Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kéž Múza políbí mně K.O.U.L.E

23. 09. 2009
27
56
6493
Autor
Oldjerry

Někam se mi vytratila Múza

 

tak už jsem zase v louži. Spíš v zálivu. Takovým tichým, inertním, impotentním, zasraným zálivu. Ani čabrák tu nazacvrdliká, ani větvička nezachroustne, ani šťovík nezakyselí… absolutní nic. Žádný nápad, téma – něco, za co lze s jistou nadějí na úspěch zatáhnout.

Spousta nápadů o čem a jak psát mne sice napadá, ale zákeřně - ve chvíli, kdy není šance si udělat poznámku, poznamenat chytací slůvko. Například zalehnu – půlnoc mi černě čůrá na okno, což nevidím, protože je tma a navíc mám zatažené žaluzie. Slyším jen kapky vytrsávat skoropravidelný rytmus na podokenní plech. To je chvíle, to je situace, to je zvuková kulisa, kdy mne občas něco trkne, blikne, zapálí.

A  helemese – nápad…a dobrej... Najednou žasnu : proč mne to nenapadlo už dřív? Proč to nenapadlo někoho jiného (většinou si představím někoho konkrétního). Taková síla! To nemůžu přece zapomenout…

Chyba – ráno mám řípu vymydlenou a zbývá jen rozpouštějící se mlhavý obláček zdání, že těsně po půlnoci mi něco-cosi bylo jasné a třebaže o půlnoci, tak nabíledni. Když si náhodou vezmu k posteli psavosti, tak mne – jako na ptáka – nic nenapadne, co by stálo za rozsvícení a taková podobná malá nepohodlí.

 

Někam se mi vytratila Múza… bůhví, jestli jsem někdy nějakou měl. Zatím to budu hrát tak, jakožeby ano, Múza byla a zmizela. Kam ? Nevím, kdybych věděl dojdu za ní a tvrdě po ní vyjedu. Třeba jste ji někde zahlédli. Že nevíte jak vypadá ? No jo, popis, to mi nikdy nešlo, když jsem to potřeboval. Za to mi to šlo samo, dokonce proti mé vůli, když jsem chtěl napsat povídku, fejeton, nebo něco takového podobného. Tak : moje Múza je rozverná řehtačka rozchechtaná, prsatá, ale útloboká zrzka s mlíkovou pletí a chrysoberylovýma očima. Tím se trochu prudce liší od mého oblíbeného sextypu, neboť v tom podstatném se od něho poněkud odklání. Já mám rád oči jako čokoládu na zlatověokrové pleti (stačí opálení) pod tmavou ofinou. S oběma pak značně kontrastuje i typ mé vlastní ženy, která je modrooká blondýna.

Jak jsem napsal, je to rozchechtané stvoření (Múza – ne žena), ale jen když se předvádí. Jakmile se mnou zůstane o samotě začne tesknit, smutnět, dumat až deprimovat se a napadají ji a mně potom předkládá většinou věci, které se blíží epilogům, ba - epitafům a nekrologům.

 

Takže blondýny a brunetky nechte být, ať si jdou po svých pěšinkách. Uvidíte-li však zrzku, řekněte jí, že jsem přišel k penězům. To jediné by mohlo zabrat…

Ona sice časem zjistí, že jsem ji podfoukl, ale to už ji zase připravím o… hale nech toho – o jakou poctivost ? žádnou nikdy neměla… já ji připravím o nějakou tu inspiraci! Pak zase může na nedefinovatelně dlouhou dobu zmizet, než začnu vymýšlet nějaký (ještě neočumělý trik), jak ji zase na pár dní, na pár nápadů, přilákat…

 

Na prachy už ji potom samozřejmě nenachytám...


56 názorů

Oldjerry
30. 10. 2009
Dát tip
Díky Kamile

Vtipné-to vždy ocením tipem...*

Oldjerry
07. 10. 2009
Dát tip
VTM - to vypadá skoro jako pochvala - děkan

Oldjerry
27. 09. 2009
Dát tip
moorgaane, sašo - je potěšitelné už to, že jste věnovali čas přečtení... D

Saša Deda
27. 09. 2009
Dát tip
ten hal me chytl :-) ale vazne, tohle mi moc nesedlo, je to takove hodne primocare a ani ty vulgarismy mi uplne nesedly... ikdyz musim uznat, ze je to psano inteligentne a sveze :-)

moorgaan
26. 09. 2009
Dát tip
taky by se mne lip libil nazev " kéž Múza pilíbí mé koule ".-))

Oldjerry
25. 09. 2009
Dát tip
Aleši - srandičko, samozřejmě, že to byl záměr a ty to víš. Já jen proto oponoval, že by se to klidně dalo vzít skutečně i jen jako nedopatření, což by jistou humornost trochu posílilo.

ano, nenapadlo mě, že název mohl vzniknout i omylem :o)

Oldjerry
25. 09. 2009
Dát tip
Aleši - Máš pravdu...zbytečných debat je tu dost. Zejména když víš, jaké jsou mé záměry (:-D

napsal jsem , že název je lascivně znějící. Což je pravda a kdyby to nebylo tvým záměrem, mohl název vypadat jinak. Tak se nevykrucuj.

Oldjerry
25. 09. 2009
Dát tip
Aleši - jaký lascívní název ? Název je jasný a KOULE je tam povinně. Čistému vše čisté (:-D Eddie a Sebastiana - pokud nemáte nic jiného, než tato důležitá sdělení, snad by bylo vhodnější zvolit jiný prostor... Všem ostatním tadytuzde čtoucím děkuji za gratulace, tipy a to i za ty, které jste dát chtěli a z nějakých příčin to nestihli. Zdá se, že většinu to pobavilo a to bylo mým cílem. Ani náhodou mne nenapadlo, že vyhraji...

a ještě omluva za překlepy...

tak nevím. Sám jsem se nechal taky nalákat na lascivně znějící název (mezi námi: neodpovídá zadání, ale takových bylo v tomto kole spousta, tak jdeme dál...) a dal tip. Když jsem si to četl podruhé, už jsem se trochu drbal na hlavě. Jasně, téma je dodržen. I když za cenu rozvleklého a snad tisíckát jinde zmíněného popisu, jak nejgeniálnější nápady přijdou o půlnoci, kdy se nechce rozsvěcet, a že pak máme ráno smůlu. Přidaná hodnota spočívá snad jen v černém dešti (inu Lovosice a jejich chemička) a pak v poznání, že autor preferuje jinou barvu vlasů u žen vně své hlavy a jinou uvnitř... Ale k vítězstí to stačilo, tak sláva vítězi :o)

Vím, pozdě, ale GRATULACE ZE VŠECH NEJVĚTŠÍ, Járo! :)))))))))))))*****

Adamova Eva
25. 09. 2009
Dát tip
také graguluji k vítězství a mrzí mne, že jsem měla tak málo času, abych si přečetla dříve *O) je devět těch zrzek, máš na výběr

macecha
25. 09. 2009
Dát tip
gratuluji k vítězství v "KOULI"***

přikláním se k všem těm, co toto dílo učinili vítězným*

Bíša
24. 09. 2009
Dát tip
Byl jsem mimo domov, tak jsem nemohl tipovat. Jsem rád, že dílko získalo vavříny!!!

Sebastiana
24. 09. 2009
Dát tip
Je prý něco jako cherubín...

Sebastiana
24. 09. 2009
Dát tip
Teď jsem dostala informaci od svého mužského, že jí Múza nemá, tak nic... Je si prý jistý.

Sebastiana
24. 09. 2009
Dát tip
Ty mi to neulehčíš, viď? Myslela jsem , že by jsi chtěl Múzu více než líbat...

Sebastiana
24. 09. 2009
Dát tip
Ona je ženská, alespoň to všichni tvrdí...

Sebastiana
24. 09. 2009
Dát tip
Máš v profilu psáno muž

Sebastiana
24. 09. 2009
Dát tip
Mám problémy s některými slovy, ty na veřejnosti neříkám... Eh, je to těžké...ty jsi muž a ona žena...víš?

Sebastiana
24. 09. 2009
Dát tip
Dívala jsem se k tobě, kecáš. Třeba jsi spal a nevěděl... Bála se abys jí ...

Sebastiana
24. 09. 2009
Dát tip
Aha, tak to jo... Tak je mi to jasné, má radši chlapy. Ty líbá pořádně, mě jen tak líbne, potvora.

Sebastiana
24. 09. 2009
Dát tip
Ale já lépe vycházím s chlapama, proč to je ženská?

Sebastiana
24. 09. 2009
Dát tip
To by mne zajímalo, na co se Múzy lákaj...

nahá12
24. 09. 2009
Dát tip
chlapácky vtipné, ale sem tam jsem se taky zasmála

Oldjerry
23. 09. 2009
Dát tip
Tosca - No vidíš a to jsem si ji spletl s jednou přelivovou a už to funguje !

Oldjerry
23. 09. 2009
Dát tip
čučenko :) JdC - D

Toscana
23. 09. 2009
Dát tip
No, myslím, že zrzek ti netřeba... ta, co tě líbá, tě líbá neméně svižně a pěkně! *t

čučenka
23. 09. 2009
Dát tip
souhlasím s aleškem ohledně inovace místa líbání múzou :-D.

Oldjerry
23. 09. 2009
Dát tip
Květoni, hodně jsem se zdržoval, abych se nezamontoval majetného koně, milovaného půlkoně v mopedu a bratra vyndaného z bílé skříně... Moorgy - vzpomínka mne tak ovládla, až jsem nahlas expiroval (:-D

moorgaan
23. 09. 2009
Dát tip
jooooo zrzky ty dovedou in spirovat!.-))/*

Už za tu sekvenci - Ani čabrák tu nazacvrdliká, ani větvička nezachroustne, ani šťovík nezakyselí… musím udělit tip. A Jarda Válek by měl nepochybně taky radost, přestože by zůstal tradičně smutným mužem. (-:

Oldjerry
23. 09. 2009
Dát tip
Dneska jsem letěl za jednou zrzkou, jenže záhy jsem zjistil, že má přeliv a obličej s akné. Tak to teda ne... Díky! Devotně dětský dědek dojížďák

Impresse
23. 09. 2009
Dát tip
:-)*

Hesiona
23. 09. 2009
Dát tip
Zrzku nemám... ale můžu si ostříhat ofinu! :o)))

To nemá chybu... :-)t.

Oldjerry
23. 09. 2009
Dát tip
avision pro koníka

pochva la za ucho pení už v názvu :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru