Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pravěk

30. 10. 2010
0
0
495
Autor
Alesh

 

Pravěk

 

Jsem pravěkej člověk! Teď si asi myslíte jak je to vohromný co ?! Jak je to strašně fajn bejt v pravěku a tak?! Tak to vám teda povim, že je to fakt pěkně v prdeli hele! Celej zasranej den, už vod božího rána trčet v tý smrdutý vlhký jeskyni s prasatama, co se umejou jednou za rok a to ještě náhodou, jelikož upadnou do kaluže, a hlavně furt poslouchat ty kecy vo mamutech…. Jak je fajn je lovit, nebo jak to zase prozměnu vůbec fajn není, jestli je prej lepši jít na mamuta se sekerou nebo voštěpem, zda na něj skočit ze stromu, zaútočit přímo (nedoporučuju- blbej způsob jak hnusně umřít) nebo se plížit po zemi v bahně a bejt jako hovado… No aspoň se teď člověk může umejt, to dřív nebejvalo, dokud ten chytrák vod vedle nepřišel s tim svým vynálezem – mejdlo tomu říká. Tak to zas musim řict hele, že tohle se mu fakt povedlo, jenže všechny jeho vynálezy nejsou až zas tak v pohodě.. Celej den se tu motá a všem vykládá vo tom svym Kole místo aby udělal něco kloudnýho. Kolo! Co to kurva je!? Prej převratnej vynález! To fakt nemá nic lepšiho na práci?! Už delší dobu ho pozoruju a podezírám, že se mu nechce na mamuty a tak vymejšlí ty svý píčoviny, aby se tomu vyhnul.. Ale to mejdlo se mu povedlo, to zas jo….

No ale že se zas vracim k těm mamutům… Zkuste si to představit jo!? Na snídani sušenej mamutí vocas s jahodama, na voběd vařenej mamutí lalůček v jahodový vomáčce á la něco, a na večeři buď půst nebo mamut se zelenou plísní vobloženej jahodama (tohle je fakt hnusný). No když nad tim tak přemejšlim, tak ty zasraný jahody taky nemůžu ani cejtit..

Dneska po vobědě za náma přišel náš Šéfik (jako vůdce kmene a tak – chápete?) s fakt hodně ujetym nápadem. Že prej zajdem do jeskyně na kopci a nakreslíme tam ňáký zvířata, lovecký výjevy a ňáký ty výjevy z běžnýho života pravěkejch lidí a podobný krávoviny. Starý senilní kretén! Ale von je šéf.. Ať tu prej po nás něco zbude pro ty budoucí generace. Co mi je kurva po nich! Ať si pro mě za mě třeba chcípnou ne!? Ale nechtěli jsme ho prudit, tak jsme tam něco načmárali, ale stojí to fakt za hovno.. Já nakreslil mamuta, co taky jinýho, když vo nich slyšim vod rána do večera. Jo a ještě jednu hovadinu vymyslel, ale to už je fakt hodně hustý. Prej když jako už budem cejtit, že to na nás jde, že se jako chystáme zhebnout, tak že si máme vykopat jámu a tam si lehnout a až chcípnem, že vo tom máme dát vědět a voni nás zaházej hlínou.. Prej kvůli hygieně a taky kvůli těm budoucím generacím..

Co když údajně budou chtít proštudovat naše kosti.. Perverzní co?! Já to ale řikal už dávno, že s tím starým ůchylákem není něco v pořádku.. Vždycky trávil víc času s ovcema než s náma..

No teda aspoň s těma ženskejma si můžem užívat ne, ale vono to taky už není takový jako to bejvalo kdysi. Hele, u mě má správná pravěká ženská bejt pořádně zarostlá chlupama jak se sluší a patří, ale to vono ne, voni ty chlupy už jim nejsou dost dobrý, teď prej se nosí bejt vyholená ne.. Dobrá, říkám si, když to ňákýmu úchylovi hnusnýmu připadá jako fešný tak teda jo, ať si užije, ale já zůstanu při starým. Vono mi nepřipadne, že sedřít si chlupy i s kůží by bylo až zas tak fajn, ale proti gustu žádnej dišputát. Ten co vynalez to blbý kolo prej říkal, že v budoucnu budem všichni chodit voholený a že na to budem mít takový uřčitě fajnový přístroje. Zmrd jeden blbej! Takový budoucnosti já se teda dožít nechci a dokud tu sem, budu chodit jak mě pámbů stvořil..

Máme tady u nás jednoho zkurvenýho budižkničemu, vždycky zmizí už ráno v lese, celej den se tam courá a večer přijde totálně vymazanej, směje se jak čurák a všechno co z něj leze je jen kupa nesmyslnejch píčovin. Je viditelně šťastnej!

 

Co bych za to dal! Hele já myslel, že je jeden z těch parchantů, co udělaj všechno na světě, aby se vyhnuli lovu a pojídání těch zasranejch mamutů, ale vod tý doby, co z lesa přines tu svou zázračnou rostlinku, začal bejt svět pro nás všecky vohromně snesitelnej. Protože máme fakt malý mozky a nejsme ještě na vrcholu tý vývojový větve, tak nás zatím nenapadlo nic lepšího, než tý rostlince říkat Tráva…ale jsem si jistej, že ty budoucí generace přijdou na spoustu trefnějších a honosnějsích pojmenování.

Vod tý doby co tenhle zelenej zázrak přidáváme celej den do vohně, jsou naše denní navyky trochu nabouraný. Nikomu se nechce z jeskyně na mamuty, každej se jen vymlouvá, že je prej nachlazenej a tak, že prej musí dodržovat léčebný kůry, a všichni se vod slunce východu až do noci válej u vohně, vdechujou kouř a umíraj smíchy.

Dva dny už není co žrát, zásoby došly a jak to tak vypadá, nikdo se nechystá je doplnit. Ten s tím kolem povidal, že prej budem úplně zdegenerovaný, jestli toho nenecháme, ale dva dobře mířený ůdery šutrem do hlavy mu votevřely voči. Je teď hrozně krotkej a vdechuje dým jako vostatní.

Trávy je zatím dost, takže lov se odkládá na neurčito, no a já přeci nechci kazit partu, když u vohně je nám tak zatraceně fajn…..


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru