Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bojím se věcí pod postelí

14. 07. 2009
1
5
1126

Malá vědecká hypotéza o tvorech pod vaší postelí...

Věřte mi, každý tam nějaké má. Mezi posmrkanými kapesníky, pavučinami, ohryzky od jablek, popřípadě mezi zbytky jiných poživatin, či věcí, jsou okem nerozeznatelné. Někdo je vidí přirozeně, někteří se je časem naučí vidět a jsou i tací, kteří o nich nemají ponětí celý život. Zpočátku mohou působit krajně nesympaticky, ale hned jak se blíže poznáte, zjistíte, že můžete být i docela dobrými společníky. Háček je v jejich děsivosti. Jisté věci jsou natolik děsivé, že je skutečně těžké pustit si je k tělu. Chtěli byste se jich snad zbavit? Jednoduše je vypudit z jejich teplého místečka pod postelí? Jen to zkuste! Prodejte postel a pořiďte si spacák. Suverénně nakráčejí pod spacák! Prodáte-li spacák a následovně zakoupíte rohožku,  nacpou se pod ni. Myslíte si snad, že by Vám pomohlo stát se bezdomovcem? Ani náhodou, nepodceňujte věci. Je to s nimi stejné jako s hadem Uroborosem, požírajícím si svůj vlastní ocas, nekonečný koloběh věcí. 

    Kupříkladu jedna z mých věcí, které se obzvláště bojím, je bezcestí. V určitých obdobích se bezcestí vyloupne, zírá na mě a ptá se: „Má to vůbec smysl? Kam dál a proč?“ a vůbec má mnoho děsivých otázek. Také se velmi špatně snáším s červíčkem. Má ve zvyku mě popichovat a něčím do mě dloubat. Já pak nad tím něčím musím hloubat a nepřináší mi to pražádnou radost. A kolik průšvihů mi zavinila taková Heluna! Neustále přetáčí všechny hodiny nazpátek, mumlá mi do ucha, když se říká něco důležitého, našeptává mi špatné hodiny odjezdů, příjezdů, srazů, jejím oblíbeným ranním vtipem je nakukat mi, že mám ještě spoustu času a ranní spánek je velmi důležitý. Chodí ráda na procházky a často mě doprovází všude možně, pokud jí cesta připadá nudná, obvykle mi podrazí nohu. Nebo rozepne zip od tašky, což završí vysypáním veškerého obsahu v ní. A co vaše věci? Vidíte je?

5 názorů

přendáno do fejetonů. a dík za hodnocení. újezda? hellák?:D dobře tele. tele je prostě tele. ještě tak mobiláka si představim. ale újezda? jakože na tebe vprostřed noci zpod postele vyleze odbočka nebo tak něco?D

Slávek
11. 11. 2009
Dát tip
** souhlasim s tebou, taky je vidím. Mě zase zlobí helláci újezda a mobilák a tele.

raja
14. 07. 2009
Dát tip
Fajn, skoro fejeton. Teda asi:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru