Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hloubka pohledu

25. 02. 2010
5
14
1673
Autor
facojurka

 

Dno v mé číši
je mnohem hlubší než-li
pohled do tvých očí.



14 názorů

Paulart
06. 03. 2010
Dát tip
A hlavně - mimo haiku - jistou "hloubku" mohou mít oči, ale pohled do nich?

Paulart
06. 03. 2010
Dát tip
Pouhé přirovnání, bez přesahu. Hloubka očí je tématem pro rozjímání subjektu.

konias
28. 02. 2010
Dát tip
v haiku se sice nevyznám, ale tohle se mi líbí...takže tip...mám dneska takovou rozdávačnou náladu... přeji příjemný den K.

takže: klasické japonské haiku to není, nesplňuje to žádné z jeho rysů - sezónní slovo, zvukomalebnost, počet slabik (viz například http://cs.wikipedia.org/wiki/Haiku) podle mě to není ani moderní haiku. je to miniatura o tom, že autor raději pije než miluje. haiku se myslím má zabývát vnější světem, ne tím vnitřním autorovým ale to by lépe uměi rozhodnout/vysvětlit odbornící na haiku tedy miniatura - nežli už tu někdo zmínil - text má celkem příjemný rytmus - obsah - věčné téma. podané poměrně elegantně, ale ne výjimečně, neurazí, ale nejspíš mi ani neutkví v hlavě - nicméně, slušná práce, dám tip

Oldjerry
26. 02. 2010
Dát tip
J.Š o nic nejde , ale je to jako říct mám fáro a před barákem mít Wartburga s motorem od pračky. Jinak fakt! moc velký rozdíl není....

alkáč
26. 02. 2010
Dát tip
alkotip

A co takhle při tom chlastání občas někdy zvednout hlavičku- makovičku a mrknou se jí na chvilku do očí? Nic to sice asi nezmění, ale možná, že bude od ní klid! :=) Líbí se mi to. Nabízí se množství výkladů a probouzí fantazii! ( viz. předešlé) Že to možná není "pinktlich" haiku? Záleží na tom? A kdopak to vlastně přesně ví, co haiku je? A záleží na tom? Podle mne je důležitý obsah sdělení. A forma? Vem´ji ďas! Jasně za tip ode mne! Zdar a sílu! J.Š.

Oldjerry
25. 02. 2010
Dát tip
ale co? tohle že je haiku? skromnost zdobí básníka... je to taková zábavná miniaturka s nehlubokou pointou... o haiku si nejdřív něco přečti, porotože tohle nemá ani tu klasickou stopáž.

Metta
25. 02. 2010
Dát tip
nežli

kjkszpj2
25. 02. 2010
Dát tip
poněkud volnější... TIP

tvrdý

Norsko 1
25. 02. 2010
Dát tip
narcis bledne závistí

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru