Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Múza se mě straní ...

30. 08. 2009
6
20
1331
Autor
Edmund_Broyd

Múza se mě straní,

jsem bez talentu.

Čekám tu na ni

a v duchu dekadentů

pálím cit

na hranici temna,

neb bolest smí být

až bezobjemná.

Oheň mám v dlani.

I vodu, vítr, zem.

A múza se mě straní

- bez talentu jsem.


20 názorů

koloušek
25. 01. 2010
Dát tip
Vůbec to není špatné.T*

A.H.
22. 01. 2010
Dát tip
Není radno pouštět se do tak těžkého boje.

Miroslawek
22. 01. 2010
Dát tip
děkuji vám přátelé a broučci ;o)

#Miroslawek: Co si mám s Tebou počít, broučku? Bleješ do veršů kde komu, v poslední době ponejvíce mě. Pitváš rytmus, pitváš slova, jsi umanutý v odhalování plagiátorství a podsouváš své názory plnými hrstmi. Jsi mustr nad mustry, radou nepřispěješ a pliveš a pliveš. Delší dobu dumám nad tím, co tím vlastně sleduješ. Od listopadu jsi sám nedal ani čárku. Tvé verše jsou krkolomné, hip hop hadr. Nevidím v nich žádné obrazy a pocity jsou všelijaké. Hraješ si na kritika, děláš, že jsi tak sečtělý, že snad spíš v knihovničce. Nemyslím, že jsi krtik jako takový. Jsi plivník, který umí jen zranit. Netuším, čím jsem Tě mohl popudit (a mezi námi, je mi to absolutně jedno), ale Ty rozhodně nejsi hoden toho, aby jsi mohl někomu radit. A vlastně tak ani nečiníš. Možná mi těmi svými plivanci děláš reklamu, ale o tu já Ti, broučku, netojím. A jak je vidno, tak málokdo zde. Chytání za slovíčka a počítání slabik, to svede i můj mladší syn. A máš-li chuť překopávat něčí verše, začni, prosím, u těch svých. Doposud jsem se k Tobě choval slušně a nehodlám to měnit, ale na kritiku Tvého stylu vlastně nejsem zvědav. To Ty jsi farizej, Miroslávku. Tak si tu, ksakru, nehrej na boha. Je tu spousta jiných, kteří by mohli a nečiní tak. Měj se pěkně, Mirosláwku a věnuj se svému synkovi, neboť ten si to zasluhuje více, nežli knihovnička. Třebas piš, ale nepohrdej. S pozdravem EB

Miroslawek
22. 01. 2010
Dát tip
Psát komentář jen k textům, které se líbí je farizejství a medvědí služba autorovi. Zlepší se jen ten, kdo je nucen obstát, kdo čelí protivenství. Bez toho druhého, negativního pólu, ta publikace vlastně ztrácí smysl.

renegátka
22. 01. 2010
Dát tip
Miroslawku to já mám jednodušší měřítko, buď se mi něco líbí a nebo nelíbí.Když mě báseň neosloví, nepíšu k ní komentář.Je tu mnoho začínajících autorů a nebo se jim právě nedaří, tak je přeci nebudu shazovat.Literární server je však jediné místo, kde se autor může zlepšit.Psaní do šuplíku to nenahradí.Tady na Písmáku je tolik krásných básní a já je moc ráda čtu.Když porovnám jen odstup jednoho roku,je poznat zlepšení u mnoha autorů.Líbí se mi tu.

Miroslawek
22. 01. 2010
Dát tip
renegátka: poezie je jinde, tohle jsou jen (a ještě špatně) naplněné formální znaky ... i když samozřejmě, že tě mohou oslňovat jiskrné zraky porozpadlé trouchnivějící mumie, ale to neznamená, že je v ní život ;o)

renegátka
22. 01. 2010
Dát tip
Děkuji za avízo Miroslawku. Mohu pouze znovu napsat, že tohle je poezie, která se mi líbí.Je mi blízká. Když čtu tvé básně těm já nerozumím. Edmund Broyd je má krevní skupina.

Miroslawek
22. 01. 2010
Dát tip
Proč chudák?

# Miroslawek: No, vskutku vkusné. Chudák chlapeček.

Miroslawek
22. 01. 2010
Dát tip
malá úprava (pro mého osmitýdenního syna) Hrůza, sémě, sraní, jsem pokálen tu. Čekám tsunami a v puchu exkrementů pálím cit na hranici temna, má vůně smí být až bezobjemná. Oheň mám v dlaních. I vodu, vítr, zem. A hrůza, sémě, sraní - pokálen tu jsem.

A.H.
27. 12. 2009
Dát tip
Myslím si, že kdo má kladný vztah právě k poezii si najde cestu k jeho písním a textům, které nemají chybu.

To zní moc hezky. Budu si ho muset poslechnout.

A.H.
27. 12. 2009
Dát tip
To mi připomnělo text Martina Maxi. Také často zpívá o múzách. Máš cos chtěla mít, žádnej strach, můzy na mě už neletí, léta obracím jenom prach kdesi v útrobách paměti A jen zřídka vyorám do tance noty neklidný jako rtuť. Zbytky hostijí z monstrance, co mi na chvíli spraví chuť.

Metod
30. 11. 2009
Dát tip
ňákej talent tam bude:)

renegátka
28. 11. 2009
Dát tip
Talent by byl, ale Múzy na požádání nechtějí líbat.

blbjenka
31. 08. 2009
Dát tip
já myslim že to nebude tak zlé :) básnička vcelku fajn ale chrlit moc básniček najednou zde není příliš rozumné

...nestraní,jen čeká až budeš unaven *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru