Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Milý Pary,..

30. 11. 2010
2
7
650
Autor
turlututu

(...a možná to není zase tak přiblblý pořad...)

teď!

bude to naposled

co Ti napíšu

(stejně víš, že kecám)

můj poslední lístek v šuplíku

poslední „měj se fajn!“

poslední „stýská se mi!

a „budeš mi chybět“ – to taky naposled

doufám

(chybíš mi…)

však víš, těch pár okamžiků

dohromady ani jeden den

a přesto – to

a tohle taky…

a za půlstoletí

nebo třeba později

Tě pozvu

do pošty pro tebe

nebo podobného (přiblblého) pořadu v televizi

a nechám si Tě najít…

na to abychom spolu mohli

(třeba pod peřinou splynout)

vůbec cokoli…

na to už budem (dost) staří

(nebo příliš?)

a vůbec – budem?

oba budem jiní

na(ne)štěstí

a bude to všecko tak strašlivě jedno

až se toho bojím

radši bych zastavila čas

v tom jeho nekonečném běhu

podkopnu mu nohy

abych nabrala dech dokud si nezašněruje tkaničky a zase nepoběžíme dál

chci si totiž ještě pořád(ně) vychutnávat tu chvíli

kdy děláš uzel

za tím

co už dávno není

(tak ještě…)

ono to je strašlivě jedno

 

vlastně

 

 

 

 

 

 

 

teď.


7 názorů

turlututu
03. 01. 2011
Dát tip
ale nee :o) to měl být pozitivní komentář! já jsem vážně ráda za tuhle kritiku, co jiného by mě mělo posunou dál?! chcu ji! jenže já to prostě vím, že mi to nejde, tak jak by mohlo jít... možná to vážně bude tím cvikem, ale možná to prostě "nemám v sobě". a kámoš taky říká, že je lehké napsat takhle pár pocitů, ale těžší je vyprodukovat něco co někoho vážně ovlivní a ještě aby to bylo svázáno rýmem a hlavně tak aby to nebylo kostrbaté a umělé... (mám ráda volný verš, ale v tomhle s ním souhlasím - vážně je to těžší v nějaké pevné stavbě) a jasně že zase někdy napíšu něco "poetickýho", jen si to pak po sobě víckrát přečtu a nechám to uležet a pak to znovu mockrát přečtu než to někam jen tak zbůhdarma hodím ;) moc prosím, milá sepiolite (i všichni ostatní), piště mi dál, co se vám nelíbí! :)

sepiolite
03. 01. 2011
Dát tip
ježišmarjá, já Tě nechtěla odradit od poesie a už vůbec bych si nedovolila říkat něco ve smyslu, že by ses jí měla vzdát! Jen každý nějak začíná a dokud si neprojdeš dost lidí, kteří psát umí a nevypíšeš se, tak můžeš ustrnout na mrtvém bodu. Pokud si chceš jen zaznamenávat své pocity, pak mlčím a tiše procházím bez dalších komentářů. Ale měla jsem pocit (a mluvím i za sebe), že vzájemné poplácávání po ramenou je zbytečné, protože pak nevidíš svoje posunu a nemůžeš se sebou a na sobě pracovat. Takže piš, ať už poesii, nebo prózu a sama uvidíš, co Ti sedne líp. Já už mlčím a podél zdi se plazím pryč.pšššt

.je to normální volný verš.. ..jen piš talhle dál..

turlututu
03. 01. 2011
Dát tip
no jasně! děkuji za komentáře a názory, lidé. cením si jich. asi to tak bude. asi jsem to neměla zařazovat do volných veršů. a asi bych už vážně neměla moc fušovat do poezie (já vím, že mi moc nejde, jenže někdy... člověk má prostě náladu napsat něco takového... a pak...) jo, asi to mělo být "jen" spíš pocitové a prostě jsem chtěla, aby to vypadalo takhle... já vím, že to z toho poezii nedělá (ale co tedy... řekněme, že je to próza v řádcích) (a ani próza ne. je to prostě snůška napsaných pocitů...) ps: hm, próza mi vlastně vždycky šla líp (asi a prý), takže sem radši začnu dávat svoje žvásty, které se nikdy nesnažily hrát si na poezii ;)

sepiolite
03. 01. 2011
Dát tip
ono je otázkou, jestli se někdo bojí kritizování tohoto "díla", nebo prostě nemá slov spší než cokoli jiného to vypadá, že někdo rozřádkoval celistvý text, který je citově - především pro autorku - jistě závažný, nicméně poeticky, či jakkoli jinak, naprosto plochý takže číst, škrtat a psát ono "že je to o nás" totiž dost často nestačí a já se například s něčím podobným budu ztotožňovat jen velmi nerada

..kurva.. ..sorry za to ..že jsem tak sprostá.. ..dav,.,dík..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru