Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Miluji

31. 07. 2009
6
18
1577
Autor
Amélyje

"Kéž jsa vzdálen ruchu světa žít a tvořit volně smí... místo díků kéž mu vzkvétá moudrých tvůrců přátelství." (z básně An die Freude - Radosti; J. P. Uz) *** pro pořádek byl čtvrtý verš posunut na pozici šestého.

Př. 1

znaven cestou padl k zemi
cestou znaven padl k zemi
padl cestou znaven k zemi
cestou padl znaven k zemi
padl znaven cestou k zemi
znaven padl cestou k zemi


P(3) = 3! = 6

Miluji!
Faktoriály.


18 názorů

Amélyje
31. 07. 2009
Dát tip
nu, pohleďme na to takto - je to hříčka a já rozhodně nechci reformovat poesii tímto směrem. jen jsem pro to, aby se čas od času objevilo něco jiného, zkrátka přistupovat k tomu volněji - chtěla jsem tím spíš ale upozornit na svůj vztah k matematice, než pašovat matematiku do poesie a záludně se z ní snažit udělat její nedílnou součást. je to zkrátka matematická báseň, jedna z mnoha, a je jen na čtenářích, jak ji přijmou, já se s ní nesnažím o žádný průkopnický kousek. jsem vděčna za názor a za zastavení.

Norsko 1
31. 07. 2009
Dát tip
samozřejmě

Amélyje
31. 07. 2009
Dát tip
Dík. Teď až to budu chtít publikovat, musím tě kvůli názvu uvádět jako spoluautora.))

Norsko 1
31. 07. 2009
Dát tip
" Jak se Jarmil posral " :-)

Amélyje
31. 07. 2009
Dát tip
eh, totiž - ingredienci. já mám dnes špatný den na písmenka, pardon.

Amélyje
31. 07. 2009
Dát tip
Jarmil šátral potmě ve sklepě a hledal jakousi dochucovací ingradienci. Jak byl však vyčerpán neustálým zakopáváním přes neidentifikovatelné předměty, lehce zapochyboval o zadaném množství a otázal se: "Kolik že mám vzít těch cibulí?" "Tři!" zařval jeho otec již poněkud nedůtklivě z půdy. Jarmil si to vyložil po svém a přinesl jich šest.

Norsko 1
31. 07. 2009
Dát tip
4!=24 (!)

Amélyje
31. 07. 2009
Dát tip
no, ono o ten absolutní rým moc nešlo, jen.. to vzniklo z básně: Sergejevič Alexandr opustil dům, šel na vandr ........................ znaven cestou padl k zemi/ cestou znaven padl k zemi/ padl cestou znaven k zemi/ cestou padl znaven k zemi/ padl znaven cestou k zemi/ znaven padl cestou k zemi ........................ nechcete-li, nevěřte mi nu a nastal problém, jak poskladát ta slova. a jelikož jsem se nemohla rozhodnout, napsala jsem si všechny možnosti a pak jsem se zasmála, že se nevědomky v "poézii" zabývám matematikou a rozhodla se to uveřejnit jako samostatný počin. sice hrůzyplný... ale. je to zkrátka taková blbost. jenže v mé povaze je bohužel neupozornit čtenáře již v zařazení na to, že se jedná a cosi nevážného.

apatie
31. 07. 2009
Dát tip
pokus o cimrmanův absolutní rým v "kombinaci" s faktoriálem ... pomalu mi to připomnělo ftip jak leží v posteli dva studenti matfizu a ona se ptá jeho "myslíš na to na co já? " on "jo" ona "a kolik ti to vyšlo?"

Amélyje
31. 07. 2009
Dát tip
permutace jistě mají také nějaký řád. i naše konverzace se - sice špatně, ale přesto - rýmuje. apatie a amélie. tedy - amélyje. jen ve jméně. chci říct - nemělo by to připomínat kombinatoriku. ne pouze. řád můžeš nalézt například v tom, že každý verš, mohu-li to hanebné cosi takto rozdělit, končí slovy "k zemi". dále - omyl vznikl v pozici čtvrtého verše, který by se pro pořádek měl vyskytovat až na konci.

apatie
31. 07. 2009
Dát tip
no popravdě v tomhle jsem řád nenašel, je to nahodile poskládané a spíš mi to připomíná kombinatoriku ... proti gustu až se ucho utrhne

Amélyje
31. 07. 2009
Dát tip
naprosto mimořádné! má to řád.

apatie
31. 07. 2009
Dát tip
miluji, když někdo miluje ! jaké to je milovat faktoriál ?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru