Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

nePaměti

27. 12. 2010
0
0
752
Autor
Kitias
Ahoj.
 
 Tak jak mám začít, abych hned neskončil - bude to dost těžký. Stalo se mnoho věcí za ty dvě léta a konečně jsem se dostal i sem. V následujících řádcích se pokusím popsat změť událostí, kterér mě nezadržitelně dovedli až sem, zpět na počátek mých nepamětí.
 Ještě v dobách mého prvního TEMNA - I.doba TEMNA probíhala od r. 2001 do r.2007 a II. doba TEMNA byla v období 12/2009 - 11/2010, takže podstatně kratší, ale o to hektičtější a s drsnějším dopadem - jsem se občas dokopal abych něco napsal, teď tu sedím. Tma mě obléhá.
 V prosinci jsem jako obvykle ladil formu v hospodě na  nádraží v Rci a společně s bratry pijany ukájel svou nekonečnou chuť vypít vše najednou. Vše končí. Dveře se museli zavřít  a já i s kumpány se řítil do víra toho tajemného maloměsta - města Čau(takhle ho v rozhovoru pro časopis Rock a Pop nazval spoluzakladatel jediného underground klubu v RCI zovaného Šílená Kráva - projdete město, spíš neprojdete, aniž byste na každém rohu nemuseli někoho zdravit.) - kde mě za pár chvil musel potkat můj osud, ale to jsem ještě nevěděl.
 Podél nádražní zdi pod lampami je to asi 300m k restauraci, kde se koná výroční oslava maturity jednoho ročníku, to jsem samozřejmě vědět měl, ale vzhledem k TEMNU nevěděl nic.
 Banda se valila dál k vysněnému deliriu. K nedaléké špeluňce pro pubertální, nezletilé děcka, ale i skoro senilní střední věk ala 80´s. No moc fajn společnost. A zde se měl odehrát ten vrchol onoho raně prosincového večera.
 Leč neodehrál se zde pro mne. Ve výloze již zmiňované restaurace asi 300m od nádraží jsem uviděl něco povědomého. Skupinka mladých ambiciozních lidí, vysmátých, v neutrálním, ale moderním oblečení - klubajicí se vyšší střední třída. Zastavil jsem a popřemýšlel o datumu a neobvyklosti kumulace známých obličejů na jednom místě - třídní sraz.
 Sakr bleu, mondieu, marble... TEMNO TEMNO TEMNO

 Opustil jsem partičku a vtrhl do lokálu. Zábava, říkal jsem si, zpestření, udělám si z nich trochu prdel. Hmm a jak to dopadlo...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru