Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Schody

13. 11. 2001
2
0
1650
Autor
Jenda

Schody

 

Myšlenkami upjat do mlhava,

 pocity rozmělněn do všech čtyř časů -

( kdysi, teď, někdy a nikdy )

- jdu po místy vrzajících schodech.

Z každého vidím jiné lidi, nová světla,

  slyším různou hudbu, cítím jinou vůni.

Jdu chvíli s dětským vzrušením a tajemstvím,

 chvíli se stařeckým chrčením,

   stále jdu, jenom ale nevím,

     zda nahoru či dolů..


Jenda
07. 01. 2002
Dát tip
Marigold: jo, QUO VADIS, nevíme.. díky - takhle bych si představoval dobrou kritiku - napsat, co se ti líbí, co nelíbí a připsat něco k tématu.. Jo, s těni básněmi v proze-napadlo mě to taky, je fakt, že to moc jako rýmovaná poesie nevypadá, ale pořád tak váhám a taky si říkám, že spousta slavných jmen (např. Rilkovy Elegie z Duina, pak všechny ty Holanovštiny..) psala podobně (tedy-samoyžejmě o hodně líp).. Tak ještě jednou díky, starý barde**

Marigold
05. 01. 2002
Dát tip
Hmmmmm..... Cha chá :-) QUA VADIS ??? jo jo....to je ta otázka pana Sinkijeviče (já nevim, jak se píše a proto jsem ho takhle foneticky urazil). Hele - je to dobrý. Možná bych to ale předělal na báseň v próze. Ono to graficky trošku rozlaďuje, poněvadž to veršování mi tam nějak nesedí...ale to je čistě můj dojem.... Čtyři časy se mi líbí a protože se mi líbí, tak je oceňuji zaškrtnutím tého malého štvérečku vlevo důle:-)

Litochowitz
13. 11. 2001
Dát tip
No právě...kam jen člověk, tedy já taky, směřuje?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru