehů a nasázel je xobě. Také není geniální. A L E: je velmi citlivej, vidí život naprosto přesně, jen ho zveličí, tu a tam ho zlogaritmuje, popř. zderivuje. Vylejzaj z toho na první pohled zhůvěřilosti, na druhej vše do sebe zapadá a na konec si má samolitr vlastně pravdu. Je nad slunce jasný, že lidi, kerý tu hledaj aseptickou krásu a něco ve smyslu VKV nebo růžovky, maj z Měrky děs a budou proti němu ječet, nám jezdcům v protisměru (pučil sem si to vod Rejžka z dnešních lidovek) vyhovuje. Dobře, že tu je!!!! Jak často má mít zde úvodník nehodlam řešit. Se zvoláním Akredit je mrťafa bych skončil.

Kastel
29. 01. 2009
Dát tip
...to je všechno? K čemu potom posílat avíza?

příště pošli avízo, to snad zvládneš

Kastel
28. 01. 2009
Dát tip
totéž si myslím já o tobě - co tam máš dál....

kastel, tak měrkova genialita, říkáš ? ty asi nebudeš moc chytrej...

Oldjerry
28. 01. 2009
Dát tip
a2a2a - možná, že to nevyznělo, ale tím nebylo myšlena skupina kritiků - tedy nejen kritiků. Proto tam byl termín autorsko-kritická... velká část autorů je zároveň kritiky (bez posvěcení) a zase naopak. Snad jsem měl být stručnější a napsat : úvodníky ano, ale neměly by vybočovat z rozpětí Písmáckých záležitostía obyčejné slušnosti. Pokud si některý autor oblíbil vulgarizmy jako náhradní způsob vyjádření silných emocí, ať tak činí na své straně a anikoli na úvodní. Já bych raději na úvodní straně viděl statut Písmoně, který se z nějakých důvodů tají, nebo vůbec neexistuje. Volůal jsem po něm ještě za velly. Hodně sporů tu vzniká zbytečně právě pro jeho neexistenci.

moorgaan
28. 01. 2009
Dát tip
a co takhle zkusit "závěrníky"...dělat závěry tu umí každý, po každé diskusi na vážné téma by někdo udělal "závěr"..podtrhl, sečetl a vyvěsil na "hlavní" stranu... ..a nebo to nazvat - " údovníky " !!!

Kastel
28. 01. 2009
Dát tip
...koukám, že Měrkova genialita dokáže nasrat, no - co naplat - malí vždycky polknou jen půlku viagry a pak popichují. ...a k autorovi "literální diskuze"? Neznám tě - ale tvůj vlastní protimluv mi stačí: Internet je veřejné médium a proto doufám, že se napříště „redaktor“ udílející slovo polepší.

dassler
28. 01. 2009
Dát tip
No to byla doba, už jsem myslel, že si toho místa na první stránce nikdo pořádně nevšimne (a že už je tam přes měsíc). O víkendu se dozvíte, proč byl prostor pro "Slovo má" na první straně vytvořen, co se s ním bude dál dít a k čemu bude sloužit. -d-

a2a2a
28. 01. 2009
Dát tip
Wintere, a k čemu je zde úvodní slovo? To jsem doteď vzhledem k charakteru serveru nepochopil. Jistě by to nebyl problém ani pro mne, kdyby úvodníky splňovaly svou roli a nabízely pokaždé něco zajímavého. Ale to se neděje. S výjimkou Big-Georgova, který byl stručný a do serveru skutečně uváděl.

a2a2a
28. 01. 2009
Dát tip
Oldjerry, velmi se bojím, že zde mimo "komonstva", které jako celek či jakkoliv jinak nerozhoduje o ničem, poněvadž je názorově roztříštěné a ani nemá tušení o těchto novinkách, zde existuje tzv. skryté "druhé centrum", které vymýšlí pokroky jako zrušení přehledu všech děl od počátku, statické upoutávky na básně při vstupu na server, a zřejmě deleguje i autory úvodníků. Navíc některé z nich svou roli nenaplnily, tento nevýjimaje.

Teto Pepo, to je geniální postřeh! Ano, získali bychom zcela objektivní postřeh o stavu tohoto serveru. Na třetím místě by byl Bíša, čtvrtá Jarmila a pátej ...šek nebo...fíra, či jak se všichni ti roztoužení sladkobolové jmenujou.... :-)

ať to rozhodne stývn, ten má patent na rozum :-)

Delahaye
28. 01. 2009
Dát tip
ať tam píše kdo chce, ale ať to má hlavu a patu pranýřovat politiky ... jejda, no to by nikoho nenapadlo ... skvělý nápad :-(( "A věřte mi, je opravdu veliký - smyslně vedoucí přes celý obvod mé malé neárijské lebky." to není ani nadsázka, ani sranda, ani nic .. jen nuda nevím, co má dassler s Měrkou společného , ale asi je to hluboké .. souznění soudnost to nebude P.S. nic proti autorovi obecně, má zde svoje místo

pišta : nóóóóó, ano... co je na tom špatně ? stvn : tak nic, zkusím to později...

StvN
28. 01. 2009
Dát tip
Armine, k tomu, co píšeš, jsem se nevyjadřoval, takže je naprosto v pořádku, že ti připadám mimo.

Armine, "sestával by se"???

stvn, pokud bychom přistupovali ke všemu tak, jako ty, nemohli bychom volit miss, zlatého slavíka, desku roku, písničku roku a další věci roku. teda ne snad, že by mi to vadilo... malost čecháčků není to, co mi na nich vadí nejvíc. mnohem víc mi vadí snaha glorifikovat každého v poslední době umřelého, jen tak mimochodem ač s tebou ve většině věcí souhlasím, tak tady jsi opravdu mimo. p.s.: to, co vytýkáš čechům, se týká v většiny národů. alespoň těch v civilizovaném světě žijících.

StvN
28. 01. 2009
Dát tip
Odkud se bere touha kategoricky soudit? Proč je jedno lepší a druhé - horší? Proč my Češi považujeme svou malost za velikost?

papouch
28. 01. 2009
Dát tip
já bych vám řekl asi toto: jste všichni ██████ a █████, včetně ███████!! A navíc ████, ██████ a █████!!! Takže ██████ a jakkoliv ████, tak ███████. Naprosto ███████π██!!! Cenzura me tomhle zkur█████ debi███ zasr█████ není!!!

Renas
28. 01. 2009
Dát tip
doba najvacsej cenzury je uz za nami, ale stale to nie je ono....clovek by sa mal tesit kazdemu slobodne vyjadrenemu nazoru... moj nazor je, ze si... a nedopisem, sam sa cenzurujem...ved ty vies aj sam

Akreditův úvodník sestával by se patrně z upozorňování na chyby ve zdrojovém kódu, špatnými kritiky a pokleslou úrovní písmáka, čímž mu, alespoň v posledním bodě, dává měrka za pravdu. bohužel. některé z nás prostě nebaví vulgarismy a zvrácený humor outyho. patrně některý z vás navrhne, ať něco napíšu sám, ale já nic psát nechci. říkám, zrušte úvodník a nahraďte ho výpisem nových děl. nová díla mě, a doufám, že nejen mě, zajímají víc než měrkovy rozumy podávané rádoby vtipnou, dokola se opakující přiblblou pubertální formou.

Oldjerry
27. 01. 2009
Dát tip
Typicky Písmácký Hydepark. Faktem zůstává, že nelze mít proti vulgarizmům na vlastní autorově straně tak velké výhrady jako na straně titulní, která prezentuje celý server. Jinak se domnívám, že lepších úvodníkářů je tu celá řada, nikoli - jak zde kdosi vtipkuje - 3 nebo 4. A to ještě s Martinem... Že tu P.M. měl úvodník dvakrát krátce za sebou je jen nějaká obludná provokace opačně smýšlející části zdejšího komonstva (autorsko-kritické stáje).

Pravda, své jsme již řekli. Zdar.

Winter
27. 01. 2009
Dát tip
To máš asi chybný prohlížeč - že ty používáš Firefox .)? No nic, stop plkání, ať to tady neroztříštíme.

Hmmm. Tohle se mi zobrazuje jako "huhly huhly huhly" :)

Winter
27. 01. 2009
Dát tip
Ještě Martin - takže čtyři. Ale ano, je to otázka do diskuze - či spíše příklad pro bádavé hlavy: definuj horní mez uzavřeného intervalu <4,x>, víš-li, že je množinou bodů funkce popisující schopnost autora napsat úvodník.

Vsadím se, že víc než tři.

Winter
27. 01. 2009
Dát tip
Jo - ale to je jiná otázka .) Na druhou stranu si uvědom počet lidí, kteří jsou zde schopni napsat úvodní slovo.

Winter: Ale prd. Otázkou je, jestli Písmák opravdu nemá dostatek osobností - aby se musely opakovat tak často. Dvakrát Vaoud by bylo taky divné (i když ne tak jako Měrka).

Winter
27. 01. 2009
Dát tip
Pišto: faktem je, že na titulní stránce je Měrka podruhé, zbytek zůstává tvým úsudkem. Je komické sledovat, jak se člověk, který si nasadí "akustickou masku" společnosti, stává terčem kritiky. Jako by se mohlo mluvit jen ve schválených významech. Brrr...

on je tam znova, já si nevšiml :-( pištovi vřelé díky za připomenutí :-) myslím, že měrky bylo i jedenkrát dost a příště ho už k telefonu nepouštěte :-) avšak rád bych zvěděl, kdo vybírá ty, kteří píší úvodníky. proto avi všem, prosím o odpověď, kdo to ví, nechť zanechá odpověď :-) Děkuji velice

Faktem je, že jednou Měrka bylo tak akorát. Proč teď podruhé, to je mi záhadou.

to nemusíš připomínat, je to v každé diskuzi :-)

ne, ja jen pripominam, ze se tu po ni casto krici :-)

ty navrhuješ svobodu slova pro všechny ? zkoušeli to v televizi a nefungovalo to :-)

ano.. chceme svobodu slova - ale jen pro nekoho, ze?

chanach
27. 01. 2009
Dát tip
Vidím Měrku v čele davu "spravedlivě rozhořčených" metat kameny na parlament. Ti hrozní politici přece můžou za všechno naše neštěstí! Super, že lidi jako Měrka mají na koho hodit svou vlastní nedostatečnost. Nejde o vulgární formu, hloupý je obsah. Takový příspěvek bych očekávala spíš v nějaké diskusi pod článkem na novinkách apod. Rozhodně ne na úvodní stránce písmáku.

Ducha prostou část písmáku měrkův úvodník oslnil a nadmíru pobavil, nás ostatní jen těžko :-( Ať je to jakkoliv, měrkův úvodník tam byl a už by tam být neměl. Mohu říci, že já bych tam rád našel nová díla, jak tomu bylo dříve. A kdyby snad někdo dělal tolik oblíbený žebříček popularity, tam mě se nejvíc líbil úvodník Vaudův.

nyma
27. 01. 2009
Dát tip
řekla bych, že ten málokdo kdo toto bere vážně a logicky a názorově se tím zabývá je tak trochu DEBIL, a můžete se dohadovat o tom, jestli náhodou nebylo nestoudné a ošklivé, nazvat to takhle vulgárním slovem, a ještě to napsat velkými písmeny... to aby místo úvodníku byla povídka ze zlatého výběru mi nepřijde jako dobrý nápad, kdo se může těšit, nebo alespoň být zvědavý na něco, co už mohl číst... A stejně si myslím, že všichni ti intelektuálové co tady rozebírají vhodnost nebo nevhodnost a tak dále současného úvodníku akorát Měrkovi závidí, že on už tu měl úvodník dvakrát, a oni ani jednou:-P

Fouckault
27. 01. 2009
Dát tip
Myslím je jen málokdo je schopen brát Měrkův text vážně a logicky či názorově se jím zabývat, je to nadsázka a tak s ní i "kompetentní" čtenář naloží. Takže - konkrétní příspěvek mi nevadí, spíš je podivné že se jeden autor objevil v úvodníku v krátké době již podruhé - že by nebylo dost jiných autorů lačných psát úvodníky?

Horavin
27. 01. 2009
Dát tip
Ano mně se to líbí,s Měrkou na úvodní stránce souhlasím a přeju mu, aby si o jeho nastavenou nohu rozbilo hubu co nejvíce svědomitých cenzorů :o)

Norsko
27. 01. 2009
Dát tip
čemu ty říkáš krása, tomu já říkám zhovadilost, milý furé

Fouraix
27. 01. 2009
Dát tip
mně se ten úvodník nezobrazuje, ale tak brzo po sobě by snad jeden člověk mít úvodník nemusel, páč je tu i spousta jiných. zajímal by mě třebas úvodník od autora zaprděnec (slovo má zaprděnec - no není to krása?)

Podle mě je Měrkův text ještě moc slušný. Chtělo by to přitvrdit, aby sem nelezli nějací změkčilí intouši s romantickými sklony. Stejně jenom vzdychají a opěvují věčnou lásku volným veršem, přičemž myslí na mrdačku.

tento konkrétní úvodník je sám o sobě v pořádku - taková obvyklá zvracivá fikce, ukázkový příklad stylu, který úmyslně přišpiňuje v druhém plánu poté nepokrytě podpírá dnešní obecně nevýraznou situaci tohoto serveru, jakkoliv to zřejmě nebylo v autorském plánu - díky místu uveřejnění však tento text musel nutně nabrat na dekadenci

JiKo
27. 01. 2009
Dát tip
Mě se to jako fejetonek líbí (ten Měrka). Možná by se diskuse dala zdrcnout na otázku mluvit v úvodníku sprostě? Může umělec mluvit v umělecké výpovědi sprostě? Poté co jsem v jedné reportáži v TV viděl dva magory co kandidovali na prezidenta (bezdomovec a nějaký pseudoind), myslím, že měrka má v hlavě kolečka poměrně normálně. (A to ho jako autora čtu jen občas, takže žádné nadržování to není.)

Muamarek
27. 01. 2009
Dát tip
Napsat úvodní slovo by měl mít možnost asi kdokoli z literárního serveru, ne žádní vyvolení. Co se týče jednoho konkrétního úvodního slova, a to P. Měrky, je, jaké je. Zlehka a bezstarostně hodilo politiky do jednoho pytle - literáty vlastně taky, vytvořilo dvě zajímavá schémátka a využilo takového toho levného bezzubého vtipu, co někomu sedí a někomu ne, ostatně jako všechno. Mohl psát tom, co si řekne či neřekne s otcem u televize, mohl psát o tom, jak ho můza poslední dobou inspiruje či neinspiruje. Zřejmě měl na srdci jiné sdělení - jeho volba. Mluví sám za sebe - a za ty, kdo se s ním ztotožní. Nikdo ale nemluví za všechny. Naše předsednictví v EU například prezentuje plastika, jež obráží hnutí mysli pana Černého, zdaleka však ne občanů ČR (možná ani většiny těchto lidí ne). Jestli obráží vizi naší vlády, nevím. Ale zpět k Měrkovu úvodníku - nemusím s ním souhlasit, ale není to nic, s čím bych si měl lámat hlavu. Je to jeho sdělení k ostatním, příště tam bude jiné. Je zdejším autorem, proč by tedy k ostatním prostřednictvím úvodního slova nepromluvil. Jemu ke cti budiž, že jeho úvodní slovo nezapadne v šedi průměru. Ke škodě Písmáka - nic zásadního mu nedává, Marek

papouch
27. 01. 2009
Dát tip
Taky souhlasím, že Měrka je na úvodní stránce. Byl jsem se tam podívat a fakt je tam. Kdo tvrdí, že tam není, lže. :-P

Garth
27. 01. 2009
Dát tip
Já s tím souhlasím, že je Měrka na úvodní stránce. Tvůj text mě opravdu udivuje.

reka
27. 01. 2009
Dát tip
Jo, Měrkův text mi přijde hodně hloupý, docela mě štve, že jsem na serveru, kde je něco takového na úvodní stránce. Když už používat tenhle úvodníkový prostor, byl bych radši, kdyby se tam objevilo něco, co prošlo aspoň nějakým výběrem, Povídka měsíce nebo Zlatý výběr, jak už říkal domin.go. I když se mi v těchhle výběrech taky sotva všechno líbí, mají aspoň natolik kvality, že se při jejich čtení nemusím stydět za autora. Na druhou stranu, přijde mi, že děláš z komára velblouda. Je to jen jeden blbý text na první straně, Tvar a Pioreckého bych do toho netahal.

Oldjerry
27. 01. 2009
Dát tip
Úvodníky jsou celkem v pořádku - je to volba majitele a jeho právo. To si můžete myslet, co chcete... Otázkou je, komu dát slovo na tak exponovaném místě. Já se po tříleté zkušenosti domnívám, že je tu řada vyvážených osobností s velkým přehledem, které by měly co říci všem, již chtějí naslouchat. Myslím si stejně jako autor, že pro některé extrémní názory je tohoto výjimečného prostoru škoda. Souhlasím s Domingem, který správně tvrdí, že odvolávání se na jakési autority, ať je to Piorecký, nebo jiný spasitel, je v podstatě demonstrací neschopnosti vytvořit si vlastní názor a úsudek, nedůvěry v tu svou pravdu. Planým debatám se nevyhneme - je to doprovodný úkaz ve střetu osobností, které se považují za vůdce a chtějí být na špici naší komunity. Těmito svými iniciativami vzdálenými původnímu určení serveru vytvářejí neklid. Nemusí to být vždy na škodu : vždycky, když se hladina rozbouřené vody ve sklence uklidní, nastává tvůrčí boom. Tak se z tohoto fenoménu stává na jedné straně folklór, na druhé straně tvůrčí motor .... Zajímavé je, že ti nejlepší zůstávají ne-li v pozadí, tak aspoň přinejmenším až ve druhém sledu - ti popularitu nepotřebují, ti mají přirozenou autoritu.

Jinovata
27. 01. 2009
Dát tip
Nedá se než souhlasit. Doufám, že ten poslední tvar aspoň v tom Brně dnes seženu, když se jinde na moravě nevyskytuje. Mimochodem odpověď jonášova, jakož i tvá byla trefným a čestným zadostiučiněním pro veškerou internetovou pakáž. Diskuse, která tam probíhá, je podle mne jedním z nejzásadnějších průlomů internetového psaní do literárního média. Snad se tím otevře širší diskuse ve vyšších kruzích.

Norsko 1
27. 01. 2009
Dát tip
od mladýho nedostaneš

Norsko 1
27. 01. 2009
Dát tip
měrko, co chceš od starýho kozla

Měrka_out
27. 01. 2009
Dát tip
nevycházím z údivu, akredite. tolik malosti, vlastní zapšklosti, zášti, xenofobie a nenávisti. předpokládám, že by jsi Měrku nejraději vyhubil jako nějakou odpornou štěnici. pesticid na něj a basta!

já si myslím, že na písmáku by se měly řešit jiné problémy, než úvodníky, navíc měsíc staré. jinak ale s akreditem souhlasím

domin.go
27. 01. 2009
Dát tip
Já nevím - o co tady jde? Zaprvé nechápu, k čemu ty úvodníky vůbec jsou. Mají představit jakýsi "život" zde, nebo to má být jenom ukázka tvorby, motivace pro ostatní, nebo co vlastně? Ať už má Měrkův text plnit jakýkoliv účel, připadá mi pitomý a nechci, aby mě lidi posuzovali jako člena "komunity" (když se tu s tím slovem operuje), která si na štít vyvěsí podobné moudro. Na druhou stranu je tento text veskrze ironický, sice nevkusný, ale ironický, takže bych ho tímto způsobem nerozebíral. Docela mě zaráží, že na titulní straně Písmáka visí text, který si z Písmáka dělá prdel. Nemělo by tam být i nějaké sdělení? Protože pokud ne, jsem pro zveřejňování děl, která nejsou napsaná za tímto účelem - aktuálně básně ze Zlatého výběru, Povídky měsíce, třeba i reporty ze setkání (má-li úvodník motivovat ostatní), co já vím. A neohánějte se pořád tím Pioreckým; že něco vyjde v Tvaru ještě neznamená, že ten člověk má patent na rozum, protože tištěná kritika není a priori povýšena nad internetovou. Teď nevím, jestli chce akredit polemizovat nad Měrkovým textem, nad úvodníkem jako takovým, nebo toto téma používá jen jako zástěrku k dalšímu dílu telenovely Piorecký vs.Písmák, i když k tomuto tématu už byla poměrně rozsáhlá diskuse. A když ho teda akredit vytáhl, tak se musím poměrně ostře ohradit proti čtvrtému odstavci. Komunita sama pro sebe je pojem, který už z principu evokuje, že veškerá reprezentativní prohlášení budou touto uzavřenou komunitou schválena a vybrána budou ta, která jsou skutečně reprezentativní. Pokud by to takhle fungovalo, ergo by to takhle fungovat muselo, aby se to dalo naroubovat na tu Pioreckého teorii, nedostal by se Měrka k úvodníku nikdy (aspoň myslím). Hlásí-li takto uzavřená komunita něco o sobě ven, pak je logické, že k tomu použije adekvátních prostředků, nebo ne? A k tomuto textu jako takovému bych podotkl, že mi přijde zábavné, jak se akredit rozčiluje nad Měrkovou "slepou agitací" a v posledním odstavečku dá redaktory do uvozovek, klíčové slovo "veřejné" (čti "svobodné" - nejvděčnější slovo na světě) a na závěr hlášku "NEBO VÁM SE TO LÍBÍ? MĚ TEDY NE!" :))))) já úplně vidím tu hřímající postavičku někde na náměstí, nad hlavou vlající prapory - za čistší, svobodnější, kvalitnější Písmák, hip hip hip!! jen mi odevzdejte hlasy a já to nějak zařídím :))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru