Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

BLESKOVÁ KRYCHLE (4)

05. 09. 2010
2
11
2309
Autor
aleš-novák

prázdniny v háji a K.O.U.L.E.  pořád nikde... že by všichni koukali na Talentmánii, aby se inspirovali?

Z tak chmurných myšlenek Vás může dostat jedině další kolo Vaší oblíbené soutěže

BLESKOVÁ KRYCHLE.

 

téma: nápis na zdi

forma: nápis na zdi

 

Nejde o grafitti, jde o krátké, případně i vtipné vyjádření. Něco, co vás napadne, když čtete zápisky na dveřích veřejných záchodků nebo co jste vyrývali svým láskám na lavičkách v parku. Něco, co napsaly Vaše děti kdysi na omítku v předsíni a co je dnes skryto pod další vrstvou malby...připište třeba i osobní příběh s nápisem spojený...vulgarity nebrat!

Kdybyste chtěli přihlásit dílo, dejte do názvu slovo "NÁPIS"  a pošlete mi avizo, případná díla budou v klubu "blesková krychle 4"  (klikací). Vyhrává dílo s největším počtem (v)tipů.

Tak do toho...uzávěrka a vyhlášení v pondělí v 16.30.


11 názorů

polština byla předmětem překladatelské soutěže... angličtina je jasná :o)

Edvin1
06. 09. 2010
Dát tip
Po soutěži, ale snad se bude líbit: V Autrálii jsem viděl tenhle nápis: Eat shit - billions of flies can't be wrong! A v Polsku vápnem na chodníku: Zapal papierosa - przybliży ci niebo! Doufám, že překlad není nutný. dědEd :-)

Zuzulinka
06. 09. 2010
Dát tip
no a pak mě /a nejen mě/ kdysi v dávných dobách krkal nápis na podchodu Ústředního autobusového nádraží v Ostravě, zkráceně zvaného ÚAN PRACUJÍCÍ, USMÍVEJTE SE. ZAČÍNÁ NOVÝ PRACOVNÍ TÝDEN. nevím, čím to je, ale okem jsem na něj zabloudila téměř vždy v pondělí

Zuzulinka
06. 09. 2010
Dát tip
Já mám v živé paměti dílko nějakého vtipálka na záchodcích, ve vesničce Žabovřesky, kde jsem byla na chmelu SER TIŠE, NEPŘÍTEL NASLOUCHÁ.

Ferry
05. 09. 2010
Dát tip
Já si hrdě nesu životem nápis, který můj vtipný kolega vyryl na zeď v pracovně nejmenovaného ministra, kam jsme se vloudili po pracovní době: KDYBYS VĚDĚL CO TOHLE KANAPE ZAŽILO,PŘED OČIMA BY SE TI ZAMŽILO.

dadadik
05. 09. 2010
Dát tip
servít je vůl

a2a2a
05. 09. 2010
Dát tip
Já si pamatuji jeden či více z 68. roku Přijel ruský cirkus. Nekrmit, nedráždit. nebo: Se Sovětským svazem na věčné časy a ani o den déle.

Já si pamatuju epochální nápis ze záchodků hospody v Petrově u Strážnice: "Komunisti sů kurvy, aj když to smažete!"

Toscana
05. 09. 2010
Dát tip
Na tovární zdi jednoho nejmenovaného moravského města kdysi stálo velkými černými písmeny: "DOKUD NEJDE O ŽIVOT, JDE O HO...O. TVŮJ PEPA" - jen tam to bylo bez těch teček, ale když jsi tady zakázal vulgarismy, nešlo se jim vyhnout. Nicméně myslím, že to čtenáři snadno dojde i tak. Toto lidové mudrosloví zatím nic nepřekonalo, má navíc trvalou platnost. :o))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru