Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

29.4.2010

29. 04. 2010
1
5
716
Autor
Sirup

1 dílo 1x denně? Ha- ha  :-). Dal jsem si přes měsíc pauzu, ale ke svým drobným reflexím všedního dne se rád vracím, i když vím, že jsou to spíše reflexe, které osloví pouze mou osobu, a právě proto si je píšu na web. Chci tím ušetřit volné místo na svém harddisku pro smysluplnější věci jako jsou kupříkladu počítačové hry do deštivých nocích nebo videa s různorodou tématikou. Pochybuji, že by mě někdo četl z vlastního uvážení, a už vůbec jistě ne pravidelně. Ani se vám nedivím. Existuje celá řada mnohem příjemnějších aktivit, než číst tyto blábolivé textíky. Mnohem lepší si někam vyjít za tak krásného počasí, třeba do parku a okukovat, jak příroda pomalu svléká svůj šat. Co se za tu dobu co jsem byl pryč událo? Nic zásadního. Pořád bydlím ve stejném pokoji rodinného domku s výhledem na kvetoucí zahradu a v dost pesimistickém prostředí. Jsem tu jediný optimista, ale se sklonem k realismu. Někdy se pohybuji na úrovni optimismu, a někdy mezi optimismem a realismem. Hezky to shrnul Benjamin Graham v kontextu investování: "Inteligentní investor je realista, který nakupuje od pesimistů a prodává optimistům." Taky bych toto prostředí neváhal označit striktně jako "anti-intelektuální" s jedinou výjimkou. Uvažuji v pozitivních intencích, ale kdo z vás mi vidí do hlavy, že? Nic složitého byste tam stejně nenašli. Snažím se myslet jednoduše a kladu důraz na co největší jednoduchost. Takže jsem průhledný jako voda s bublinkami. Ačkoliv se to nezdá, když je venku tak nádherně, doma je dost velký chlad. Mám úplně zmrzlé prsty, i když pomalu vyťukávají různé rytmické floskule do klávesnice. Mám si dát dnes sprchu, nebo koupel? No to ještě uvidím, na saunu to ale nevypadá. Koneckonců žádnou doma nemám. Když se mrknu zpět tak mě fascinuje to, že jsem ze sebe po tak dlouhé době vymačkal celou  řadu slov. Nebudou dávat zřejmě logiku, ale mazat je už nebudu. Zajdu si pro něco k snědku a půjdu na sebe vyplazit do zrcadla jazyk.

Motto: Není třeba dělat mimořádné věci, abyste dosáhli mimořádných výsledků. 

Sirup


5 názorů

Garay
01. 05. 2010
Dát tip
V tom není depka... To já ji mám... Lhala jsem poprvé...:(

Sirup
30. 04. 2010
Dát tip
Díky za komentář, deprese nemívám a cítím se skvěle! ;-)

Benji
30. 04. 2010
Dát tip
Dobrej pokus vypsat se z jarní depky. pomohlo to?

Sirup
30. 04. 2010
Dát tip
Díky Garay a užij si tu procházku, vždyť je tak krásně! :)

Garay
30. 04. 2010
Dát tip
Nuž, já se nijak nenutila :) a přečetla jsem a ještě stihnu procházku parkem. Mám to podobně :) Doma je chladněji než venku. Mimochodem: na saunu to taky nevypadá. Příjemná "sebereflexe" :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru