Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

KOULAŘSKÝ TROJBOJ

20. 04. 2010
1
188
4155

Vážení příznivci koule,

 

po čase opět vyhlašujeme Koulařský trojboj, čili takovou kouli o zlatou kouli.

Pravidla jsou jednoduchá:

 

1) jsou tři témata a jedno záchranné

2) soutěžící má týden na to, aby napsal soutěžní příspěvky na všechna soutěžní témata

3) pokud mu jedno ze tří témat nevyhovuje, může použít téma záchranné

4) soutěž je ukončena příští týden v úterý ve 20:00, hlasuje se do následujícího dne

5) vítězí ten, jehož součet tipů za všechna soutěžní díla bude nejvyšší

 

 

Jaké příspěvky budou přijímány do soutěže?
Do soutěže budou přijímány takové příspěvky, které budou mít v názvu uvedeno "KOULE TROJBOJ:" a název tématu.
Z pod soutěžního díla posílejte avíza - jako obvykle nejlépe mořskému koníkovi, ta je (vy)cvičená. Díla bez avíza nebudou zařazena, pač je tu nikdo nikdy už nenajde.

Kolik příspěvků do soutěže můžu napsat?
3 nejvíce, pro každé téma 1. V případě, že jich do soutěže přihlásíš víc, bereme první tři :)

Jak dlouho se soutěží?
Ukončení soutěže: soutěž bude ukončena dne 27. 4. ve 20:00 hodin. Hlasování bude ukončeno následující den, čili ve středu 28. 4. ve 20:00.

Jak bude soutěž hodnocena?
Prostým součtem tipů u všech tvých soutěžních děl. V případě nerozhodného výsledku rozhodne odborná porota v podobě řádek - koník - vt marvin a otazník.

Budu do soutěže zahrnut, i když nenapíšu všechna tři díla?
Jasně. Akorát asi nevyhraješ :)

 

Těším se na vaše výtvory.
Psancům zdar!

ř - áde - k

 

 

Soutěžní témata:

 

1) I´m just the girl

forma povídka / fejeton

 

 

2) Kavárna v pasáži

úvodní epizoda televizního seriálu, forma scénář

  << pomůcka >>

 

 

3) Cesta (viz. audioukázka)

>>> Audioukázka zde <<<

forma volná

 

 

Záchranné téma

4) Šachmat

Forma poezie


188 názorů

moorgaan
27. 04. 2010
Dát tip
teda ja nevim jak vy- ale ja pomucky nepotrebuju!.-))

zatím jsem nečetl žádný soutěžní scénář, který by odpovídal "předpisu". tak to neřeším...

martinez
27. 04. 2010
Dát tip
já tě diskvalifikovat nestihla a kolektiv koulařských organizátorů na diskvalifikace asi hodil bobek - teprve se po absenci rozkoukávám... ale to záchranný téma by se ti hodilo.. určitě :o) a nešlo o to esi by ten příběh nebo obsah vynikl ale abys to podal jako scénář - proto ta pomůcka :o)

děkuji za avizo :O) s diskvalifikací celkem počítám, jen bych jí uvítal raději hned, abych ještě stihnul záchranné téma :o) btw: myslím, že ve srovnání s těmi seriály, co aktuálně běží v našich bednách, by ten můj švédský poměrně dost vynikl :o)

martinez
27. 04. 2010
Dát tip
aleši, on ti zas nikdo neodpověděl na zvídavý dotaz, že? :o) no pomůcku sem sem dala mimo jiné aj kvůli tobě, páč scénář musí splňovat určitý kritéria aby se odlišil od jiných útvarů a forem - a ty scénáře co sem četla než mi technika odepřela službu (dva nebo tři) značně pokulhávaly - pak v klidu projdu kritiky esi to někdo nějak okomentoval nebo ne :o)

Jachula
27. 04. 2010
Dát tip
Připojuji se k propagaci aviatiky, avšak avízo jsem posílal i váženému panu VTM. Děkuji za zařazení.

no, tak já se tedy spokojím s tím že díky mně otevřeli ten letecký provoz, jak psal Aleš... ale ať se to neopakuje! :-D

Něžný: no, ale zas otevřeli letecký provoz...to by ti mohlo stačit, ne? :o)

pche, už včera jsem napsal dílo a poslal avízo tomu poníkovi a pořád se nic neděje. Lidi na ulici se chovají jako by o tom ani nevěděli a ve škole taky nebyla žádná slavobrána!

Norsko 1
23. 04. 2010
Dát tip
kterou kótu jste dobyli, hoši ? neujel vám vlak ?

papouch
23. 04. 2010
Dát tip
žejo! :-)))

řádek
23. 04. 2010
Dát tip
D4N: a jo, teď jsi mi to vysvětlil... no nic, jdu vrátit diplom z kunsthistorie. A příště si holt tkaový věci kupovat nebudu, ani když mi budou tvrdit, že mi na to nikdo nepřijde.. ;)

řádek
23. 04. 2010
Dát tip
papouch: hádám, že je už dost na tom, že existuješ :-D

řádek
23. 04. 2010
Dát tip
D4N: to já nevim, jestli neexistuje nějaká interpretace tohoto klipu. Možná někde jo. Ale pořád mi neni jasný, co chceš interpretovat a co ti na tom klipu připadá interpretováníhodné. Jojo, the road, sorry, mea culpa. To bylo z nepozornosti. Já jsem na tom s časem bídně a je nutno přiznat, že se občas dopouštím jisté selektivnosti. A co se týče termínu "estetická funkce"... já ti ho nevkládám do úst, to byla jen reakce na tvůj příklad. S pojmem "estetická funkce" pracuje jak estetika samotná, tak třeba kunsthistorie. Umělecké dílo je běžně označováno z tohoto hlediska jako předmět s určitými funkcemi, z nichž lze posuzovat každou funkci zvlášť. Čili to není zas tak docela můj výmysl. Mno, ale není mým úkolem tě o takových věcech poučovat, díkybohu, haha.. :) Hádám, že náš přínosný rozhovor je u konce. Děkuji za pozornost :)

papouch
23. 04. 2010
Dát tip
D4N - co proti mně máš?

Petrusha
23. 04. 2010
Dát tip
ajaj, vidím, že ak niekto nevidel pána prsteňov, tak je v pruseru :))) tak to je v háji teda

dotaz zvídavého soutěživce: je využítí "pomůcky" u tématu číslo 2 povinné? :o)

papouch
22. 04. 2010
Dát tip
jste srandovní

sodoma komora, velebnosti!

martinez
22. 04. 2010
Dát tip
není tam mýho nic - a o tvoju pochvalu teda nestojím - aby se vědělo, všeobecně! já jen dřu a dřu a dřu.. a chráním čest kolegů, z nichž někeří si to vůbec nezasloužej - taková su já :o)

se lísáš viď? a švestičky máš pro řádka taky, hujere? :o)

martinez
22. 04. 2010
Dát tip
no přece jen nejsu asi úplně nepoužitelná, že? už máš navařeno, snězeno a vytráveno? nebo co sem zas lezeš?

pozor, vkládám odkaz ke scénáři!

řádek
22. 04. 2010
Dát tip
mno jo, s tim, akm se maj posílat avíza, to byla jaksi mea culpa... inu, děkuji koníkovi, že doplnila

martinez
22. 04. 2010
Dát tip
no mně se tak tvůj šachmat náhodou líbí :o)

martinez
22. 04. 2010
Dát tip
a já hodlala hájit aj tvoju čest - ale mou víru v člověka si eště nezlomil :o)

martinez
22. 04. 2010
Dát tip
hele, nefrajeř - mně si sice štval ale neuštval - ale Víťovo bejsbolku asi použiju, cvoku - už sem tě chvíli podezřívala ale nevěřila sem že bys po x-tý udělal to samý, ty zvíře

martinez
22. 04. 2010
Dát tip
nejsu egocentrická jen nerada řeším věci "za kolektiv" - proto sem se ozvala sama za sebe dyž sem zjistila že sem v rámci hromady dostala vynadáno na to žes přišel jako novej a chtěl prvně soutěžit seš teda docela oraženej - hned vynadat všem co maj se soutěží něco společnýho chvíli už si mi připadal rozumnej, ale je to pryč upravila sem co sem uznala za vhodný a esi potřebuješ nějaký doznání od mý osoby, klidně ti ho podepíšu ať máš klid a odstupuju od debaty s tebou, nevede nikam páč ty máš jasno už od včerejška o všem a o všech

martinez
22. 04. 2010
Dát tip
a já furt nevím proč sem dostala vynadaný já v době kdy sem tu vůbec nebyla, ha?! za co si teda oplácel mně? aleši, je to v pravidlech klubu KOULE - začervenaný

když nechceš, problém nevidíš. Trapné.

no, pitváte tady třikrát pohřbeného nebožtíka, ale kam má začátečník posílat aviza od soutěžních děl, to se ze zadání nedovíme. Myslíte, že někdo bude louskat vaše celodenní diskuse? Ach jo...

martinez
22. 04. 2010
Dát tip
aha - a za co si oplácel mně?

martinez
22. 04. 2010
Dát tip
doteď seš na Víťu (Marvina) nezeptal - pořád si oslovoval ňákou spolčenou partičku a nemožu si pomoct - hned napoprvý ti Víťa odpověděl slušně - navážet ses první začal ty (čtenáři - krysy, slavní organizátoři...) vracím otázku - je podle tebe normální, žes psal to cos psal?

martinez
22. 04. 2010
Dát tip
aha, takže ty neumíš číst - nerozeznáš jednotlivý nicky od sebe... to je ten problém, tedy jeden z tvých problémů - já přišla včera večer z práce a první co sem se dočetla bylo že ničemu nerozumím a v podstatě su úplně mimo - a to bych tobě, člověku na úrovní měla já snad něco radit a vnucovat ti svoje nedokonalý názory a myšlenky? - toho sem tě prostě musela ušetřit a nebo seš zvyklej že někomu vynadáš a on se pak kvůli tobě přetrhne?! dybys mě slušně oslovil, dostalo by se ti slušný reakce ale zas taková dobračka nejsu aby mi někdo vynadal a já sklopila uši a šla splnit jeho přání a pokyny jasně že děláme chyby - tak jako všeci tu aj v reálu ale aby se za to po mně vozil někdo kdo si na to založí alternick, promiň ale to fakt nemám zapotřebí

martinez
22. 04. 2010
Dát tip
my... a ty - ty sám velký hrdina a my co ti nesaháme pod kotníky nehodlala sem nic zachraňovat a rozhodně spolu nemáme společný začátek

martinez
22. 04. 2010
Dát tip
a co si Mrakoplaši myslíš o teorii velkého třesku? a o palestinském státu? a máš rád vajíčka naměkko? aleši, strach mi to nedovolí...

martinez: vyzkoušej to, uvidíme :o)

martinez
22. 04. 2010
Dát tip
píšu se furt s malým "m", Mrakoplaši... a ty, takovej hezkej nick a funguješ úplně opačně, škoda... aleši, já těm, co potřebujou, radím furt, ale pečovat o chudáka provokatéra fakt nebudu - kdo se mě zeptá slušně, většinou se snad dozví co potřebuje ale tu kolega Mrakoplaš nemá o nikom z nás dobrý mínění, stejně by od nás skývu nepřijal - považ, já bych mu včil nemohla ani tip přidělit - by to chudák ode mne nepřežil :o)

no, ne že bych se chtěl Mrakouše zastávat, ale když přijde nějaký nezkušeňák, tak taky nebude vědět, komu to avi poslat. My staří kulovníci si rady samozřejmě víme :o)

martinez
22. 04. 2010
Dát tip
Mrakoplaš, já jednou rozšlápla vosí hnízdo, v lese a na útěku rozkopla eště druhý - hezký přirovnání používáš, to opravdu plně vykresluje tvou situaci s náma a slepcům my dobráci hůl do ruky strčíme dycky rádi dybych měla pocit že seš chudák co se tu neorientuje, ujala bych se tě, su známá dobračka - ale nesnáším provokatéry, takže speciálně na tebe kašlu - taková budu mrcha

protože jsem dnes napsal svůj první scénář, chtěl bych poprosit žiry, jestli by zhodnotila, že je to skutečně scénář. Abych se to nedověděl minutu před uzávěrkou,že je nevyhovující. Takhle mám ještě čas skočit na scénaristickej rychlokurs a dodat náhradní dílo, kdyby nevyhovovalo... Nebo platí to, že vklubením se dílo automaticky počítá za vyhovující zadání? :o)

martinez
22. 04. 2010
Dát tip
já nepotřebuju berličky - já taková su - já jen nechtěla aby ty ses cítil sám a ublíženej a jen sem pohodím přísloví - kdo chce psa bít, hůl si dycky najde - dyby v zadání bylo přesně do posledního písmenka a polopaticky uvedeno koho avízovat, našel by sis cokoli jinýho a napřed tu brbláš že ti nikdo neodpoví a dyž tu už odpověď je od večera, tož to taky není ok páč není přímo tam kde ty ju chceš... tak si začni pucovat zrcadlo u sebe teda, ty chytrolíne

ještě jedne věcný dotaz: sdělení v zadání, že "Kolik příspěvků do soutěže můžu napsat? 3 nejvíce, pro každé téma." (doslovná citace), znamená, že můžu na každé téma napsat tři kousky?

děkuji za vklubení :o)

martinez
22. 04. 2010
Dát tip
a rozhodně se krzevá tebe nešťastná necítím - ani jako jednotlivec ani jako členka kolektivu - dybych si tě měla proč vážit, pak bych se nad tvým odsudkem zamyslela, takhle si možeš plácat o mne dle libosti

martinez
22. 04. 2010
Dát tip
já ohledně avíz už odpověděla, včera večer, aj dyž né jmenovitě tobě.. dyby ses Mrakoplaši tolik nesnažil furt každýho s kým komunikuješ (z KOULE) shazovat, klidně bych ti to zopakovala - ale páč se chováš jako idiot, snažím se ti přiblížit... a dva (jako)idioti jak známo se nedomluví nikdy...

no s tím papouchem to není špatný nápad :o)

no, trojboj zadává "soutěž KOULE", tak nejspíš poslat avi tam, ne? já to teda udělal, a díla ještě v klubu nemám...ale to neberte jako stížnost, jen abyste věděli...

martinez
22. 04. 2010
Dát tip
plíst sem to dílo sem začala já páč má s KOULÍ přesně to samý co plky jeho autora se mnou - nic... jen dyž tu zmiňoval moji poetickou negramotnost, měla sem pocit že dybych mu to dílo ocenila, možná bych aspoň o stupínek postoupila na žebříčku a chtěla alespoň naznačit sečtělost... jinak je to jako vždy o lejnu ta debata KOULE je hra a Mrakoplaš tu z toho dělá vědní disciplínu... avízuju abych o něm ne bez něho...

Jachula
22. 04. 2010
Dát tip
Tak jak mám poslat to avízo. Měl bych tu jedu snad povídku. Chci jí zařadit.

řádek
22. 04. 2010
Dát tip
D4N: mimochodem, pokud jsi zmínil vázu, není pravda, že se estetická funkce vylučuje s jinými funkcemi. Že se teda musim ozvat, pač tenhle příklad je fakt nešťastnej.

řádek
22. 04. 2010
Dát tip
D4N: audioukázka nemá absolutně nic společného s pánem prstenů. Nevím, co bys na videu chtěl vysvětlovat... nějak nerozumím otázce. To, jak si autor dokáže poradit s tématem, je mimo jiné ukázkou jeho zdatnosti. Nejsou blbý a dobrý témata. Jsou jen špatní a dobří autoři. Nicméně, i dobrému autorovi se může stát, že ho zadané téma nezajímá a že se jím nechce zabývat. Nicméně nikde není psáno, že se autor musí zúčastnit ve všech tématech, resp. že se vůbec musí soutěže zúčastnit.

martinez
21. 04. 2010
Dát tip
kdo nežere, nepřibere...

papouch
21. 04. 2010
Dát tip
jéééééšišku... že se s ním vůbec bavíte?? Márve, oceňuji tvou trpělivost, schopnost vykecávat vohovňě, reagovat na provokačku a skákat na špek.. Já bych ho už dávno ignoroval... .-)

martinez
21. 04. 2010
Dát tip
Víťo, bojuješ ty statečně.. :o) a předpokládám že su úplná debilka přes poezii proto že sem neocenila tu Mrakoplašův skvost Co řekla Vyšší síla Kaczynskému? kerej si napsal jen tak pro radost - nu, tato perla opravdu padla před svini... avíza se aleši možou posílat aj koníkovi klidně, jako obvykle - jen koník moc pracuje včil a nakukuje sem až večer.. :o)

Garay
21. 04. 2010
Dát tip
Těžké :)

"bojim", "bojim" :o)

a komu tedy posílat aviza od soutěžních děl? To tu nějak schází, jak správně podotkl Mrakoplaš u svého prvního soutěžního kousku...

naira
21. 04. 2010
Dát tip
...taky si to tak nějak myslím....o účasti.... ... ...každej má svýho dost... a eště aby místo odreagování.... a souhlasím s moorgaanem... a.. a vůbec....hmm...;) ...ale třeba nás někdo překvapí....;)

avox
20. 04. 2010
Dát tip
pauzíruji... nějak moc mi to připomíná zadání témat maturitních písemek svého času... jo, přijdu si číst a tipovat :-))

moorgaan
20. 04. 2010
Dát tip
pro tentokrate si davam volno:-))..neumim anglicky,serialy mne netahnou,audio ukazka svadi k napodobeninam a na šach-mat nemam vhodnou damu!.-))...preji vsem bystrou múzu! ...p.s.-hlasovani se ovsem zucastnim!

Tragicus
20. 04. 2010
Dát tip
Jsem si uvedomil, ze to uplne nedava smysl, takze google: "Není nad původnost, každý po ní touží, lidé chodí přes most, to já půjdu louží."

Tragicus
20. 04. 2010
Dát tip
Chapu snahu po originalite, ale tohle je trochu over the top: "úvodní epizoda televizního seriálu, forma scénář", aby to nebylo jako v tom epigramu Havlicka Borovskeho "bla bla bla touzi, vsichni chodi pres most, to ja pujdu louzi." Leda ze byste nekdo delali pro TV a hledali namet zdarma.

Whitesnake
20. 04. 2010
Dát tip
Já bych chtěl... aby byla tři záchrany a jen jedno téma :--))

napsat můžeš devět, přihlásit jen tři :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru