Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kočkopsí

03. 02. 2011
10
22
2398
Autor
kočkopes

 

Byl jsem obyčejným, jak s oblibou lidé říkají, českým oříškem ze tří ulic, chytrý, soběstačný, hbitý, to mají pravdu, vystihli mě přesně. Umím se protloukat životem, nepotřebuju teplý pelech a páníčkovy bačkory pod čumákem. Já musím mít svobodu a holky. 

Hmm, slyšíte dobře, jsem prostě pes na ženský. Co už, mám to v genech, když kolem nějaká projde a má krásnou postavu, umí se nosit, tečou mi hned sliny, umím to s nima, celé dvě ulice od pravého bloku po roh dalšího, po mně šílí. Je to poměrně náročná věc, štěkám s několika najednou a aby to neprasklo, musím mít uši na pozoru. Miluju dobré kosti a nějakého toho panáčka, dávám si ho v sámošce. Zezadu ve skladu mívají dělníci otevřeného Lesníka, nebo Myslivce, to je fuk,hnědý, hmm hafo moc dobrý. Kradou z beden a ochutnávají. Měl bych být asi více morálně na výši,ale ulice na morálku poněkud štěká, chci se mít dobře,tak se starám. 

Mám problém, se kterým jsem chtěl původně ke svému psychologovi, jo i my psi to máme, přenesli jste na nás své deprese a návyky, ale rozmyslel jsem si to. Nepochopil by mě a navíc má děsně pitomý vyšetřovací pelech a asi nemá valnou klientelu, protože tam minule skákaly blechy jako na olympiádě. Co jsem to chtěl vlastně na sebe hafnout, jo, už vím, že mu nemůžu říct své obrovské tajemství, že jsem na všechny typy ženských, i z jiných druhů a nejvíce se mi líbí kočky.

Kočky jsou své, panovačné, hrdé, každou chvíli připravené seknout drápkem,ale jak jsou mazlivé, když na ně přijde tulivá, hmmm , to by se jeden ukňučel. Mají krásné hebké kožíšky a uhrančivé mandlovité oči. Zase se mi točí hlava,  zase to na mě přišlo, chci ženskou.
jenže to už nejde.

To vám povím, byl to šok, ležím si s jednou extra krásnou papírovou kočkou, má i obojek!!! extra klasa, vyhrála soutěž v Monte Carlu, to bude asi za třetím rohem tam po levý straně města, asi , nevím, tak daleko jsem nebyl. Paní domácí si ji zavírá, prý aby se nespustila s kocourem, co žere myši , kdyby jen bába věděla, s kým se jí favoritka poflakuje po nocích.
Leželi jsme na kartónových krabicích, vyl jsem si od štěstí na měsíc. Vyprskla vedle mne a uskočila:
"Prokristakocoura, co to mám za hnusný ocas? spečený, zablešený fůůůj, nebudou mě hodnotit, to je katastrofa!“

 Líně jsem se otočil a skoro ty žvásty neposlouchal, jen jsem slyšel:  "Ty jsi ocas," ale to nemohla říct, je to dáma. Vím, bylo to: "To je Tvůj ocas!"  Hrklo ve mně jako ve starém psovi, podívám se na svou chloubu a pro pánačokla!  Mám kočičí ocas!

Byl to konec mé svobody, postupně do mne ty kočičí ženský prorostly, až jsem propojen navždy s kočkou a musím s ní žít. V symbióze, hádkách, prskání, i porozumění. Skončil můj život psochlapáka, z mé slávy nezbylo nic, jen zašlé zavytí mých bývalých fenek.

Má pozornost se stočila na duševno, raději, než se bavit s kočkou, budu psát. Tak píšu, jenže ona se nedá a prokládá mé řádky svými řádky a já ji nemůžu ani rafnout a tvořím s ní co by Kočkopes. Největším trestem je, že společným žitím jsem přišel i o tu největší psí pýchu, ocas se zmenšoval a zmenšoval, až jsme teď bezocasí, naštěstí to postihlo i kočku, to jediné bych nesnesl, já bez a ona s .. Nemáme si co závidět

Bacha, pánové, stává se to i mezi lidma.

 .


22 názorů

VH64
06. 09. 2012
Dát tip
*

kočkopes
02. 09. 2012
Dát tip
chudáčku, to je hned:D:D

Můra73
02. 09. 2012
Dát tip
taky s tím mám zkušenosti. Nějakou chvíli jsem se s jedním scházela a než jsem se rozkoukala, měla jsem jeho příjmení :o)

8hanka
21. 03. 2011
Dát tip
lepšie je kočkovať sa, ako sa zopsuť:)

kočkopes
04. 02. 2011
Dát tip
tu už míváme:-) pa

Dave Lister
04. 02. 2011
Dát tip
Jjo to je ono, tak to vidím :-)Hlavně bacha ať nechytíš alergii--teda pes na kočku a obráceně..Pa

kočkopes
04. 02. 2011
Dát tip
koukni se na obrázek v profilu a uvidíš, jsme bezocasí:-( :-))

Dave Lister
04. 02. 2011
Dát tip
Já tě furt vidím jako půl pes a z druhý strany kočka.tak to tam ocas být nemůže, páč z druhé strany začíná kočka..Jak to je??

kočkopes
04. 02. 2011
Dát tip
dobře, díky. Dáme si na to s kočkou pozor

StvN
04. 02. 2011
Dát tip
Má to spád, ale nedržíš si linku. Do jednoho krátkého textu se snažíš napsat všechno možné, co tě napadne, co by tak asi pes mohl cítit podobně jako člověk. Pak to vypadá, že se nesoustředíš na příběh, ale jenom na svoje nápady. Jinak za interpunkcí se dělá mezera. Trojtečky bych nepoužíval a v uvození přímé řeči máš taky trochu zmatek.

kočkopes
03. 02. 2011
Dát tip
poučení to jo, aby z toho nekoukala taková šlamastika:-) díky

renegátka
03. 02. 2011
Dát tip
pobavilo, poučilo*

..šmánkote..no..to je mi líto..kočkopse..bez..)

kočkopes
03. 02. 2011
Dát tip
Premiérovi raději ne, mám obavy, že kdyby to viděl, nechá nás utratit, sám netuší, co takový kočkopes obnáší:-)

Bolo to od veci,ale mal by si sa ukázať premiérovi Nečasovi, nech vidí o čom hovorí!

kočkopes
03. 02. 2011
Dát tip
kočkopes je rád, že pobavil, i za cenu ztráty toho nejcennějšího :-)

:o)))..to je skvělééé..)) ..děkuji za pobavení..))

kočkopes
03. 02. 2011
Dát tip
ano, to jsem pochopil hned, že je to k ocásku:-),ale více by potěšilo, kdyby mi zůstal:-). Děkuji, kočka prská, pro ni asi taky malá útěcha:-))

to je k tomu ocásku.. pro útěchu.. bylo tu, není tu :o)

kočkopes
03. 02. 2011
Dát tip
díky oběma. Kočkovat se, je někdy nebezpečná věc,ale krásná:-)

to je tak, když se psi kočkují :o)

myslím že na to že to psal pes, je to dobrý - mně se to líbí :o) (hlubší kritiku nechám na odbornících :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru