Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Malířka je lepší než zpěvačka.

27. 11. 2010
24
48
5123
Autor
sharik

 

Zpěvačka jezdí sama s kapelou plnou cizích chlapů, kolikrát každej víkend. Pár dní v tejdnu s nima tráví sama ve zkušebně. Dalších sto chlapů na ní celej koncert slintá a když si pak někdy sedne po vystoupení do veřejnýho baru, nemá šanci se jich zbavit.

Malířka tráví čas pro seberealizaci sama v ateliéru, nebo doma. Občas namaluje nějakou svojí kamarádku nahou a pak mi ten obraz sama ukáže (škoda, že není fotografka).

Přeju jí úspěch, ale když je to zpěvačka, tak nesnesu, že je její kapela úspěšnější, než ta moje. To prostě nejde. Úspěch malířky je v pořádku.

Zpěvačka zásadně nemá čas – zkoušky, koncerty, nahrávací studio.

Když čas má, tak ho jako muzikant nemám já – zkoušky, koncerty, nahrávací studio.

Malířka je relativně „paní svého času“.

 

Zpěvačka mě ale nikdy nenamaluje nahýho a po rozchodu to nedá na internet (díky Bohu, že to nebyla fotografka).


48 názorů

sharik
06. 12. 2012
Dát tip

aleš-novák: těžko říct, mezi těmi zkušenost nemám.. ale teoreticky soudím, že by to nemuselo být nebezpečnější, než fotografka! :)


heh :o)

a co spisovatelka? :o)


Bíša
21. 05. 2011
Dát tip
Hmm...

sharik
26. 01. 2011
Dát tip
díky. těší mě, že to zaujalo :-)

MarK.
26. 01. 2011
Dát tip
..vynikajuce (odkazuje moja branica:) .. *

Elyon
30. 12. 2010
Dát tip
ano

sharik
15. 12. 2010
Dát tip
diky =)

Saetri-Ihn
12. 12. 2010
Dát tip
Pobavilo :) tip

Tohle mě pobavilo. SLov tak akorát a má to hlavu i patu (ehm, to uzž ais někdo přede mnou psal) a líbií se mi i pointa. Tip.

sharik
11. 12. 2010
Dát tip
The_MaRtinečka: díky za upozornění ;)

sharik
11. 12. 2010
Dát tip
taky bych si radši přečet nějakou kritiku, když mi na profilu svítí že tu novou kritiku mám, než číst si Vaše osobní rozhovory u svejch děl... :)

Tragicus
11. 12. 2010
Dát tip
Prijde mi to jako velmi slaby fejeton. Pointa je usmevna, ale tak nejak jalova.

StvN
10. 12. 2010
Dát tip
Hodně mluvíš a málo říkáš.

StvN
10. 12. 2010
Dát tip
Ucho, podle čeho soudíš?

Tak co mě zaujalo jako první - gramatická chyba v nadpise (ta čárka tam nepatří!). Trochu mě to teda ovlivnilo při četbě textu. Ne, že bych já chyby nedělala (spíš naopak:D), ale hned v nadpisu je to prostě do očí bijící... No, text pěkně odpovídá "miniatuře", je tak i nějaký ten vtípek, takže vlastně proč ne, že?;)

Janina6
02. 12. 2010
Dát tip
Svěží textík - chytrý a vtipný. Povídku si představuju jinak, ale jako miniatura fajn.

sharik
01. 12. 2010
Dát tip
StvN: dekuju :)

StvN
01. 12. 2010
Dát tip
Rozdíl mezi tebou a mnou, Marvine, je v tom, že já literatuře tak nějak rozumím. Pro tebe je to spíš sport:) Nic ve zlém:) Ale dobrý. Ohledně vyhazování jsem se překouk.

StvN
01. 12. 2010
Dát tip
Marvine, mě vyhodit nemůžeš. Za to mohu já vyhodit tebe:) Zopakuji i pro tebe, i když chápu, že to je někdy těžké dodržovat. PM je otevřená záležitost, kde není smyslem primární hodnocení textů, ale jakási výchova autorů i čtenářů. Stejně jako jsem psal Kamilovi, napíši i tobě (a Proseckému - ne není to povídka), že budeme autory omezovat co nejméně. Pro mě jsou důležité dvě věci. Za prvé text. Tady tohle je možná vtípek, možná hříčka, na druhou stranu jak moc se liší od toho, co nám píše např. .duke.? Na třetí stranu, Marvine, tenhle krátký text je de facto dokonalý. Má hlavu a má patu, má i svůj styl, není hloupý, má pointu. Zatímco většina textů, co nám do PM chodí, je sice na počet slov delší, ale já osobně se většinou neprokoušu přes první odstavec, protože to jsou texty slohově na úrovni základní školy. Tady je samozřejmě otázka, jak se autor dokáže popasovat s delším textem, ale budiž, na tomhle prostoru, s tímto námětem, dokázal to, co dokázat mohl a výsledek není vůbec špatný. Druhá věc, která je pro mě důležitá, je přístup autora. Sharik je slušný, komunikativní člověk, který má o svou tvorbu zájem. Co víc my můžeme vůbec od autorů chtít? Před pár dny jsem přišel do styku s Lan, to je autorka, která na tom není slohově o moc lépe, ale je to člověk, se kterým se nedomluvíš, protože poslouchá jenom sama sebe. Tolik je pro vysvěltení, proč je pro mě tento text v PM právem.

sharik
01. 12. 2010
Dát tip
v pravidlech je psano, ze nominovan muze byt jakykoliv prozaicky text. Jestli to chces vyhodit, klidne muzes, me je to vcelku jedno - chtel jsem se jen aspon trochu ukazat a povidka mesice je dobrej zpusob, nehlede na to, jestli v ni dostanu nejake hlas nebo ne. V tom pripade ale ujasnete pravidla, ja totiz pisu, protoze me to bavi a ne proto, abych musel vysvetlovat proc jsem pozadal o pridani svyho dila do povidky mesice. Takze - budu se opakovat - vyhod to, kdyz te tam tak sere, ale ujasni pravidla ;-)

Prosecký
01. 12. 2010
Dát tip
Je to vůbec povídka?

sharik
30. 11. 2010
Dát tip
chtel jsem jen podekovat za kritiky(ten zbytek jsem jen pripsal, kdyz uz jsem odepisoval...)

sharik
29. 11. 2010
Dát tip
samozřejmě tím myslím večer toho dne, kdy jsem to napsal...

Doony-Don
28. 11. 2010
Dát tip
Tak to je dooobrý xD "Ještě, že to nebyla fotografka" xD T*

Pochvalna
28. 11. 2010
Dát tip
Nevím, co je k pobavení, ve mně to vyvolává myšlenky na autocenzur, která byla (i v totáči), je a bude. Jenže je to o i tom, jak děti ( z příkladu dospělých)nafilmují spolužačku např. při sexu a ona pak..atd..., některé ty aféry už byly popsány.Sice jsem dokonce byla ochotna kandidovat za Piráty v těch neuskutečněných volbách, ale od té doby často přemýšlím o "autocenzuře", raději to budu nazývat Morální kodex při používání nových komunikačních prostředků...ha...zní to jak seminární práce na VŠ...Tato pěkná miniaturní práce o ublížené milence? milenci? by mohla zde vyvolat diskuzi. Co se týká našeho Písmáka -my to máme snadné. Básníci se vždy svěřovali - a to zvláště! - když byli opuštěni, se svými intimními pocity, od básníka se to dokonce očekává po celé dějiny poezie. Ale básník může říci: vymyslel jsem si to, fotograf nebo malíř ne.

Honzyk
28. 11. 2010
Dát tip
...kdo si počká...........))

Kouzelník
27. 11. 2010
Dát tip
džízus, pravdu díš! Téčko *

dadadik
27. 11. 2010
Dát tip
:)

sharik
27. 11. 2010
Dát tip
jsem rad, ze to pobavilo :) diky

Dave Lister
27. 11. 2010
Dát tip
No mě jsi rozesmál, dobrý .-)a nakonec sama někdy maluju..hm.. tohle je fakt dobrej tip..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru