Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Z mýho života

06. 10. 2001
15
0
3297

Tak teda já sem ňákej Viktor a že bych vám teda povyprávěl něco ze života, říkala jedna moje kamarádka, ale že prej abych ji nejmenoval, že jako abych tady neměl tu protekci. Že prej něco o zviřatkách, ona kamarádka má ráda zviřátka a já taky, tak jsme se vlastně taky seznámili my dva, na jednom netu o zviřátkách. Kamarádka řikala, že je tu málo povidání a že je to škoda.

 

Já bych teda zavzpomínal a vrátil se do mládí, to jsem jako malej kluk dostal štěně. Byl to můj první pes a byl jsem děsně šťastnej a chodil s ním ven s ostatníma klukama. On to byl nějakej podvraťák a nikdo neměl tušení, do jaký velikosti vyroste, já mu chtěl říkat Míša, ale táta povídal - představ si, že z něj třeba vyroste obrovskej hafan a my na něj na ulici budeme volat Míšo a lidi se budou chechtat a chudák pes se bude stydět. Tak jsme všichni dali hlavy dohromady a nakonec jsme ho pojmenovali po jednom známym advokátovi z detektivek Perry Mason, ale říkali jsme mu zkráceně Perry, aby to nevypadalo blbě. Nevim, jestli to bylo tím jménem, ale fakt z něj vyrostl ohromně chytrej pes. Nejdřív trochu měnil barvy, jako malej byl skoro černej, pak začal světlat, jednu chvíli byl zrzavej a nakonec skončil u takový hezký šedý barvy. Srst měl pěkně huňatou a vypadal jak malý medvídě. V zimě to bylo fajn, ale v létě bylo chudákovi horko, tak ho máma vzala k nějaký kamarádce do salonu a ta mu vymyslela tak fešáckej střih, že Perry vypadal jako nějakej Von a lidi se na ulici zastavovali a ptali se, co je to za rasu. Nám bylo blbý pořád říkat, že je to jen pitomej vořech a v tý době moje máma zrovna holdovala skotský brandy, tak jednou když se zase někdo dychtivě vyptával na rasu, máma povidá - víte pani, to je skotskej brendiér a je hrozně vzácnej, v celý Evropě jsou jen tři.

A lidi kulili oči a věřili tomu.

Tím chci prakticky říct, že když lidem umíte zalhat s patřičnou nonšalancí, můžete jim v podstatě nakecat cokoliv.

 

 


Já proti stylu nemám nic. Je to pěkný, žádný zbytečný řeči, prostě *TiP*

Pnin: ti, co mi vyčítali poslední dva řádky, měli na mysli jiný dva řádky, víš.. ty už jsem smazal a fakt byly dost nepovedený!!:-)))

Pnin
15. 11. 2001
Dát tip
Čoveče, tahle věc má kouzlo...A poslední dva řádky jsou výborný. tipuju. Proč mi připadá, že se až moc lidí tady snaží najít růžovej sad, kde je cedule s dokonalým návodem na život. Lidi, nebuďte tak komisně upjatý.

Popelucha
22. 10. 2001
Dát tip
Dlouho jsem se při čtení nechlámala nahlas. Teď jo. Takže dík. Já jsem našeho jezevčíka v mládí (tedy hlavně v jeho mládí, ale i co se mě týče, ehm, no nic) vydávala za vlčáka, páč měl stejnou barvu jako mívají vlčáci.

Popelko, jestli se chceš při čtení chlámat, tož si přečti sama sebe:o)))))))))))) Asi si tě vytisknu a rozmnožím, jsi tady jedna z nejlepších!!!!!!! Tím chci říct, že tvá chvála obzvlášť potěší:o)

Spvrivs
17. 10. 2001
Dát tip
Perfektní zábava. ;-)))))))))))))

Wopi: koukám, že máte s Wiki z mého odhalení druhý Vánoce :o))))))))))))))))))

Wopi
12. 10. 2001
Dát tip
Čtvrtý :o))) - ale jinak máš recht, Viktore. :o)))

Yeziiinka
12. 10. 2001
Dát tip
To jako joo? Já myslela, že jsem poznala nového čističe!!!

Helča
12. 10. 2001
Dát tip
* taky mi to připomíná .... opravdu nováček?

sakryš, vždyť já ty dva poslední řádky smazal, tak jak to, že jsou tu znova?????????????????????????????

tak jsem to smazal podruhý.... prosím nějaké svědky:-)))))) Imat: máš naprostou pravdu a ostatní taky, fakt jsem to poctivě smazal už 7.10.... ona ta poslední věta měla dokázat, že jsem opravdu chlap, ale asi jsem to přehnal(a):-)))))))???? Helča: máš postřeh:-DDDDDDDDDD jestli si myslíš, že víš, kdo jsem, tak to prosím neříkej nahlas, díky:o)))))))

Wopi
12. 10. 2001
Dát tip
Já to řeknu nahlas!! Jsi Viktor Čistič! :))))))))))))))))

Yeziiinka
10. 10. 2001
Dát tip
Skvělý!!! Skvělý, skvělý, skvělý!!!!! :)))))) Tohle je něco, co mi strašně sedlo - literatůra jak vyšitá pro můj dnešní večer (dlouho jsem tu nebyla :)))) Navíc má moje sympatie Tvé jméno... *!!!

Wiki
07. 10. 2001
Dát tip
od dob 3lobytích střípků tady něco takového chybělo..:-))))))))))) moc jsem se pobavila, ty poslední dvě řádky bych taky oželela:-)) *

Viktor bere na vědomí a maže poslední dva řádky:-)

Mahoney
07. 10. 2001
Dát tip
jůůůů :)))))

Wopi
07. 10. 2001
Dát tip
:)))))))))))))))))))))))))))))) ***

Modona: ještě lepší by bylo "norský svetriér" :-)))))

...kámoščina voříška jsme v dětství s kamennou tváří vydávaly za krupauerského teriéra (dle příjmení majitelky). A žrali nám to taky...:)))

Baba_Jaga
07. 10. 2001
Dát tip
Dobrý, Viktor:-)) Připomíná mi to pejska jedné mé kamarádky, ale je už po smrti (ten pejsek):-(( A vůbec mi nevadí nespisovná čeština, snad jen, trošku mi to připomíná styl 3loba:-)) Tip:-)

Amanda
06. 10. 2001
Dát tip
No nevim, obsahove mi to prijde jako skolni slohovka z osmicky... nelibi se mi styl kterym je to psane... na muj vkus trochu moc orazene... ale ten konec tomu dodal teda super cernou tecku :-(((

Krel
06. 10. 2001
Dát tip
Pravdivé...sice trochu otřelé napsání, ale to je možná dobře, neb život je taky otřele stejný v těchto věcech...!*

Modona
06. 10. 2001
Dát tip
Viktore: Mám kamaráda Toma z jiného chatu a ten má maminku / tu teda neznám z žádného chatu/ a ta vždycky chovala malé knírače. Před rokem si vzala z útulku pejska, který vypadá tak příšerně, že bych věřila tomu, že jsou na světě jen 3:-) Ten pejsek má u krku takovou bílou skvrnu jako na svestru s norským vzorem a ona maminka všem říká, že je to Norský teriér, děsně vzácná rasa. Ten TIP je pro všechny maminky, které dovedou dělat svět hezčí než je:-))

clovrdik
06. 10. 2001
Dát tip
:-))))))))) dobrý, pobavilo mě to, jak příhodou samotnou, tak i stylem ( pravda, místama mi to příjde nespisovný za každou cenu ), ale to je fuk :-) celkově jsem rád, že jsem si to přečetl a tobě dík za možnost se dobře pobavit a právě za to TIP

Amando, po tvé fundované kritice jsem nahlíd na tvoji tvorbu a helemese, ono se to zase nelíbí mně:-(. Mno, asi budem každej jinej - naštěstí, poněvadž kdybysme byli všici stejní, pak by teprvá nastal ten správnej průs.. nicméně jsem přehodnotil kategorii a jelikož jsem nenašel žádnou kolonku "Pro debily" (to jako pro mě), přehodím to aspoň do blbůstek. Ju?

Pentium
06. 10. 2001
Dát tip
Spravně, co záleží na formě, když obsah jednoznačně pobaví. :-))A tento mě opravdu pobavil. A dám ti za něj TIP. A dost bylo nesrozumitelných básní. Viktore jen tak dál. Jen houšť. Na kritiky těch, co nemají smysl pro humor, nedej. Ty je třeba politovat.

Stínovlas
06. 10. 2001
Dát tip
Mě to taky pobavilo. Je to takové lžérně nenucené. Líbí.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru