Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mylostnaa Vy-že ?

31. 05. 2010
10
18
1744
Autor
Pam!PUCH!

Ani jedna z nas nema srce !

Přichází bouřka..další, sotva jsem stihnul rně vyschnout.. Ale dojít sem..jsem stihnul.. Vnímal jsem jen temnotu lesa..ticho..relativní klid, který jsem narušoval jen svými kroky.. Obloha v nejtemnějším odstínu modré..pavučina větví..siluet, hýbase, natahují se po , ne ale nepřátelsky, dotýkají se a lepí, hladí. Nakloněn nad miskou zírám do vývojky, narůžovělý papír se rozhodnul zjevit mi cíl mé cesty... černá...černá.. celý až na... konečně. Vidím okno velkého srubu, vevnitř se svítí, někdo tam už zřejmě je. Nevadí, to sto patří poutníkům, snad... nebudou moc hovorní. Potácím se až ke dvěřím, opírám se o ně čelem. Za krk padne studená kapka.. hř..... pomalu, dlouze, hluboko pod kůží, v plicích, v hlavě, jako by se o sebe dřely dvě skály. Unikne mi zasyčení, otevřu dveře, s pohledem upřeným k podlaze se vkolébám dovnitř a hned zařím do rohu stnosti. Praskání ohně v krbu, teplo. Hlasy.
Svalím se do kouta na starý kobereček, zavírám oči..ozvěm.. "je mu...?" "..slyšíte.." "...mám osm.." "...pošel ještě v Novgorodu.."
Koho jsem to zase....která náhoda mě váže k dalším nechtěným cestujícím.. Pravou ruku mi zalehne něco..Srst, tkáň... rytmus dechu.. ozvěny studeného čumáku na dlani. "...nech ho.." Zvíře. Pes. "...nic......... ......je úplně tuhej.."
Nikdy jsem tu nebyl, ale věděl jsem že tu bude to sto. I to, že nebudu sám. Nikdy se sem nevrátím. Nikdy se nevracím.
"Richarde tohle bys měl vidět." Slyším se říkat.... Pohledem hypnotizuji červenou žárovku, do které (zevnitř) kape bílá tekutina, asi mléko. Nekape, nevtéká....spíš...rozrůstá se. Nakloním se blíž, blíž....až ji mám pár centimetrů před očima... Toho bílého je víc, rozrůstá se po celém mém zorném poli. Pod dlaní cítím pravidelý rytmus, dva rytmy... vzájemně se doplňující.....Před očima lo..
Do kterého se jakoby z boků ..sune temnota..... černá mlha..stéká později i zezhora...bum bum ....bum bum bum...bum....bum .... bum..bum bum.... jako by někdo v pěsti drtil mé oční bulvy, pravou vždy o kus silněji... v rytmu dechu psa spícího pod mou pravačkou.
Vykřiknu. Křičím něco o nekonečné temnotě, o stromech, těch milujících stromech, o jejich nenávisti ke všemu lidskému, zpívám. Křičím beze slov. Křičím ze spánku. Část mého mozku se oddělí..... a vzší se uvnitř mé lebky, lehká, volná... Něco mne zvedne, velkou velkou silou.... vznáším se ..i já.... uslyším ránu.. V temnotě, podivně prochané bílými sty vybuchnou barvy..
Čáry prolétají velkou rychlostí tmou... září, žlutě, červeně... rozsvěcí velká zelená pulsující slunce... Mám hlad. Myslím, že mám. Hlad.
Kapky dopadají na obličej, stromy šu.. S námahou otevřu oči..pravé zase rychle zavřu, zamrkám, buchla do něj velká bouřková kapka.. S námahou se převalím na břicho, zvednu se na kolena..
Srub zvoní schem. Je mi zima... Tak ji v sobě přivítám, podělíme se spolu o mé lo,mmm? Přičichnu k ruce. Pes.
Usměju se.. a za světla blesků vyrážím dál.
Třeba se potkáme.. někdy se potkáme..
Přikryti smysly..


18 názorů

Heulwen
05. 09. 2010
Dát tip
Nejlepší je tmavozelená. Jooo, taky jsem jezdila. A není nic lepšího, než otírající se pes smrdutý poté, co zmokl! To je ta správná přítulnost.

DaNdÝ
07. 06. 2010
Dát tip
hehe, devět téček, dva výběry, cestička až na hvězdnej vrchol no nebo někam hodně blízko. zvláštní, ani by mě moc nenapadalo ty barevný věci spojovat do rébusů, spíš bych to bral v kontextu tématiky či jak. esli impulsivní tak pak snad tak skvěle postihující okamžičnost..

Pam!PUCH!
01. 06. 2010
Dát tip
teda..děkuju, udivuje mě.. že se to tak líbí.. ale jsem ráda)

Nichollee
01. 06. 2010
Dát tip
ty jo..tak tohle mě baví!

Pam!PUCH!
01. 06. 2010
Dát tip
Jo.... sorry čumáčku, sem dneska trochu naostřená..

Pam!PUCH!
01. 06. 2010
Dát tip
AAAAAA neni to ani experiment ani podělaný pajpu .... neni to hororove scifi neni to odpadni pytel metaloveho festu neni to nasranej ridic kamionu ojetej gangem teplych italu zatimco byl omameny rajskym plynem ....... proc zrovna experiment .... Ah. Ti lide sou nekdy vazne divni.

Pam!PUCH!
01. 06. 2010
Dát tip
A kde si našel pojem experiment. Tohle je moment. Stav. Nic jinýho, nemůže to být lepší, ani horší.... Ať to považuješ za jakou chceš sračku...pořád je to jen a jen mé intuitivně srané hovno. Žádný vytyčený cíle. Žádný ambice prosmrdět se až do elity. Dávám to sem pro lidi co to baví číst. Ne pro kuňkající perfekcionisty. Tohle je písmák, ne ?

Histreo
01. 06. 2010
Dát tip
Pravdivější je relativní, mně to přišlo geniální, líbí se mi.

Max Hutar
01. 06. 2010
Dát tip
Naprosto dokonalé. Tip.

Pam!PUCH!
31. 05. 2010
Dát tip
Nu jo.. ta modrá to kurví... i to je záměr :) Promiň Tome

Pam!PUCH!
31. 05. 2010
Dát tip
Ó to děkuju.... pravda... zabarvená písmenka a slova jsou jen úhybný manévr. Uhybám sama před sebou, narazit není žádoucí. Geniální je trošku silné slovo... Pravdivější je.... impulsivní )

Možná je to problém mého displeje, ale v některých případech ten barevný kus textu není příliš čitelen, možná by nezaškodilo tam hodit něco málinko světlejšího. Jinak fajnový experiment, ty já rád.

Histreo
31. 05. 2010
Dát tip
geniální, ani ne tou neodhalitelnou barevnou šifrou, ale textem samotným, tim, jak se s každym novým přečtením změní, jak se chytne v hlavě a proplete myšlenkama... jak je neuchopitelný... geniální...

snake_01
31. 05. 2010
Dát tip
čti stejné barvy...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru