Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Snídám s toustovačem (na seznamce)

26. 10. 2010
11
23
2026

Když si člověk čte v inzerci, tak většinou něco shání. Nový byt, chatu, auto anebo partnera. Inzeráty v takzvané seznamce, kde se shání ti naposled jmenovaní, bývají často ty nejpikantnější. Než se člověk ale k těm nejpovedenějším, které ho zaujmou a leccos o jejich pisateli řeknou, dostane, musí se mnohdy prohrabat záplavou obligátních frází, které jsou psány jako přes kopírák. Ty začínají zpravidla slovy „hledám, najde se, uvítám, samota tíží, život ve dvou, společně strávené chvíle, posezení u kávy…“ atd. Dopřeje-li si však čas a listuje, dnes nejčastěji na nějakém seznamovacím webu, dál, bude brzy jistě odměněn textem, který stojí za povšimnutí a leckdy i pobavení.

Muži bývají ve svých voláních po vytouženém protějšku často opatrnější a rozvláčnější. Snaží se před potencionálními partnerkami udělat ten nejlepší dojem. Někdy se však jejich pokus o poetismus tak trochu mine účinkem. No posuďte sami: „Představ si nás dva, jak spolu ležíme na bělostné pláži, kolem nás je slyšet krásný zvuk přílivu a sdílíme okamžiky, které jsou větší než my dva. Atraktivní, svobodný, velmi zkušený muž, ve formě, duševně vyspělý s těžkým sklonem k romantice, ochotný riskovat s touhou po nových dobrodružstvích a nezapomenutelných zážitcích hledá úžasnou atraktivní ženu. K tomu není co dodat. Anebo chlapsky drsný: „Hledám neobyčejnou dívku, ne ničí kopii, chci pro ni žít i umřít, a aby to bylo oboustranné. Mimčo není překážkou. P.S. Jsem příznivcem ranče a zvířat.“  Jiní se s přemýšlením příliš nemažou a jdou rovnou na věc: „Tak co, vlítnem do toho?“

Je docela zajímavé, že ženy své požadavky na partnera tak opatrně nezaobalují jako muži a často jim to vpálí rovnou mezi oči. „Jednou dvakrát do měsíce bych se chtěla diskrétně scházet. Mám ráda sex. No a co?“Anebo: „Na lásku a vztahy nemám čas…chci být dál hýčkaná milenka.“ Jiné dívky si i zaveršují: „Divoká kočička splní tvá přáníčka.“. Nejvíce mě ale dostal inzerát, ve kterém je všechno, po čem žena touží, a vnímavý muž by to měl poznat a ocenit. Ten text zněl takto: „Snídám s toustovačem, mluvím se sedačkou, flirtuji s televizí … Dřív, než si začnu poměr s vysavačem… ozvi se!!!“ No, není to parádní  inzerát? Je tam touha po společně tráveném čase a připravované snídani od muže, přání ženy mít si s kým promluvit, milovat se s milovaným, a ne být jen voyerem u televize, a počáteční zoufalství, že by se ze své samoty mohla dřív nebo později zcvoknout. A na konec výzva tomu, kdo ji v jejím volání pochopil, aby se jí konečně ozval. Přitom si v těch pár naléhavých slovech dokázala udržet smysl pro humor a neskutečný nadhled. Myslím, že tahle slečna by nemusela mít o odpovědi nouzi.   


23 názorů

neznamosti
07. 06. 2011
Dát tip
*

martinez
22. 11. 2010
Dát tip
já myslím že je to stejný.. spokojenost vyzařující člověk je sám o sobě zárukou určitých kvalit.. a zároveň je to příslib.. a výzva taky často :o)

:)))) tak jo beru tě za slovo, i když u žen to může působit jako ta nejlepší vábnička, u mužů nevím, nevím

martinez
21. 11. 2010
Dát tip
to není teoretizování - to je ověřeno praxí :o)

martinez: na tom něco bude...

martinez
20. 11. 2010
Dát tip
ano.. spokojení jedinci s nezájmem o vztah sou přitažlivější než osamělí hledající :o)

Martinez: hmmm zajímavá úvaha...že by na tom něco bylo, stoprocentně o seznámení nemáš zájem jakože se zájem o tvou osobu zvýší????

martinez
19. 11. 2010
Dát tip
častěj se i muži ptají nezaobaleně: Tak co, vlítnem na to?! nejlepší je si někam do profilu napsat že nemáš o seznámení zájem - to funguje 100% :o)

VT Marvin o.k., tak promiň

díky za návštěvy a tipy:)))

Alojs
29. 10. 2010
Dát tip
fajnový text... lehký, decentně vtipný... dobře vyvážený. tip!

:))))))))))))))))))))..já bych té holce sama napsala být chlapem...))))))))))) ..jak to dopadloooooooo?????????????????

Aha, tak s tím avízem jsem ti tu už psal.

díky Květoni, taky jsem si Tě s dovolením do oblíbenců dal:))

Úsměvný fejetonek. Už tě strkám do oblíbenců.

díky za návštěvu a názory

Barman
26. 10. 2010
Dát tip
Proč se nezamyslet. Přiznám se, že jsem svého času na škole hledal inzeráty svých spolužáků a jen tak nazdařbůh hledal jména, která mi ještě něco říkala. Byla to zábava do té doby, kdy mi došlo, že jsou prostě sami. V tu chvíli mě to přestalo naštěstí bavit. Tak jsem se zamyslel nad fejetonem a to je důvod pro tip.

voice
26. 10. 2010
Dát tip
*:o))

jó, napsal, přiznávám...:)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru