Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sázava - prosba o pomoc - scénář k filmu

11. 06. 2010
1
18
2667
Autor
řádek

Prosím, můžete mi pomoci?
Hledám inspiraci k vytvoření scénáře k filmu o řece Sázavě. Představu mám, dokonce konkrétní. K té představě potřebuji jen jedno jediné - napište mi, co si spojujete s řekou Sázava (pokud vůbec něco). Stačí jedna věta, slovo.
 

Pokud uznáte za vhodné, pošlete avi i svým známým, moc mi to pomůže.

 

Díky


18 názorů

heartrate
28. 05. 2011
Dát tip
jé děkuju :) pustím si to, jak jen budu moct

řádek
28. 05. 2011
Dát tip
Asi tady: http://tourist.posazavi.com/cz/video.asp?video_id=87&category_id=2

heartrate
28. 05. 2011
Dát tip
František Pleva.. to musí být hezká knížka a když už jsem se pustila do dotazování, dá se ten film někde shlédnout? a pak už přestanu otravovat :)

řádek
28. 05. 2011
Dát tip
jo, film taky, ale je fakt, že drtivá většina mojí inspirace nakonec pramenila z knihy Sázava milovaná :)

heartrate
28. 05. 2011
Dát tip
:) a film taky? to víš, já jsem jen zvědavá holka, ale ty, co Ti tu poskytovali inspiraci, by třeba taky zajímaly detaily.. myslím, že určitě!

řádek
28. 05. 2011
Dát tip
heart: vznikl :)

heartrate
28. 05. 2011
Dát tip
řádku, vznikl ten scénář?

takže tobě šlo jen o moju smetanu?! styď se, neřádku!!! :o)

Marlav
12. 06. 2010
Dát tip
šumění vody a hlas stromů...vlny co se bijí o kameny... a také namazaný chleba s máslem,košíky plné hub i jahod, první stud z nahoty, první strach z utonutí a poslední mávnutí za štěstím*

řádek
11. 06. 2010
Dát tip
Tangens: já jsem jenom jeden člověk a mám jen jeden pohled na svět, jen jedny asociace. A já chci využít toho, že je na světě víc lidí, než já :) Díky za reakci.

Max Hutar
11. 06. 2010
Dát tip
Rataje nad Sázavou - český Rottenburg ob der Tauber a místo na skvělé babí léto.

Rrrr
11. 06. 2010
Dát tip
letní filosofická škola v Sázavě nad Sázavou (karel floss)a škola vidění (malíř františek kutra) a Bobří řeka

BigBivoj
11. 06. 2010
Dát tip
Jo jo Sázava... to tenkrát bylo něco v roce 79 :) ... čundry za komančů podél řeky,chodilo se pěšky... jenom kousky "pacifikem"... klíšťata v lesích u Ledče nad Sázavou... koncerty a ožíračky v Haškově Lipnici :) Po cestě tam také vznikaly první skladby Elektronu, později grup jako FPB, U nás doma, Už jsme doma a ostatních později vzniklých teplických kapel. namátkou skladby s Mirkem Wankem: "Žebřík do nebe", "Bartoníčkovo kolo", "Mlhavá podzimní rána", "Slepecký nářek", "Jarní suita", "Pravá láska" a slavné Wankovo "Disko pro vexsláky" pak mimo jiné i krásné básně :)... typu: /...vyse.. se potají na nádraží v Ratajích/atd. :)) Jestli ti Řádku nestačí, tak upřesním a nebo se zeptej přímo pana profesora Wanka, učí ve Zlíně na FA :)))

Můra73
11. 06. 2010
Dát tip
Stvořidla, Krhanice, peřeje, balvany, bouřky, mlýny, sázavský klášter se svatým Prokopem, sklárny, Jílové...

Vaud
11. 06. 2010
Dát tip
Vodaci

mne tam učil plavat František Němec jednou :o) pamatuju si na škeble či perlorodky říční že tam bývaly.. ostrý kameny že sem furt měla dořezaný a otlučený nohy.. taky sme ju jednou sjížděli (kousek jen) v gumovým vojenským člunu a já ho s náma všema (několik děcek a dospělých) dokázala převrátit páč mi po noze přeběhl děsně nohatej pavouk pamatuju na Český Šternberk, nad Sázavou a na domek babičky mýho bratrance a sestřenice, na zahradu z kerý se šlo kolem potoka kolem obrovskýho kopřivovýho lesa zkratkou k řece - a jednou tam paní spadla v plavkách do kopřiv - tak ju naložili do bazénku s octovou vodou - o něco pozděj sem k ní přibyla já, páč sem na houbách rozšlápla vosí hnízdo a jak mě ty vosy honily, rozkopla sem eště jedno - byla jich děsná přesila a já měla ruce a nohy jeden štípanec... takovýdle věci si pamatuju já :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru