Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Život v sektu

03. 05. 2009
1
10
1881
Autor
Saetri-Ihn

Takové je to špatné, mít rodiče sektářské vychovatele...


Vesele jsme křičeli, hráli na babu, když přišli, maminka s tatínkem, a vyřízli bratříčkovi jazýček. Do pusy pak vložili růžovou vatu. Už nikdy nebude po večerech zpívat.

 

Dívali jsme se na televizi, zpívali se Svěrákem, když přišli, maminka s tatínkem, a vydloubli sestřičce očička. Dolíčky zakryli plyšáčky a odešli. Už nikdy neuvidí naše zlatavé úsměvy.

 

Stáli jsme u okénka, dívali se ven na zeleň, když přišli, maminka s tatínkem, a uřízli mi ručičky i nožičky. Pahýlky zavázali bílou látkou a odešli. Už nikdy nebudu cinkat na zeď.

 

A každý den přicházeli, maminka s tatínkem, a říkali nám: „Važte si toho, co máte, děti.“

 

Až jednou jsme pochopili, zasraná výchova, a v bolestech pak čekali, snad celou věčnost, až vyrostem.

 

A když jsme po letech dospělí opustili dům, pukly nám hlavičky a naše tělíčka vyšplouchla ven.


10 názorů

Saloo
11. 06. 2009
Dát tip
hm... přidala bych sekt

Saetri-Ihn
05. 05. 2009
Dát tip
Původně to mělo bejt hrozně krátký, pak mě napadl ten sekt a je z toho toto, kde se opakování bohužel vloudilo z původního záměru jakési básně, spíš aforismu. No je to život v sektě/sektu :)... ale asi to z toho není moc cítit, moje chyba :(

sepiolite
05. 05. 2009
Dát tip
"život v sektu" ? mně to spíš připomíná život v sektě... nápad zajímavý, opakování mi vadí a ještě by šlo to zlepšit, takhle to zůstává u zajímava..

Saetri-Ihn
05. 05. 2009
Dát tip
No přehnané to asi je, ale potřeboval jsem vyjádřit zlatavost šampaňského... takže tam je cinkání na stěny a zlatavý úsměvy... Jinak ty pomlčky jsem zkoušel, ale nelíbí se mi to moc, takový až strojově odtrhnutý :( Ale každopádně ti děkuju za kritiku a pomoc se zlepšováním :)

Saetri-Ihn
05. 05. 2009
Dát tip
Já vím, gramaticky je tam čárka vlastně chybně, jen mi to v hlavě znělo pořád s lehkou mezerou a toto je jediné, co mě napadlo, jak ji tam naznačit... ((lehká pauzička mi v próze chybí, možná je to tím, že mé schopnosti ji nedokážou nahradit jinak)) Už jsem zařadil jinam, zařazení do povídek bylo hloupé... Zlatavé úsměvy - mě tam nevadí, vážně to působí špatně? Jinak je tam asi stejně musím nechat, mají důležitou roli na celkový nesmyslný dvojsmysl.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru