Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Neuměla žít

10. 04. 2010
0
7
417

Co když je život smrtí, a smrt životem?

Ta dívka byla anděl, který uhořel, zbyl jenom stín, tak kdo ji odpustí ...
 
  Vždy stojí u silnice. Vždy na stejném místě. Po boku jelena nebo vlka. V očích výraz laně. A oni vždy zastaví. A oni vždy zemřou.
 
   Ve dne ji vidí spát na náhrobní desce jednoho z těch hrobů úplně vzadu, na jednom z těch nejstarších. Její obličej je zakrytý divadelní maskou s úsměvem, jen oči laně vždy vidí.
 
    Pokoušeli se ji vyhnat,vlk nebo jelen jim zahradil cestu. Nakonec toho nechali.
 
    Jednou nespala na náhrobku, jednou stála u hrobníkových dveří a když otevřel, sundala masku. A on ji uviděl, klidnou. Pozval ji dál, odmítla. Šel s ní ven do noci a už se nevrátil, když odcházel, usmíval se. Když druhý den našli jeho tělo, ona už zase spala na náhrobku s divadelní maskou s úsměvem, jen oči laně vidí.
 

Ta dívka byla anděl, který uhořel, zbyl jenom stín, tak kdo ji odpustí ...


7 názorů

irem
11. 04. 2010
Dát tip
Nenapsala jsem, že je to odpad. Dokonce jsem se ani nezmínila o tom, že dílo není takové, jaké jsem čekala. Můj subjektivní názor na toto konkrétní dílo je uvedený níž a trvám na něm. Pokud s něčím nesouhlasíš nebo chceš polemizovat - prosím - ráda zjistím, jaký je Tvůj názor na tento text a jeho zpracování. V případě, že se rozhodneš se vyjádřit nebo diskutovat, prosím o avízo. Děkuji.

Přijímám Vaši kritiku ... a teď zkuste to dílo hodnotit individuálně ... to že není takové jaké jste čekali, neznamená že je to odpad ...

Matti
10. 04. 2010
Dát tip
Čekám, čekám - a ono nic! Muset čekat déle, snad bych byl i naštvanej! Chápu jako momentální vyjádření autorčiných pocitů. Ale to by stačilo prostě napsat: ,,Mám depku!"

Winter
10. 04. 2010
Dát tip
Lidi, proč?

Tak tady se nechytám... Co je smyslem a kdo(co) to mám být?

irem
10. 04. 2010
Dát tip
Uf. Na mě je tahle dávka romantického patosu příliš silná. Už od úvodní věty, která navíc v kontextu s pokračováním vyznívá trochu nesmyslně. Co se zpracování týká, doporučila bych vyhýbat se přemíře krátkých vět tam, kde nemají účel a hlavně bych se vyvarovala opakování "Vždy" - "Vždy", "A oni vždy" - "A oni vždy", "jednoho" - "jednom", "Jednou" - "jednou". Celkově mám pocit, že zvolené téma by si zasloužilo méně strohé a jaksi "hladší" a výrazově bohatší zpracování. Nechápu, proč "oči laně vidí" je dvakrát posunuté do přítomného času, zatímco zbytek textu je v čase minulém.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru