Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Žalování Pánubohu

09. 11. 2001
3
2
2284
Autor
Kichot

Tohle je původně rackův (http://www.pismak.cz/index.php?data=user&id=250) text (http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=26253) z 2. června 2001, o kterém poznamenává, že by se to dalo i zpívat - takže jsem to zkusil. Ty pokusy si můžete poslechnout (v neslavné qualitě) jako mp3: 1. pokus se nahrál zcela blbě, <A HREF="http://bfu.lf2.cuni.cz/petr/mp3/racek/zalovani2.mp3">2. pokus</A>, <A HREF="http://bfu.lf2.cuni.cz/petr/mp3/racek/zalovani3.mp3">3. pokus</A>, <A HREF="http://bfu.lf2.cuni.cz/petr/mp3/racek/zalovani4.mp3">4. pokus</A>, <A HREF="http://bfu.lf2.cuni.cz/petr/mp3/racek/zalovani5.mp3">5. pokus</A>, <A HREF="http://bfu.lf2.cuni.cz/petr/mp3/racek/zalovani6.mp3">6. pokus</A>, <A HREF="http://bfu.lf2.cuni.cz/petr/mp3/racek/zalovani7.mp3">7. pokus</A>. Je to trošku upravený (bez Rackova svolení) do slok s refrénem.

(Capo I)



1)

    A           f#

Panebože, Ty to vidíš...

        h              E

Proč mě tolik, proč mě šidíš?

        A          f#

Proč mě šidíš o ty věci,

        h          E

však já tolik zase nechci.



Ref:)

        A             D               E

/:Jenom lásku, lásku, lásku mět s kým spát,

  A         D     E

v klidu moci přebývat...:/



2)

Panebože, Ty to vidíš,

proč mě o tak málo šidíš?

Proč mi nedáš tolik málo,

co by Ti to udělalo...??!!!



Ref:)

/:Jenom lásku, lásku, lásku mět s kým spát,

v klidu moci přebývat...:/



3) Hmm hmm.... (brumendo)



Ref:)

Jenom lásku, lásku, lásku mět s kým spát,

v klidu moci přebývat...



2 názory

Kichot
06. 01. 2012
Dát tip
@LastSamurai: Jestlis pochopil racka, to by ses musel zeptat jeho. Já jsem to pochopil podobně. To je pro mě ten zázrak, zkusit si nějak interpretovat text, který bych já nikdy sám nenapsal. Nemůžu se s ním zcela ztotožnit, když jeho autorem je někdo jiný. Ale je možné pokusit se vcítit do někoho jiného, který myslí a uvažuje jinak, než já, má jinou minulost, jiné zkušenosti. A o to jsem se pokusil. To je to, proč vůbec čteme a recitujeme jiné autory; jinak bychom mohli zůstat na tom, že budeme předvádět jen sami sebe ;-) A to je také to, proč autorská čtení nemusí být vždycky zrovna zdařilá...

LastSamurai
05. 04. 2007
Dát tip
Připomíná mi to Žalmy, ale na žalm je to až moc kritické k Bohu.. Nebo jsem to nepochopil? Přijde mi to jakoby Bůh mohl za všecko, ale nevím na co naráží autor, neb čím prochází při psaní tohoto..

Brichoun
15. 11. 2001
Dát tip
Ne, to není jednoduchost, ale Tvoje hloubka. Je to moc hezký !

záhon
14. 11. 2001
Dát tip
... a já jen, že důležitá je ta pravda - a ne ty slova ... a že je úžasný se potkávat s lidma, kteří tenhle "jemnohmotný" nerv vnímání mají - a ví o něm .... ... v klidu moci přebývat .... - největší lidská báseň ...

Akájí
11. 11. 2001
Dát tip
...a já že se mi to nelíbí kvůli jednoduchosti textu...to bylo před dvouma hodinama....chyběly mi tam obrazy a důmyslné rýmy...a teď...? kolem čtvrté ráno...přemýšlím kolik smutnku muselo být v peru toho kdo psal... a možná i kdo zpíval... Být šťastný je někdy zaslepující...tak já jen...že mě jednoduchost téhle prosby zase něco nového a trošičku smutného naučila...děkuju.

Kichot
09. 11. 2001
Dát tip
Zajímá mě, co na to racek.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru