Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Politická

29. 04. 2010
9
15
1610
Autor
Dreamy Angel

Prošly kolem mě věci veřejné

o ty já se vážně nezajímám.

Vyjdu ven a zastřelím ptáky

namodralý od jarního nebe.

Třešně rozžvýkám- ještě když jsou zelený…

pecky samosebou vyplivu.

Barevnej top si stáhnu do půl těla

modlit se nebudu, je mi to jedno.


15 názorů

Kastel
01. 02. 2012
Dát tip
...chtěl jsem vstoupit do KDU, ale nemůžu. Protože jsem veřící.

Kastel
01. 02. 2012
Dát tip
"Tak holky, vaše kozy jsou věci veřejné, a pto tebe, Klasnová, to platí taky". :o)

jH
27. 05. 2010
Dát tip
*

Také se mi nelíbí, že na sebe naši politici v této době, ale i jindy plivou jenom špínu. Ale uvědomme si, že naše politika je zatím stále ještě demokratickým vzorkem národa. A snad to do budoucna i tak zůstane. Naše domácí politika je jen nastavené zrcadlo tváří v tvář naší současné společnosti. Prostě jaká je naše politická reprezentace, taková je naše společnost. Ale jistě, Anděli, budeš se mnou souhlasit, že ne všichni lidé u nás jsou parchanti a gauneři*). A tak to pravděpodobně bude platit i v naší české politice. Zdar a sílu! J.Š. Vysvětlivky: *)neplatí, podle mne, pro rudo-hnědého hitlerka s leninskými sklony Jiřího Paroubka a převážnou část "jeho" povedené partaje. J.Š.

Whitesnake
30. 04. 2010
Dát tip
soře hiphopový názor, beru

Teda, Štěpo... Velice velmi ti děkuji za tvou vyčerpávající kritiku. Já do české politiky moc nevidím, ještě zatím ani nemůžu volit, jen se mi nelíbí, jak se okolo toho všeho nadělá tolik povyku. Tady bych udělala scizovák Shakespearovi, je to prostě Mnoho povyku pro nic. Samý sliby, očerňování rivalů, to fakt neni pro mě...

Děkuji i Horkitovi a kolouškovi ( sympatický nick ;) )

Blbounku, díky, vážím si toho :)

Rene, díky mnoc. :)

Ne, ne zbývá ještě leninský paroubkismus, Guyi. Ten ještě náš milý Andílek asi přehlédl a nevypořádal se s ním. Zatím. 1. "Prošly kolem mě věci veřejné o ty já se vážně nezajímám." - pryští z těchto veršů "nevybouřenost mládí" plným proudem. A to je dobře. Nicméně nebudeme-li se zajímat o věci veřejné, nakonec se můžeme divit, jacíže to lidé se místo nás o věci veřejné zajímají. Doufám, že až to dnešní mládež zjistí, že nelze vše nechat jen tak volně plynout, nebude už pozdě a bude mít příležitost ještě svůj postoj k životu svobodně přehodnotit. 2. "Vyjdu ven a zastřelím ptáky namodralý od jarního nebe." - ale Andílku, že se nestydíš střílet do zvířátek, byť jakkoli barevných. A modrá barva je přece i barvou naděje a volnosti. Jako moře a nebe. Vždyť moře je podle mne ten nejsvobodnější živel. A nebe....? Ale ,co já budu vykládat o nebi Andělům. 3.Moc se mi líbí tento nápad: "Třešně rozžvýkám- ještě když jsou zelený… pecky samosebou vyplivu. Barevnej top si stáhnu do půl těla modlit se nebudu, je mi to jedno." - vyplivnout pecky třešní ještě zelené - i tyto vyplivnuté "nezralé" pecky by bylo lépe neplivat na zem. Sice jsou nezralé, ale co kdyby se někde "ujaly" a nedej bože porodily další třešňové pohrobky? Spálit, jedině spálit. Vždyť "Oheň" je přece ten nejočistnější z živlů! Fantazie "topu" v těchto verších zní mi velmi libozvučně a verše mají myšlenku. Gratuluji, Anděle! Nicméně, souhlasím s tím, že Bůh pravděpodobně neexistuje, ale zase na druhou stranu, co kdyby to modlení pomohlo? Anděle, tohle dílko je podle mne moc hezká "angažovaná" poetika. S s nevídanou gradací myšlenek od začátku veršů až do konce celé básničky . Neboj, nemyslím slovem "angažovaná" nic pejorativního. Mám na mysli jen to, že autor otevřeně sděluje svůj postoj. A tomu fandím. A v tvém případě zvlášť. Zdar a sílu! J.Š.

guy
30. 04. 2010
Dát tip
ještě že ti zbyla strana pirátská :-)

Horkit
30. 04. 2010
Dát tip
vtipné *

koloušek
29. 04. 2010
Dát tip
Dobrá volba.T*

...politiku netipuju a nekomentuju...udělám vyjímku

renegátka
29. 04. 2010
Dát tip
Tomu říkám názor, četlo se moc dobře.*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru