Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

K.O.U.L.E. porodila !!!

08. 12. 2009
4
103
5772

Na vědomost se dává,

 

že dne 15. prosince 2009 se místo běžné K.O.U.L.E. vykutálí SUPERKOULE. Svá díla na zadané téma budete zasílat zprávou na nick soutěž KOULE, který jej neprodleně zveřejní, tj. anonymně, a zaktualizuje seznam soutěžních děl na hlavní stránce Písmáka (pod vyhlášením). Tuto zprávu vyvěšujeme s předstihem, abyste nebyli překvapeni náhlou změnou. Zdůrazňujeme, že se nejedná o novou soutěž (viz. dále) a prosíme o shovívavost, neboť se jedná o novorozence.

SUPERKOULE

Prosíme, nehlašte se do klubu, je určen pouze organizátorům soutěže. Děkujeme za pochopení.

 

Soutěž K.O.U.L.E. asi není třeba příliš představovat. Po roce její existence na Písmáku vyvstala potřeba nového impulsu, tedy jakéhokoliv atraktivního oživení. A tak vzniká SUPERKOULE.

 

O co půjde?

 

Klasická K.O.U.L.E. se bude pravidelně střídat se SUPERKOULí, ve které zůstane téměř všechno při starém až na pár výjimek.

 

1)      Své texty budete do soutěže posílat anonymně. Připomíná vám to nedávno probíhající soutěž Písmák hledá SuperStar? Správně, nápad pochází právě odtud. Každý tak bude mít rovnější šance uspět – nováček i ostřílený koulař. Stále však platí, že K.O.U.L.E je Klubem Okamžité Umělecké Literární Exprese, a kdo dřív napíše, ten dřív mele a sbírá tipy.

 

2)      Témata SUPERKOULE nebude zadávat vítěz předchozího kola jako v případě klasické K.O.U.L.E., ale členové týmu SUPERKOULE. Naší snahou bude vytvářet zadání více semknutá formou. Nápady nám můžete posílat.

 

3)      Čas na zpracování může být prodloužen na více než 24 hodin, záleží na formě zadání.

 

Věříme, že se vám nové možnosti SUPERKOULE budou zamlouvat a zůstanete nám věrní.

 

Váš tým SUPERKOULE


103 názorů

papouch
13. 12. 2009
Dát tip
Syd není blbec.

si to přečti, Syde - všecko už šlo...

takže je tak jak vždycky byla a myslím, že nikomu nemusí vadit - stačí se jí prostě vyhnout jako všemu co někdo nemusí... ano, aleši :o)

jednou týdně, no právě.

já myslím, že dvě koule jsou tak akorát...:o)

dítě, jen žádnou paniku - KOULE bude pořád stejně - jednou týdně

jo, ale přišla jsem jen proto, abych vyjádřila svoje otrávěni těma koulema už. je jich tady moc.

ty vaše jazykovědné šťouchance jsou opravdu vtipné. (jak je to s oním "s" a proč je ve slově filosofie nutné, narozdíl od toho prezidenta, naznačil už díky bohu papouch; a jak je to s tím "se" x "ze" stolu... ta pravidla na vás, kujóni! možné je obojí, bez jakéhokoli příznaku zastaralosti, ča.)

papouch
09. 12. 2009
Dát tip
zapomněl ses podepsat papouch

papouch
09. 12. 2009
Dát tip
Už se těším, až koule pukne Papouch

Muamarek
09. 12. 2009
Dát tip
Už se těším, až to vypukne, Marek

Fouraix
09. 12. 2009
Dát tip
tak to má kliku. to druhý už můžete konec konců nazvat i jinak, páč to nebude mít se samonabalujícím principem koule nic společnýho. bude to vlastně normální anonymí soutěž na komisně zadaný téma. jsem na to zvědaf (kecám)

Fouraix
09. 12. 2009
Dát tip
katugiro: moc se neraduj. koule se ti dokonce rozdvojí. původní dle vyjádření provozovatele zůstává, i se svou jedinou chybou, která ti vadí, a k tomu přijde ještě další, která ji nemá, zato ruší sněhokoulí filozofii samovolného nabalování nových témat kouli základně charakterizující. upřímnou soustrast tobě a gratulace střelmistrovi

papouch
09. 12. 2009
Dát tip
sofia nebo zofia? Asi teda filozoofilie. :-p

to už horší nebude, hodně lidí si oddychne. tedy oddichne. btw: věnoval jsem ti jazykovědnou úvahu :o)

president má stejný původ jako filosofie...ustupujeme negramotům.

to jsou ta pravidla, co povolila psaní "preZident" a podobné hovadiny? "Ze stolu" je ještě snesitelné...

katugiro
09. 12. 2009
Dát tip
nová... z roku '93 minulého století :) to si ještě počkej, v dalších třeba už "se" úplně zakážou

katugiro
09. 12. 2009
Dát tip
není to novota, už asi padesát let k tomu čeština směřuje :)

katugiro
09. 12. 2009
Dát tip
ze stolu, zaprvé, nemám zájem, za druhé, děkuji nashledanou

pardalin
09. 12. 2009
Dát tip
:)

pardaline, tato poznámka by mohla zavést rozvášněné davy nesprávným směrem :o)

pardalin
09. 12. 2009
Dát tip
ve starověký Spartě, nebo kdes, házeli nedovyvinutá novorozeňata z útesu; anonymitu kvituji

papouch
09. 12. 2009
Dát tip
pseudosoutěž KOULE byla, je a vždycky bude hloupá ..že ten katugiro má dycky pravdu.. jak von to dělá? ;-)P

díky Víťo :o)

katugiro
09. 12. 2009
Dát tip
pseudosoutěž KOULE byla, je a vždycky bude hloupá z toho prostého důvodu, že v ní nejde o kvalitu textu, ale o jeho popularitu proto vítám její SUPER-zanonymění téměř s nadšením a přeji mnoho úspěchů, ať už bude téma zadávat kdokoliv

naira
09. 12. 2009
Dát tip
...to mi zní jako ,starej' Tom...ehmm...jestli to tak můžu napsat... ...a nezbývá mi než souhlasit... (a snad skoro se vším... mušky se najdou časem ;)...a sice nemám času nazbyt....ale podpořím co budu moct... ....................

v poho - já se lekla žes to někde vyčetla :o)

naira
08. 12. 2009
Dát tip
tak super...tak nemám naprosto žádný výhrady...já jen nevěděla komu napsat...-ehmm...normálnímu... tak promiň...;)...omlouvám se...

já 24 hodin měnit nechtěla... je tu někde něco takovýho napsaný? ode mne?

naira
08. 12. 2009
Dát tip
fajn nápady...a jak se říká čas ukáže... ...jen bych nechala těch 24 hodin..;) ...prže to bylo, aspoň z mého pohledu, na kouli to zajímavé....co ji drželo při životě tak dlouho...(piš teď hned, nebo se na to vykašli...)...a většinou ve větším počtu....atd.. ..no nic, jen píšu svůj názor...a mizím, než...;) ...jinak přeji koli více života, a nové více duchaplných nápadů....a o vítěze snad tak moc nejde...(vím, se mi to říká když sem někde v pozadí...;) ale jde nám snad hlavně o zábavu...ne?

díky :o)

Fouraix
08. 12. 2009
Dát tip
formu bych z říše bábovek do říše poesie, kde se může stát vše, asi ani moc netahal:) jednat to zní vágně a druhak, přece můžeš taky vyhrát a zadat třebas téma: forma. ale jinak, vždyť klíďo tu super KOULI bezzadávací udělejte, to je přece vaše věc. jste svobodní a co si tady ostatní mrskáme je nepodstatný. tím bych to taky uzavřel.

vítězové KOULE téma zadávat budou - a já téma léto asi nikdy nezadala bych si tipla... a Víťu s Otazníkem taky na téma léto netipuju a že chcu prosadit aj formu vám přijde mimo mísu?! pak už teda nechápu absolutně nic z vašich exklamací ohledně úrovně čehokoli... netvrdím že su geniální ale nejsu debil, milé ČéKáĎo a Fou - tím bych pro sebe toto téma uzavřela...

Fouraix
08. 12. 2009
Dát tip
nojo. tak ať si koulaři vyberou tu svou alternativu (auto bez volantu ale s kolama nebo bez kol ale s volantem) a až bude super extra hyper speciál koule vzniklá pozitivní hybridizací obou, taxi zakoulím téže:)

myslím že každý tu má možnost něco dělat - máte nápady, uskutečněte si je - KOULE je jaká je a SUPERKOULE je alternativa - uvidí se jak to bude fungovat - ti co furt jen kecaj a nadávaj a kritizujou, stejně "nekoulujou", takže nevím, proč se zas angažujou - a esi někoho baví se trefovat extra do mne (že, ČKD?), má zelenou - esi mu to v něčem uleví nebo prospěje, nebudu na tom světě aspoň žít zbytečně... a ne, spisovně psát nebudu...

Fouraix
08. 12. 2009
Dát tip
a proč nebrat každokolní brblání části autorů, jakýže je téma zase kravina, jako folkrorní součást, která se s velkorysým úsměvem přechází a nekomentuje..? jeden si holt něco žbrmblá a druhej vystříhne squělýho hurvajze a vyhraje, že álo;)

Fouraix
08. 12. 2009
Dát tip
aleš-novák: jseš si jistej, že nejsi za poslední rok jeden z nejnápadnějších?;) jo vyhrát může i méně známý autor, ale minimálně nižší čteností je dopředu znevýhodněn, takže vyhraje přes handicap. proto je část návrhu týkající se anonymity podle mě žádoucí..

sakra, takhle blbě se profláknout...:o)

čtenářka
08. 12. 2009
Dát tip
Omlouvám se, že se vám do toho pletu, když jsem na písmáku jen kvůli čtení, ale přimlouvala bych se za návrhy. Nick soutěž KOULE uvádí, že snad je větší výzva vyhrát anonymně a téma nezadávat... U té anonymity lze bezpochyby souhlasit, určitě je větší výzvou vyhrát anonymně, ale proč by motivaci měl zvyšovat taky fakt, že již nevyhraji možnost zadávat? To je přece nelogické. Vždyť to může být i takto: vyhrát anonymně a téma zadávat:c) ale kdybyste tuto žádoucí změnu udělali u řadové koule,kdo by vám hrál tu, kde zadávání vyhrát nemůže, tedy tu "SUPER"(chichi) kouli:D V tom vám náhodou rozumim.

Fouraix
08. 12. 2009
Dát tip
no dobře tak už mlčim. vony se nějaký ty janiny6 zúčastní ať to bude jakkoliv, čímž si novorozencovu genialitu potvrdíte:)

Fouraix
08. 12. 2009
Dát tip
soutěž KOULE: v odpověď by ti stačilo zkopnout posledního Kokrouče, tam je to přesně. anonymita je čupr ale balíček, kde si s něčím dobrým musí člověk vzít něco co nepotřebuje.. něco mi to připomíná:) asi balíčky telefonních operátorů a další analogy

GeorgeGray, odpověď pro Kokrouče je i pro tebe. Ale třeba se tu zvedne větší vlna nevole a my ustoupíme. Jen není třeba tolik humbuku... :) Poslední slovo má šéfka.

Kokrouč, zřejmě si neuvědomuješ, kolik je s tou anonymitou práce. Ano, klidně můžeme pracovat skrytě, ale není to jedno? Možná je produkt pokažen. Zkus respektovat to, že SUPERKOULE je novorozenec a nech nás vyhodnotit situaci po pár kolech. Třeba ti dáme za pravdu. OK?

Fouraix, poslední dobou bylo kolem KOULE dost řečí až stávkového charakteru. Pro mě osobně je větší výzva vyhrát anonymně a téma nezadávat. Každý to bude mít jinak. Možná taky novorozenec vyroste a nebude se mu chtít vymýšlet nějaká témata, tak to zase hodí na vítěze.

Kokrouč
08. 12. 2009
Dát tip
ale nojo porád. stejně bych se zúčastnil jedině klasický koule. ale byla by v ní právě dobrá ta anonymita a tu nabízíte jen v produktu, který je jinak pokažen. což takhle rozpustit ten váš tým, kterej beztak nikoho nezajímá, přidat jen anonymitu do klasický koule (teda to jediný có jí chybělo) a nazdar?

Fouraix
08. 12. 2009
Dát tip
tady se zase voluje koukám. čkd, smekni když míjíš tým! nevidíš že nese die fahne?;)

Kokrouči, vždyť bude zadávat téma vítěz, ale jen pro klasickou kouli. To znamená, že vítěz bude zadávat téma pro kolo, které bude za 14 dní. Doufám, že tak je to srozumitelné. Kouli bylo třeba oživit, pokud neměla být zrušena. Třeba to nevyjde, záleží jen na vás. V SUPERKOULI je nový rozměr jakási anonymita, která se tu zkoušela a v rámci jednoho kola může být funkční. Něco za něco.

Fouraix
08. 12. 2009
Dát tip
kdo je zvědav na tzv. "zadání více semknutá formou" bla bla bla? hráč koule má motivaci právě v zadávání tématu v případě výhry. asi to rok fungovalo příliš dobře, tak je třeba to pokazit:)

Kokrouč
08. 12. 2009
Dát tip
pokud nebude zadávat téma vítěz, tak zmizí to co kouli silně charakterizuje a to co je na kouli nejvíc atraktivní - 1. cena.

jamoyce
08. 12. 2009
Dát tip
Výborný nápad.

good.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru