Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

A ještě když

14. 09. 2009
0
3
1058
Autor
Gianni
A ještě když. A pár takových. Se nemusí znát. Ve větru. Když jdou. Nepřehání. Jsou stabilní. Celkově neutrální. Komu mávají? V přítmí. Se neznají. Prolétla kolem? Ta která? Svéhlavá. Příště zůstává. Křemeny. Fascinace okolím. Nic je nebolí. Krok za krokem. Slunce? Komu se vzdává? Ta pravá. Kořeny. Něco říkají. Nohy do třmenů. Vzdor kamenům. Síla. Všechno překoná? V nás ozvěna? Kam napříště? Nepoví. Zůstává. Krade se. Pozvolna. Věří. Umírá.

Nemůže. Jen tak. Když není. Se sama ptá. Co když ne? Kam půjde? Proč naříká? Kam patří? Jde. Všem uniká. Jdou za ní. Bratři. Nepoznaní.

Kdo pozná ji? Jen král, jen princ, ten pravý. Příliš. I když málo. Příliš zdravý, jak se zdálo. Ne moc konce. Od začátku. Překážky. Kam jít a proč? Se ptá. A neví. Má zlost. Před sebou vidí. Jak dřív. Tu zář. A bojí se. Kam a kdy. Jít. A dál. Co zatím má se dít? Bůh suď.

Tvá tvář. A jih. Je tam. Jít v dál. Kam není možné jít. Jsou tam. Ti pomohou. Když budou chtít. Jsou tam. To ví. Však pomohou? Nemají proč. A jak. Však cesta vede tam. Tak jde. A ví. Že nemůže. Že konec přichází. A teprv on. Je tam. Kde chtěl. Jsou tam ti dva. V té tmě. Kde chtěli být už kdys. Teď chtějí zpět. Však cesta nevede. Už nikam. Nikdy. Ani naposled.

3 názory

Saintzero
16. 09. 2009
Dát tip
krátké věti díla spíš kazí,je to násilné přerušení toku myšlenek dost z toho bolí hlava,je to jako kdyby to psal někdo na perníku.

Ten joint byl nejspíš zkaženej.

Zbora
15. 09. 2009
Dát tip
Soukromně si myslim, že to teda vážně jako trochu přehánějí. Ani můj oblíbený řezník neumí takovou sekanou.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru