Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zážitek

19. 12. 2009
6
14
2087

stalo se

Tentokrát šla ze školy sama. Bratr-dvojče měl angínu. Šourala se s bradou na plochých prsou, aby neviděla všudypřítomné veselé hloučky spolužáků. Neuměla přijít na to, proč k nim nepatří.  Její tajné přání nebylo stát se princeznou ani zpěvačkou, ale něčí kámoškou. Dala by za to všechno, i bráchův kapesní nůž.

"Dobrý den, nevíš, kolik je hodin?" ozvalo se za ní. Všimla si, že ten pán ji sledoval už nejméně čtvrt hodiny. Byl první, kdo ji dnes oslovil.

"Já nemám hodinky," špitla.

"Co tak pozdě - zakecala ses s kamarádkami nebo jdeš za nima?"

"Já nemám žádný kamarádky!" vyhrkla.

Chvíli si ji prohlížel a pak se tiše zeptal: "Můžu si tě vyfotit, prosím?" Dokonce se na ni usmál.

Vzpomněla si na útržky cizího rozhovoru ze školní chodby o "úchylovi s foťákem". Hlavou jí prolétla všechna varování, poučky i hororové scénéře.

Přikývla.

---

Běžěla domů. Cítila pořád  jeho měkké, horké rty na svém klíně. Věděla, že se jí to nemělo líbit.

"Ty huso pitomá!!" řvli rodiče, když jim to vyprávěla. "Takhle blbá není žádná z holek ze třídy - se nediv, že se ti pošklebujou. Ty fakt nejsi schopná chodit sama ani ze školy! Dyť jsi už mohla bejt mrtvá, ty kozo!"

V noci se jí zdálo o rozkvetlé louce, něžných dotycích a očích plných touhy.

 

 

Heute ging sie  nach Hause ganz alleine. Ihr Zwillingsbruder und Schatten war krank. Sie schleppte sich traurig und drückte ihr Kinn auf  ihren flachen Brustkorb, damit sie die lustigen Cliquen ihrer Mitschüler nicht sehen musste. Sie konnte nicht verstehen, warum sie nicht zu ihnen gehörte. Ihr Geheimwunsch war nicht, Prinzessin oder Sängerin zu werden, sondern Freundin von irgenjemanden. Sie gäbe alles dafür, sogar das Taschenmesser ihres Bruders. 

"Hallöchen, weißt du, wie spät es ist, bitte ?"
Dieser Herr ging  seit mindestens einer Viertel Stunde hinter ihr her. Er war der erste Mensch, der sie heute ansprach. 
"Ähm... ich habe keine Armbanduhr," antwortete sie leise.
"Es ist ja spät geworden ... hast du so lange mit deinen Freundinnen gequatscht oder gehst du jetzt zu ihnen ?"
"Ich habe gar keine Freundinnen!", platzte sie heraus.
Er beobachtete sie eine Weile und dann flüsterte er:
"Darf ich dich fotografieren ?" 
Sogar ein Lächeln hatte er für sie.
Ein fremdes Gespräch auf dem Schulhof über einen "Triebtäter mit einem Fotoapparat" und alle Warnungen, Verbote und Horrorszenarien kamen sofort in ihren Sinn.
Trotzdem nickte sie.

Unterwegs nach Hause spürte sie noch immer seine weichen heißen Lippen auf ihrer Scheide. Sie wußte doch ganz genau, es DURFTE ihr nicht gefallen.

"Du - blöde Kuh !" schrien ihre Eltern, als sie es erzählte. "So doof ist kein Mädel aus deiner Klasse! Kein Wunder, dass sie sich über dich lustig machen! Du bist nicht einmal dazu fähig, aus der Schule alleine nach Hause zu kommen! Du könntest doch tot sein - kapierst du das nicht, du dummes Huhn ?!"

In der Nacht träumte sie von einer wunderschönen Wiese voller Blumen, zärtliche Finger und Augen, die nur sie begehrten. 

Fragen Sie sie nicht nach dem schönsten Augenblick ihres Lebens. Sie kann nicht lügen.


14 názorů

Děkuju moc, blondýne:-), pomohl jsi mi. Je to fakt podle pravdy, i ty dialogy. Hrdinka je vysoce inteligentní a zdá se mi "normální", drsných příběhu o ní je víc, snažím se přijít na to, co u ní není v pořádku a jak jí pomoct. "Nedokázala" tam bylo původně, ale chtěla jsem zdůraznit její zvláštní způsob myšlení, ne jen neznalost nebo nepochopení..ale asi máš pravdu. "Dobrý den" řekl asi, aby jí zaimponoval a dodal pocit důležitosti, bylo mu kolem 20. To, že nemá kamarádky, vyhrkla možná proto, protože na to celou cestu, vlastně pořád, myslela. No, on to ani moc zaobalovat nemusel. Na to "Prosím" reagovala hyperposlušně souhlasem. Nj, vypadá to divně, ale chtěla jsem ukázat, jak šíleně málo stačilo. Neprovokovala, to určitě neuměla, provokovala spíš tím, jak se loudala, řekla bych. Vyprávěla jim to, protože na ní hned poznali, že se něco stalo a ona jim to prostě poslušně vyklopila. Pak jeli na policii, kde to před nimi musela názorně předvádět policajtům... Poslední věta -místo "touhy" možná "zájmu". Původně tam pak byla ještě jedna věta: "Neptejte se jí, jaký by nejkrásnější zážitek v jejím životě. Neumí totiž lhát." ale doufám, že to není pravda. Máš recht, zkusím to eště nějak předělat...dík. hoj zp

blondýn: páč mě zaujala tvá povídka o tom klukovi ve skříni

Blondýn: zajímal by mě tvůj názor...dík

Vaud
27. 12. 2009
Dát tip
no, já právě netuším, co na to napsat

Vaud: dotyčné bylo 12...

Vaud
27. 12. 2009
Dát tip
Tyjo

Díky, Dero. Čekala jsem, kdo se toho ujme:-)

Bíša
21. 12. 2009
Dát tip
T.

Dero
21. 12. 2009
Dát tip
"Já nemám hodinky." špitla. Místo tečky zde má být čárka. Ve slově "hororové" v češtině píšeme jen jedno "r". Věděla, že se jí to nesmělo líbit. Pokud to měla zakázané, potom "nesmělo". Ale spíše se v takové situaci používá obratu "nemělo líbit". Po přímé řeči na tomtéž řádku již zpravidla nenavazuje další větný celek, ten se odráží na další řádek. A doufám, že ten prolog je nadsazený.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru