Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bim bam

16. 05. 2009
1
4
717
Autor
Hanka13

 Ze sbírky 13 komnat.

   Slunce klesá a domy na náměstí položily stín na mne a na Bytost, která mi něco vypráví - neposlouchám, nervózně přešlapuji a pozoruji rychlost stínů plazících se náměstím. Na jeho druhé straně, nad bránou se tyčí věž s hodinami - je za pět minut dvanáct!
   Musím se dostat k bráně do dvanácté! A Bytost pořád povídá... . Je neslušné odcházet, když vám někdo něco vypráví. Copak, ale nevidí, že spěchám, že mi je úplně jedno co říká? Bojím se. Bojím se, že to nestihnu a brána se uzavře. Velká ručička se neúprosně blíží k malé.
   Konečně. Bytost mě propustila. Běžím. Běžím a - slyším neodvoatelné - bim bam, bim bam, bim bam... .
   Lehám si vysíleně na zem a záda - záda se každým kousíčkem dotákají kamenné dlažby. Rozprostírám ruce a nohy, tak dlouhé, že se mohu dotknout pat domů. Stávám se součástí toho malého kruhového kousku země. Domy se nade mnou sklánějí a já popadám dech. Pulsuje mnou horkost spěchu a strachu. Přes tvář mi přelétá chladivý závan čistého vzduchu, zhluboka se nadechuji, otvírám oči a v kruhovém průzoru vidím modročerné nebe a hluboko v něm září světýlka hvězd. Vím, že tenhle kousek nebe je jen můj. Dýchám čerstvý vzduch a pozoruji hvězdy...
  Mrknu na kulatý ciferník. Hodiny opět uazují za pět minut dvanáct. Vstávám a klidně procházím bránou.


4 názory

Yack
16. 05. 2009
Dát tip
Pěkné, lehce surrealistické.

Hanka13
16. 05. 2009
Dát tip
Ano,základem povídky byl můj sen, který jsem dotvořila.A všechno dostalo smysl.Bytost je něco živého, co mně někdy navštěvuje ve snech. Je těžké to vysvětlit-komunikujeme spolu beze slov, ale nevím o čem, jen to má smysl, který je mou součástí. Bytost je hmotná mimo mne, ale vlastně nevím jak vypadá. Brána je brána ve všech smyslech. Tož tak nějak.

Labud
16. 05. 2009
Dát tip
To vyprávíš sen? Co je brána? Jaká bytost?

líbí se mi to, je to hezky vyprávěné

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru